Транспортные покатушки

Городской наземный транспорт

Модераторы: dimentiy, Администраторы

Ответить
Владимир М.
Путеец
Путеец
Сообщения: 159
Зарегистрирован: 19 апр 2009, 21:06
Откуда: Киев

Транспортные покатушки

Сообщение Владимир М. »

Уважаемые форумчане!
Приглашаем вас принять участие в автобусных покатушках „Дніпровські краєвиди”, которые состояться 17 мая 2009 года, в воскресенье, по маршруту: Киев – Обухов – Канев – Ржищев – Киев. В поездке мы увидим живописный Днепр и его склоны, памятники истории, культуры и архитектуры.
Краткий список основных достопримечательностей:
г. Канев – Чернечья (Монашеская) гора над Днепром, место последнего покоя Тараса Шевченко, церковь святого Юрия 1144 г.; Каневское водохранилище и ГЭС http://www.picatom.com/o/P8250163_1-1.html ; парк героев ВОВ, памятник-бронепоезд «БП-56» http://www.picatom.com/o/P8250205_1-1.html и полуразрушенный железнодорожный мост http://www.picatom.com/o/P8250199_1-1.html , по которому бронепоезд не смог переправиться на левый берег Днепра и был подорван.
с. Балыко-Щученка – один из величественных военных мемориалов Украины „Букринський плацдарм” http://www.picatom.com/x/P8110107-1.html
г. Ржищев – Троицкая церьковь 1853г., Трипольский сквер; с Иван-горы открывается вид на Покровскую церковь (в затопленном водами Каневского водохранилища, село Гусинцы) http://www.picatom.com/o/DSC09443-1.html
с. Вытачов – город - крепость времен Киевской Руси, сожженный татарами; живописные крутые склоны Днепра http://www.picatom.com/o/pan__-2.html , мельница http://www.picatom.com/o/DSC09452-1.html , памятные мемориальные знаки.
с. Тулинцы – церковь Рождества Богородицы 1784 г. http://ukrainainkognita.org.ua/putivnyk ... si_ukr.htm

Время поездки:
начало 6:50 (ст. М. "Святошин", остановка ОТ возле АТЕКа)
7:15 (пл. Льва Толстого, остановка ОТ возле Макдональдса)
окончание 21:00
стоимость 100 грн.
Автобус запланирован ИнтерЛаз А191 (АП-4)
Возможно организовать горячее питание в г. Ржищев.
Огрганизаторы: Киевский трамвайный форум; контакты 8050-355-65-85 Владимир; 8093-751-80-52 Женя

Аватара пользователя
Vibro
Машинист
Машинист
Сообщения: 406
Зарегистрирован: 29 июл 2008, 16:29
Откуда: Київ
Контактная информация:

Сообщение Vibro »

Трек для Ozi Explorer з автобусної прогулянки в архіві.
Вложения
KraevydyDnipra.zip
kaniv_ex.plt
kaniv_ex.wpt
(29.08 КБ) 784 скачивания

Аватара пользователя
MetroMan
алкотурист
алкотурист
Сообщения: 570
Зарегистрирован: 19 сен 2004, 01:39
Откуда: Киев
Контактная информация:

Сообщение MetroMan »

Треки Навитела в дополнение.
Вложения
Route.rar
(95.97 КБ) 823 скачивания

Аватара пользователя
MetroMan
алкотурист
алкотурист
Сообщения: 570
Зарегистрирован: 19 сен 2004, 01:39
Откуда: Киев
Контактная информация:

Фотоотчёт

Сообщение MetroMan »

Готов фотоотчёт :!: :wink:

Аватара пользователя
MetroMan
алкотурист
алкотурист
Сообщения: 570
Зарегистрирован: 19 сен 2004, 01:39
Откуда: Киев
Контактная информация:

ТрольРівнівка

Сообщение MetroMan »

4 июля в г. Ровно прошли покатушки на троллейбусе Škoda 9Tr с ТИСУ.

Собственно мой фотоотчёт :wink:

Статья о покатушках в газете “Рівне Вечірнє”
Сюжет телеканала “Рівне 1”

Сайт о троллейбусе в городе Ровно

Владимир М.
Путеец
Путеец
Сообщения: 159
Зарегистрирован: 19 апр 2009, 21:06
Откуда: Киев

Сообщение Владимир М. »

Шановне товариство! Київський трамвайний форум пропонує здійснити одноденну автобусну прогулянку – екскурсію „Золота осінь. Палаци та садиби Чернігівщини” за маршрутом: Київ - Густиня – Качанівка – Тростянець – Сокиринці – Київ.
Під час подорожі ми зможемо оглянути наступні мальовничі садиби та маєтки:
Качанівка - У 1770г. село придбав генерал - губернатор П.Румянцев- Задунайський, який почав тут будівництво садово- палацового комплексу. У 1824г. маєток переходить у володіння української сім'ї Тарновськіх .Вконце70-х років 18в. У садибі побудований палац за проектом К.Бланка у формах псевдоготики. До 1982г. його використовували під лікувальні установи. У 1980г. напівзруйнована будівля, пам'ятник Т.Шевченко (1965г.), парк, Георгіївська церква і альтанка композитора М.Глинки увійшли до комплексу історико - культурного заповідника "Качанівка". В.Тарновский (молодший) зібрав в Качанівці колекцію речей і документів, пов'язаних з життям і творчістю Т.Шевченко, який бував в селищі в 1843 і 1859гг. Впродовж більшь ніж двохсот років цей маєток змінив не один десяток власників - від генеральського осавула Івана Ломіковського до поміщиків Тарновськіх, які і додали Качановці сучасна зовнішність. Одним з найбільш діяльних власників маєтку був відомий полководець, граф Румянцев-задунайській (з 1772 р.). При нім за проектом російського архітектора Карла Бланка український архітектор Максим Мосцепанов збудував розкішний палац в романтичному стилі і спланував при нім парк. Другий будівельний бум Качанівці пережила в 1808-1824 рр., коли нові власники маєтку - українські поміщики Григорій і Параська Почеки - розширили територію садиби, палац перебудували в стилі російського класицизму і заклали пейзажний парк, який в Європі прийнято називати "англійським". Це парк нового типу, в якому перевага віддається природі, тобто природним ландшафтам, а не мистецтву садівника. Тому дивно гармонійно сполучені - великі і малі ставки, альтанки і тінисті алеї, прекрасний яблуневий-вишневий сад, численні службові флігеля і паркові мости, овіяні легендами (які обов'язково розповість місцевий екскурсовод), гори Любові і Вірності з "романтичними руїнами" на березі Великого ставка.
http://www.travelua.com.ua/images/foto/ ... vka/16.jpg
http://www.travelua.com.ua/images/foto/ ... vka/06.jpg
http://www.travelua.com.ua/images/foto/ ... vka/13.jpg
http://www.travelua.com.ua/images/foto/ ... vka/11.jpg

http://ukraine.kingdom.kiev.ua/region/25/kazaniwka.php

Тростянець - Тростянецький дендрологічний парк - один з видатних ландшафтних парків в Україні. Територія - 204,7 га. Історія створення дендропарку пов'язана з ім'ям Івана Михайловича Скоропадського - нащадка відомого в Україні гетьманського роду. Робота по будівництву парку почалася в 1834 році. Архітектурні споруди в паренні майже не збереглися. Привертає оригінальна особливість композиційної побудови Тростянецького парка: зовні це просто лісовий масив на тлі монотонної долини, а в центрі - це "гірська" країна з крупними горбами і озерами. Іншою характерною особливістю Тростянця є його багата флора, яка представлена великою кількістю хвойних і листяних рослин. У складі дендрофлори парку налічується 783 види і форми деревинно-чагарникових порід. Колекція хвойних рослин відноситься до 4 сімейств, 12 пологів, 108 видів і декоративних форм. Листяні деревні породи представлені 36 сімействами, 101 родом, 675 видами і декоративними формами. У колекції дендропарку значне місце займають садовий-декоративні форми деревних і чагарникових рослин (13% від всього колекційного фонду). Певну роль в ландшафтному оформленні грають екзотичні види, які допомагають передати художній ефект паркових експозицій, підкреслюють декоративні властивості основної породи. У формуванні художньої зовнішності парків особливий інтерес представляють хвойні породи. Тростянецький дендропарк цінний великою кількістю вічнозелених хвойних дерев і чагарників, які додають парковим пейзажам високу декоративність у всі часи роки. У "Тростянця" вікові дерева представлені 119 видами і формами деревних рослин.

http://biotin.livejournal.com/20538.html
http://www.travelua.com.ua/images/foto/ ... nec/12.jpg
http://www.travelua.com.ua/images/foto/ ... nec/06.jpg
http://www.travelua.com.ua/images/foto/ ... nec/07.jpg
http://www.travelua.com.ua/images/foto/ ... nec/08.jpg
http://www.travelua.com.ua/images/foto/ ... nec/04.jpg
http://www.palanka.com.ua/i/page.dendropark

Сокиринці - Сокирінській парк - видатний пам'ятник українського садово-паркового мистецтва. Створений на початку 19 століття. Площа - близько 600 га. Сокирінци - родовий маєток Галаганів, подарований царем Гнату Галагану в 1716 році. Засновником сокирінськой садиби і парку був прилуцький полковник Г.Г.Галаган, соратник Петра I в Полтавській битві. Сокирінській парк створювався поступово, з 1793 по 1835 рік, переважно місцевими знавцями паркового будівництва. Територія - 40 га. Прекрасний старовинний палац і англійський ландшафтний парк з озерами, парковими спорудами і скульптурами є справжнім пам'ятником садово-паркового мистецтва минулого, перлиною архітектурно-ландшафтного намиста України.

http://www.travelua.com.ua/images/foto/ ... ici/14.jpg
http://www.travelua.com.ua/images/foto/ ... ici/10.jpg
http://www.travelua.com.ua/images/foto/ ... ici/05.jpg
http://www.travelua.com.ua/images/foto/ ... ici/03.jpg
http://www.travelua.com.ua/images/foto/ ... ici/04.jpg

Густиня - Густинській монастир,17в. Унікальний архітектурний комплекс епохи бароко.
Горів в 1636г. і в 1671г. У 1799г. був закритий властями. З часом відновлений і відбудований на засоби князів Репніних. На території монастиря розташований Троїцкий собор (1672-76гг.), заснований гетьманом И.Самойловичем. Один довершених зразків стилю бароко. У монастирі була створена Густинська літопис (1600-40гг.) - містить розповідь про події з часу підстави монастиря до половини XVII в.

http://www.travelua.com.ua/images/foto/ ... nya/02.jpg
http://www.travelua.com.ua/images/foto/ ... nya/17.jpg
http://www.travelua.com.ua/images/foto/ ... nya/10.jpg


Попередня дата поїздки – 26(27) вересня.
Час поїдки: початок 6: 45 ст. М. Чернігівська (Лісова) закінчення 21:00
Вартість 110-120 грн. в залежності від моделі автобуса.
Вартість входу до садиб:
Качанівка – дорослий 8 грн, студентський, дитячий 4 грн,
Тростянець – дорослий 4 грн. дитячий уточнюється.

За побажанням більшості спільноти дата поїздки може бути змінена. Чекаємо ваших запитань та побажань.

Аватара пользователя
Сухов
Начальник депо
Начальник депо
Сообщения: 1155
Зарегистрирован: 26 мар 2009, 00:38
Откуда: Стольный град Киев
Контактная информация:

Сообщение Сухов »

Пока +2, познее уточню, возможно больше.
Пока я жив - я в пути.
Пока я в пути - я жив.

Аватара пользователя
MetroMan
алкотурист
алкотурист
Сообщения: 570
Зарегистрирован: 19 сен 2004, 01:39
Откуда: Киев
Контактная информация:

Сообщение MetroMan »

25 июля прошли покатушки в Николаеве на трамвае К1.

Мой фотоотчёт

Владимир М.
Путеец
Путеец
Сообщения: 159
Зарегистрирован: 19 апр 2009, 21:06
Откуда: Киев

Сообщение Владимир М. »

Поездка "Дворцы и усадьбы Черниговщины" состоиться 4 октября, воскресенье. Маршрут: Киев- Качановка - Тростянец - Сокиринцы - Киев.
Отправление 6:20 ст. м. Святошин, 6: 45 ст. м. Черниговская.
Стоимость 120 грн.
Автобус запланирован ИНТЕРЛАЗ

Просьба ко всем, кто желает поехать, созвониться с нами и сдать деньги для оплаты автобуса.

Владимир 8050-355-65-85, 8063-755-47-47
Женя 8093-751-80-52, 8095-550-97-51

Владимир М.
Путеец
Путеец
Сообщения: 159
Зарегистрирован: 19 апр 2009, 21:06
Откуда: Киев

Сообщение Владимир М. »

Шановне товариство!
Пропонуємо здійснити екскурсію на фабрику ялинкових іграшок.
http://old.kv.com.ua/index.php?rub=278&number_old=3096
Клавдієвська фабрика одна з трьох, що існували в Радянському Союзі та одна з двох на Україні.
Виробництво ялинкової кулі, по суті, починається з медичної колби. Як заготовки на клавдієвськой фабриці використовують скляні трубки. У склодувному цеху мензурки перетворюються на кулю,
http://akimboyko.in.ua/wp-content/galle ... C_1201.jpg
http://akimboyko.in.ua/wp-content/galle ... C_1192.jpg
іграшки потім потрапляють в серебрільний цех, де їх купають там в розчині срібла, аміаку і води.
http://akimboyko.in.ua/wp-content/galle ... C_1115.jpg
А після просушування вони відправляються на фарбування:
спочатку іграшку на секунду опускають у фарбу, а потім ставлять у сушку, щоб вона висохла,
http://akimboyko.in.ua/wp-content/galle ... C_1141.jpg
після чого вона потрапляє до рук майстра по розпису.
http://akimboyko.in.ua/wp-content/galle ... C_1151.jpg
На фабриці ви зможете придбати іграшки, а майстри вам розмалюють та підпишуть шар за вашим побажанням.

Попередньо заплановано:
ДАТА 7 листопада, субота
Зустріч о 8:30 годині на ст.. М. Академмістечко
Закінчення приблизно о 16-17 годині.
Перевізник АП-4
Вартість приблизно 60 грн.

при наявності вільного часу та за бажанням спільноти заїдемо у с. Гостомель до пам"ятника літаку АН-2 та до капвею.

Аватара пользователя
slavutich
Мэр (городской голова)
Мэр (городской голова)
Сообщения: 1647
Зарегистрирован: 20 авг 2008, 11:47
Контактная информация:

Сообщение slavutich »

предварительно +1
-Туда в центр, туда на Ипподром...что не понятно??!

Аватара пользователя
tov_tob
Мэр (городской голова)
Мэр (городской голова)
Сообщения: 12165
Зарегистрирован: 25 фев 2005, 12:56
Откуда: Город на трех холмах
Контактная информация:

Сообщение tov_tob »

Присоединяюсь к предыдущему оратору.
Здесь могла быть моя подпись...

Аватара пользователя
dimentiy
Злой литовец
Сообщения: 9304
Зарегистрирован: 26 дек 2005, 19:54
Откуда: Зять городов русских
Контактная информация:

Сообщение dimentiy »

Бывал там, поэтому не поеду, но всем советую!.. Есть на что посмотреть, и есть возможность купить или заказать шарик по своему вкусу (Новый Год не за горами).
– Как правильно и удобно искать по форуму: инструкция

Diablas
Механик
Механик
Сообщения: 293
Зарегистрирован: 14 апр 2004, 10:50
Откуда: Киев
Контактная информация:

Сообщение Diablas »

+2

Аватара пользователя
tov_tob
Мэр (городской голова)
Мэр (городской голова)
Сообщения: 12165
Зарегистрирован: 25 фев 2005, 12:56
Откуда: Город на трех холмах
Контактная информация:

Сообщение tov_tob »

Владимир М. писал(а):Зустріч о 8:30 годині на ст.. М. Академмістечко
Уточняющий вопрос: где именно?
Здесь могла быть моя подпись...

Ответить