Вода

Обо всём и не только

Модераторы: dimentiy, CARCASS, Администраторы

Ответить
Анатолий
п/п-к Очевидность
п/п-к Очевидность
Сообщения: 7669
Зарегистрирован: 16 фев 2006, 17:37
Откуда: из Киева

Сообщение Анатолий »

Ахметов - владелец Киевэнерго и не забашлял Нефтегазу. Последний дотировать олигарха не собирается - поэтому и отрубил подачу газа...

Аватара пользователя
Системщик
Начальник депо
Начальник депо
Сообщения: 1136
Зарегистрирован: 10 янв 2012, 16:46
Откуда: Киев

Сообщение Системщик »

У «Київводоканалі» відкрилася унікальна виставка лічильників для обліку води
http://kievcity.gov.ua/novyny/1360/

3 жовтня, у рамках святкових заходів з нагоди 140-річчя підприємства, у Розрахунковому департаменті «Київводоканалу» відбулося урочисте відкриття унікальної виставки лічильників, призначених для обліку води.

У ПАТ «Київводоканал» зазначають, що представлена експозиція, яка налічує більш ніж 100 різних приладів, дозволяє простежити історію розвитку обліку води не лише у столиці, а й в усьому світі.

Цікаво, що найстарішому з лічильників, представлених на виставці, понад 120 років. Серед сучасних експонатів експозиції – подібні до тих, які широко використовуються досі.

У виставці також представлені всі існуючі системи та конфігурації приладів обліку: мокроходи, турбінні та дискові, крильчасті лічильники, а також багато інших експонатів.

Першими відвідувачами виставки стали керівники водоканалів України, вітчизняних та іноземних підприємств і організацій, які приїхали привітати «Київводоканал» з нагоди 140-річчя та взяти участь у святкових заходах, а також представники ЗМІ.

Під час екскурсії присутні дізналися, що перші побутові лічильники, які вимірювали спожиту воду не літрами, а відрами, з'явилися в Києві ще наприкінці ХІХ століття. У приватних володіннях, де облік проводився за рахунок споживачів, популярністю користувалися дискові об'ємні прилади систем Томсона і Герса, поршневі високоточні лічильники з великим діапазоном витрат Кеннеді і Фраже, а також швидкісні крильчасті і турбінні лічильники Неша і Бреславського заводу.

Лічильники діаметром шість дюймів встановлювалися також на всіх артезіанських свердловинах. Вартість такого приладу обліку становила 510 рублів, а ціни на артезіанську воду варіювалися з року в рік. Так, найдорожчою вода була в 1870 році, тоді 100 відер коштували 22,5 копійки. Через п'ять років ціна знизилася до 21,38 копійки, у 1890-му – до 18 копійок. Так вартість поступово зменшилась аж до 12 копійок у 1907 році.

У 1910 році на всіх п'яти магістральних трубопроводах, якими вода надходила в місто, були встановлені водолічильники системи «Вольтман» діаметром 200-300 мм.

З 1929 року Радянському Союзі стала обов'язковою повірка лічильників води.

У Києві – одному з найбільших радянських міст – завжди приділяли значну увагу обліку води. У 1931 році на Київському заводі ім. Г.Петровського налагодили виробництво крильчастих водолічильників системи «Космос», а також лічильники системи «Вольтман» для обліку великих витрат води.

Навіть під час німецької окупації не було збоїв у роботі підприємства з експлуатації водомірного господарства та збуту води. А відразу після війни, в 1946 році, київським Водотрестом були виготовлені перші власні прилади обліку води малих діаметрів для встановлення в житловому секторі.

З 1970 року встановлення водомірних лічильників у всіх колективних споживачів води в місті стало обов’язковим. У 70х-90х роках всі будинкові лічильники встановлювалися водоканалом.

В Україні виробництво лічильників води було налагоджено в основному на Луцькому приладобудівному заводі та Дніпропетровському «Дніпрокоммунмаші», де випускалися лише крильчасті лічильники діаметром 20-40 мм.

Виставка водомірних лічильників також слугує учбовим класом, де проводяться заняття і тренування для майбутніх та вже працюючих фахівців Розрахункового департаменту Київводоканалу.

Анатолий
п/п-к Очевидность
п/п-к Очевидность
Сообщения: 7669
Зарегистрирован: 16 фев 2006, 17:37
Откуда: из Киева

Сообщение Анатолий »

Навіть під час німецької окупації не було збоїв у роботі підприємства з експлуатації водомірного господарства та збуту води.
Брехня!!!!!!!!!!!!!!!

Аватара пользователя
Бодрый
Ванга
Сообщения: 8587
Зарегистрирован: 01 янв 2012, 14:32
Откуда: Севастополь м-н "Лётчики"

Сообщение Бодрый »

"Гейзер" возле Ипподрома :
Метро на Виноградар в 2026. Метро на Русанівські дачі в 2035
Батько наш Бандера, Україна Мати...

Аватара пользователя
Dimaz
Путеец
Путеец
Сообщения: 119
Зарегистрирован: 16 фев 2006, 00:03
Откуда: Киев
Контактная информация:

Сообщение Dimaz »

Киев.
23 января 2015 в 11:50 на пересечении проспектов Освободителей и Броварского, случился прорыв водопроводной трубы большого диаметра. На проспекте Освободителей, в районе металлобазы, образовалось большое озеро, из-за которого практически полностью остановилось движение. Спустя час - поток воды остановился.



В 2009 году в пару метрах был точно такой же прорыв.

AMY
Памятник
Сообщения: 14279
Зарегистрирован: 05 апр 2004, 12:07
Откуда: <censored>

Сообщение AMY »

Шо, опять?©
:rtfm: :censored:

Аватара пользователя
DFAW
Мэр (городской голова)
Мэр (городской голова)
Сообщения: 15002
Зарегистрирован: 09 фев 2005, 19:43
Откуда: Саме велике село в Украине
Контактная информация:

Сообщение DFAW »

Ну а что хотеть, если там котлован без ограждения стоит, труба просела да проломилась
Я не волшебник, я только учусь. :prof:
Я из того мрачного прошлого, о котором вам, в светлом будущем, остаётся только мечтать.

Varfolomey
Дежурный по станции
Дежурный по станции
Сообщения: 319
Зарегистрирован: 04 фев 2005, 16:06
Откуда: Киев

Сообщение Varfolomey »

Качество воды киевских бюветов http://sbv.kiev.ua/ карта постепенно пополняется, сегодня вот добавили часть троещины и там местами не фонтан.
Обещают также добраться до киосков с платной водой.
У нас есть ТАКИЕ приборы, но мы вам про них не расскажем !

Аватара пользователя
sashman
Мэр (городской голова)
Мэр (городской голова)
Сообщения: 7031
Зарегистрирован: 08 сен 2004, 21:05
Откуда: оттуда.
Контактная информация:

Сообщение sashman »

Есть возможность передать пожелания разработчикам?
Океания всегда воевала с Ост-Азией

Varfolomey
Дежурный по станции
Дежурный по станции
Сообщения: 319
Зарегистрирован: 04 фев 2005, 16:06
Откуда: Киев

Сообщение Varfolomey »

Дык вот же i@sbv.kiev.ua
У нас есть ТАКИЕ приборы, но мы вам про них не расскажем !

Аватара пользователя
Бодрый
Ванга
Сообщения: 8587
Зарегистрирован: 01 янв 2012, 14:32
Откуда: Севастополь м-н "Лётчики"

Re: Вода

Сообщение Бодрый »

Рятувальники евакуювали 13 людей з транспорту і ТРЦ "Ocean Plaza" після прориву тепломережі, постраждалу жінку госпіталізовано

Станом на 21.30 рятувальники евакуювали 13 людей із маршрутки, тролейбуса і будівлі ТРЦ "Ocean Plaza", які були підтоплені після прориву тепломережі на вул. Антоновича в Києві, постраждалу жінку з опіками ніг передали медикам, повідомили в Держслужбі з надзвичайних ситуацій м.Києва.

"Ввечері 13 січня в Голосіївському районі Києва на вул. Антоновича, 174, в результаті прориву тепломережі, стався підмив асфальтового покриття. Внаслідок цього, у створений отвір частково потрапило маршрутне таксі", - йдеться в повідомленні на сторінці відомства в Фейсбук у понеділок увечері.

Інформація про подію надійшла рятувальникам о 20:38. На місце виїхали чергові підрозділи 27-ї державної пожежно-рятувальної частини.

"Рятувальники евакуювали з маршрутного таксі 4 пасажирів, а також 3-х громадян з тролейбуса, що стояв поряд і опинився в паровій завісі. Гаряча вода з тепломережі потрапила також до магазину Ашан і першого поверху ТРЦ "Ocean Plaza". Людей евакуювали. Рятувальники особисто винесли на руках з приміщення 5 осіб. Рятувальники винесли з будівлі 1 потерпілу жінку, яка отримала опіки ніг. Постраждалу передали працівникам медичної служби", - сказано в повідомленні.

На місці працюють комунальні служби і рятувальники КМДА.

Раніше повідомлялося, що в понеділок увечері біля станції метро "Либідська" в Голосіївському районі Києва біля торгово-розважального центру "Ocean Plaza" прорвало трубу з гарячою водою, яка затопила проїжджу частину і перший поверх ТРЦ.
https://interfax.com.ua/news/general/635346.html
Метро на Виноградар в 2026. Метро на Русанівські дачі в 2035
Батько наш Бандера, Україна Мати...

Аватара пользователя
Бодрый
Ванга
Сообщения: 8587
Зарегистрирован: 01 янв 2012, 14:32
Откуда: Севастополь м-н "Лётчики"

Re: Вода

Сообщение Бодрый »

Киянин 20 років не сплачував комуналку та не пускав сантехніка у квартиру: за борги житло хотіли забрати через суд
Не дай боже, щоб поруч був такий сусід. Чоловік від заселення не ремонтував свої крани і не пускав до квартири сантехніка. Коли він вчергове затопив сусідів, то без води залишився увесь стояк

Восени 1980 року чоловік отримав квартиру на 7 поверсі у будинку по проспекту Романа Шухевича, 26 (колишній проспект Генерала Ватутіна). У червні 2011 року йому запропонували укласти угоду на утримання будинку з житловим кооперативом «Харчовик-4». Але чоловік відмовився це робити.

Проблеми почалися, коли «Київводоканал» виставив рахунок кооперативу на спожиту, але не оплачену воду. Комунальне підприємство вимагало погасити 189 тис. 873,12 грн боргу. Тоді керівництво кооперативу співставило показники домового лічильника, та оплату мешканців будинку, і побачило, що хтось не закриває крани.

Правління будинку почало складати акти витрат води по стояку одно- та двокімнатних квартир 11-го під'їзду. При цьому витоків з внутрібудинкових мереж не знайшли. Методом обходу квартир на перевірки сантехніки з'ясували, що один з мешканців не хоче пускати до себе нікого.

«Актом, складеним в присутності лейтенанта поліції було зафіксовано, що власник не впустив у свою квартиру слюсаря-сантехніка ЖБК «Харчовик-4» для обстеження сантехнічного обладнання», - йдеться у матеріалах справи, які є у судовому реєстрі.

Слюсар, який обслуговував будинок на проспекті Романа Шухевича, склав не одну доповідну записку, що «власник квартири протягом майже десяти років на всі намагання обстежити квартиру на предмет витоку води та справності санітарно-технічних систем не відчиняв двері».

Що стало останньою краплею
Одного дня мешканці шостого та п’ятого поверхів прокинулися і побачили, що їх вчергове затопили. Вони знали, куди звертатися, тому що горе-сусід неодноразового заливав їх квартири гарячою водою.

Чоловік вчергове затопив сусідів і всім перекрили воду.
Чоловік вчергове затопив сусідів і всім перекрили воду.
Тільки коли перекрили воду на весь стояк, а патрулі поліції приїжджали один за одним, власник квартири впустив до себе слюсаря. Зазвичай стриманий у своїх робочих документах сантехнік цього разу не пожалів слів, щоб описати те, що він побачив.

«Було виявлено, що устаткування знаходиться в край аварійному стані, а саме: вхідні вентилі холодної та гарячої води не працюють; змішувач у ванній кімнаті воду не перекриває, постійно тече вода, ремонту не підлягає, необхідна тільки заміна, на змішувач надіто шланг від пральної машини і холодна вона тече повним напором у ванну, лічильники в квартирі відсутні», - так описав він стан сантехніки у квартирі боржника.

Слюсар замінив вентилі холодної та гарячої води на бувші у використанні та поставив заглушки на трубі холодної води. Хазяїн помешкання відмовився купувати за свої кошти та встановлювати нові вхідні вентилі, а також змішувач.

«Встановлено, що тривале використання непридатного до експлуатації сантехнічного обладнання квартири призвело до значних витрат гарячої та холодної води, а відповідно нанесення ЖБК «Харчовик-4» збитків в розрахунках з Київводоканалом та Київенерго», - йдеться у позові кооперативу до суду.

Виходило, що чоловік заборгував за воду 201 тис. 161,06 грн. Ці кошти кооператив хотів забрати через суд.

Що було у суді
Суддя Дніпровського районного суду Києва Віра Шевченко встановила, що чоловік, знаючи про проблеми із сантехнікою, роками «закривав на це очі». Тому вирішила, що киянин мусить оплатити борг та має сплатити ще й судовий збір.

Борг за комірне постійно зростав.
Але це не єдине рішення суду, щодо цього мешканця столиці. У січні 2020 року державний виконавець просив забрати у киянина його квартиру в оплату боргів за комірне. На той час було 5 виконавчих проваджень на 301 тис. 054,74 грн. Суддя Дніпровського районного суду Віктор Гончарук не був упевнений, що боржник взагалі знає про свій борг, тому не дозволив забирати у нього помешкання.

Іншому виконавцю у червні 2021 року пощастило більше. Він звернувся до суду з поданням про примусове проникнення до житла, щоб арештувати та забрати майно, яке може покрити витрати по боргу. Цього разу мова вже йшла про 6 виконавчих проваджень на 318 тис. 334,19 грн.

Проте звичка сплачувати за комуналку у киянина так і не з’явилася. В грудні суд видав накази, примусово забрати в нього 93 тис. 683,2 грн та ще 60 тис. 705 грн.
https://kiev.informator.ua/uk/kiyanin-2 ... cherez-sud
Метро на Виноградар в 2026. Метро на Русанівські дачі в 2035
Батько наш Бандера, Україна Мати...

Аватара пользователя
Коржик
Мэр (городской голова)
Мэр (городской голова)
Сообщения: 3203
Зарегистрирован: 15 янв 2005, 15:50
Откуда: Ровно - Киев

Re: Вода

Сообщение Коржик »

Это какой-то хоррор.
Если у него постоянно идёт в ванной вода, она же шумит. Жить невозможно же.

TANK
пра-пра-правнук Лыбеди
пра-пра-правнук Лыбеди
Сообщения: 9698
Зарегистрирован: 20 июл 2006, 16:42
Откуда: Киев

Re: Вода

Сообщение TANK »

а как там суды на исковую давность смотрят? 3 года - и все. какие 20 лет?
Удачи на дорогах!
(В т.ч.железных!!)

Аватара пользователя
euhome
Мэр (городской голова)
Мэр (городской голова)
Сообщения: 5887
Зарегистрирован: 05 апр 2004, 10:12
Откуда: Харків

Re: Вода

Сообщение euhome »

TANK писал(а):
29 янв 2024, 09:45
а как там суды на исковую давность смотрят? 3 года - и все. какие 20 лет?
ІМХО, суд самостійно не застосовує цю норму. Відповідач сам мусить нагадати про неї в своїй письмовій чи усній відповіді. Принаймні, у мене так було.
Світ на всіх у нас один, ба живемо кожний сам...
And we have just one world, but we live in different ones... © Dire Straits

Ответить