Аэропорты/самолёты

Обо всём и не только

Модераторы: dimentiy, CARCASS, Администраторы

Ответить
Аватара пользователя
euhome
Мэр (городской голова)
Мэр (городской голова)
Сообщения: 5897
Зарегистрирован: 05 апр 2004, 10:12
Откуда: Харків

Сообщение euhome »

Лоукостер Eurowings планирует полеты из Киева в Берлин

http://biz.liga.net/keysy/transport/nov ... berlin.htm

23.06.2017 08:24

Глава аэропорта Борисполь сообщил, что с 2018 года лоу-кост перевозчик Eurowings планирует начать полеты по маршруту Киев-Берлин

Европейский лоукостер Eurowings (входит в группу Lufthansa) планирует начать полеты по маршруту Киев-Берлин с дальнейшим открытием полетов в Дюссельдорф. Об этом сообщил директор Международного аэропорта Борисполь Павел Рябикин в Facebook.

"Со следующего года лоу-кост перевозчик Eurowings планирует начать полеты по маршруту Киев-Берлин с дальнейшим открытием полетов в Дюссельдорф", - сообщил Рябикин.

Он отметил, что представители Lufthansa Group высоко оценили работу команды Борисполя и отметили улучшение качества обслуживания и сервисов в аэропорту. "Мы услышали положительные отзывы о разработанной нами публичной оферте, которая, по их мнению, дает существенные возможности для развития авиакомпаний, работающих по лоу-кост модели", - сообщил Рябикин.
Світ на всіх у нас один, ба живемо кожний сам...
And we have just one world, but we live in different ones... © Dire Straits

Аватара пользователя
euhome
Мэр (городской голова)
Мэр (городской голова)
Сообщения: 5897
Зарегистрирован: 05 апр 2004, 10:12
Откуда: Харків

Сообщение euhome »

Директор программы самолета АН-132 Александр Хохлов поделился планами по его производству и продвижению на рынок в интервью изданию LIGA.net.
Світ на всіх у нас один, ба живемо кожний сам...
And we have just one world, but we live in different ones... © Dire Straits

Аватара пользователя
euhome
Мэр (городской голова)
Мэр (городской голова)
Сообщения: 5897
Зарегистрирован: 05 апр 2004, 10:12
Откуда: Харків

Сообщение euhome »

Аэропорт Борисполь поставил рекорд по количеству пассажиров

http://biz.liga.net/ekonomika/transport ... zhirov.htm

27.06.2017 09:45


Международный аэропорт Борисполь 25 июня 2017 г. обслужил 39 594 пассажира, что является абсолютным рекордом дневного пассажиропотока за всю историю предприятия. Об этом сообщила пресс-служба аэропорта.

В Борисполе отметили, что этот рекорд был достигнут во многом благодаря чартерным рейсам. Направлением с наибольшим пассажиропотоком 25 июня стала турецкая Анталья, куда вылетели и откуда прилетели 5 970 пассажиров.

Предыдущий рекордный показатель в аэропорту Борисполь был зафиксирован в октябре 2016 г. благодаря чартерной программе по перевозке паломников-хасидов. В тот день пассажиропоток в аэропорту Борисполь достиг отметки в 39 241 человек.
Світ на всіх у нас один, ба живемо кожний сам...
And we have just one world, but we live in different ones... © Dire Straits

Vyacheslav
Начальник депо
Начальник депо
Сообщения: 1173
Зарегистрирован: 22 апр 2005, 20:31
Откуда: Kyiv

Сообщение Vyacheslav »

http://cfts.org.ua/news/2017/06/29/avia ... ropu_41413

Авиакомпания Dart с 7 июля начнет выполнять полеты между Киевом и Лиссабоном, сообщают в аэропорту Жуляны.

Рейс будет выполняться один раз в неделю по пятницам. Вылет из Киева предусмотрен в 17:30, обратный рейс из Лиссабона будет прибывать в Киев рано утром в субботу в 4:20 по киевскому времени. Столько же времени - четыре часа двадцать минут - будет длиться и сам полет.

Рейс Киев-Лиссабон является самым отдаленным европейским направлением из аэропорта Киев на данный момент, расстояние между населенными пунктами по воздуху составляет 3352 километров.

Напомним, в начале июня Dart открыла регулярный рейс между Киевом и Болоньей.

Авиакомпания Dart была основана в 1997 году, она специализируется на выполнении чартерных программ. В 2016 году перевозчик открыл регулярные полеты в Афины.

Аватара пользователя
Бодрый
Ванга
Сообщения: 8587
Зарегистрирован: 01 янв 2012, 14:32
Откуда: Севастополь м-н "Лётчики"

Сообщение Бодрый »

Аеропорт «Бориспіль» планує побудувати свою автостанцію

Гендиректор аеропорту Павло Рябікін сподівається, що з'являться нові маршрути, що зв'яжуть «Бориспіль» з обласними і районними центрами

На території аеропорту «Бориспіль» планується будівництво сучасної автобусної станції. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомив генеральний директор аеропорту «Бориспіль» Павло Рябікін.

Він розповів, що оскільки недостатньо місць для висадки й посадки в автобуси на території аеропорту, то розглядається можливість добудови паркінгу. «Цього року починаємо реалізацію цього проекту. Запуск першої черги плануємо на початку 2018-го. Щодо другої черги: проектанти вивчають можливість розміщення у ній, зокрема, більш сучасної автобусної станції. Тобто не виключено, що ми на першому поверсі другої частини паркінгу частково розберемо міжповерхове перекриття і створимо там нормальний автобусний вокзал, де можна буде комфортно пасажирові під дахом завантажитися, вивантажитися з автобуса», - сказав Рябікін.

Він сподівається, що тоді з'являться нові маршрути, що зв'яжуть «Бориспіль» з обласними, районними центрами. «Мова про радіус десь у 300-350 кілометрів, звідки пасажири можуть ефективно добиратися через «Бориспіль» за кордон без використання внутрішніх перельотів. Бо внутрішні перельоти, як правило, йдуть при відстані більше 400 кілометрів. 350 кілометрів - це якраз ось та межа, коли людина вже починає замислюватися, їхати автобусом або сісти на літак», - зазначив Рябікін.

Він додав, автостанція повинна мати ту ж інформаційну систему, як і аеропорт. Тобто повинні бути табло, перони, каси тощо.
http://glavcom.ua/news/aeroport-borispi ... 23719.html

=====================================================================

Що дасть новий паркінг в Борисполі

Павло Рябікін: - Для мене як керівника Борисполя принципово важливо запустити паркінг перед терміналом D в стислі терміни.

Його потужності дозволять нам поліпшити інфраструктуру, забезпечити пасажирів сучасним паркувальним сервісом. Ми вже провели тендер на будівництво паркінгу і уклали договір. Це дає нам можливість запустити 1-шу чергу будівництва до початку весняно-літньої навігації наступного року, за умови своєчасного проходження всіх процедур (урядовий комітет).

Основні етапи робіт

В ході будівництва нам належить скорегувати проект і виправити численні помилки попереднього підрядника (Будівництво розпочато в липні 2013. Підрядник "Будівельне управління №813"). Через низьку якість раніше проведених робіт нам доведеться практично заново перебудувати весь об'єкт. Перед доопрацюванням проекту ми проводили експертизу, аналізували стан конструкції. Результат виявився плачевним: по деяких дільницях непроварка швів досягає 90%, величезна кількість неправильних кріплень, наявна відверта недбалість при будівництві.

Завершення 1-ї черги будівництва на 1000 машиномісць планується до червня 2018 року. Паркінг стане повноцінним архітектурним об'єктом як з функціональної, так і з естетичної точки зору. Проект 1-ї черги будівництва передбачає запуск робочих площ під паркінг і зовнішнього благоустрою. Буде побудована перехідна галерея між 3-м поверхом терміналу і 4-м поверхом паркінгу, оформлені всі фасади споруди. Передбачено наземний перехід для маломобільних груп населення. В обов'язковому порядку будуть також передбачені пункти зарядки для електромобілів, бо сучасний автопром рухається в бік екологічних технологій і ми зі свого боку маємо намір цьому сприяти.

В рамках 2-ї черги будівництва ми розглядаємо можливість створення автобусної станції замість парко-місць, оскільки паркінг спочатку проектувався з надмірним запасом потужностей. Терміни цього етапу робіт приблизно вдвічі менше в порівнянні з 1-м етапом будівництва.

"Розумний" в'їзд

Паркінг буде обладнаний центральною централізованою IT системою, яка відповідає за роботу всіх систем від транспортних шлюзів і до прийому платежів. Для зручності наших клієнтів дану систему інтегрують з системою електронних платежів.

На базі даного програмного забезпечення заплановано створення єдиного центру моніторингу трафіку і заповнюваності на парковках аеропорту. Для нас критично важливо, що до даної системи будуть підключені всі паркінги на території Борисполя. Простіше кажучи, система дозволить інформувати пасажирів про вільні місця на центральному і всіх периферійних паркінгах, про ступінь їх заповнювання ще на під'їзді до аеропорту за допомогою електронних табло. Таким чином, ми значно полегшимо вибір зручного місця парковки для наших клієнтів. Це стандартна світова практика. Саме таку систему паркувальної навігації ви можете зустріти в будь-якому розвиненому європейському аеропорту.

Аеропорт за доступні ціни

Планується, що після добудови паркінгу основне навантаження щодо забезпечення паркувального сервісу ляже саме на нього. При цьому, більшість існуючих стоянок аеропорту перейде в розряд довгострокових паркувальних майданчиків з нижчою вартістю.

При формуванні цінової політики ми орієнтуємося на принцип доступності і не плануємо істотного перегляду цін, оскільки при кардинальному підвищення високі ризики не досягти окупності проекту. Так, якщо ціни будуть близькими до європейських (близько 4 євро), автовласники не захочуть користуватися, паркінг буде пустувати і не принесе доходу.

У той же час при низьких цінах ми не зможемо в доступній для огляду перспективі досягти окупності будівництва паркінгу, оскільки на його будівництво буде витрачено загалом більше 680 млн гривень. Дане питання вимагає зваженого підходу. За нашими підрахунками при збереженні діючих цін на паркування аеропорт буде виходити на окупність будівництва не менше 15 років.
http://biz.nv.ua/ukr/experts/ryabikin/s ... 07812.html

Аватара пользователя
euhome
Мэр (городской голова)
Мэр (городской голова)
Сообщения: 5897
Зарегистрирован: 05 апр 2004, 10:12
Откуда: Харків

Сообщение euhome »

Авіакомпанія Wizz Air відкрила новий рейс Київ-Варшава

http://www.eurointegration.com.ua/news/ ... 3/7067977/

03 липня 2017, 13:18

Про це повідомляє прес-служба авіакомпанії.
Рейси на літаках Airbus A320 будуть виконуватися з частотою тричі на тиждень - по вівторках, четвергах і суботах. Квитки на рейси за новим маршрутом можна придбати за ціною від 759 грн в одну сторону.
Перший рейс Київ - Варшава з аеропорту "Жуляни" вже відправився в суботу, 1 липня.
Раніше авіакомпанія анонсувала, що з 25-26 серпня запустить три нових рейси з Києва до польських міст Познань та Люблін, а також в німецький Франкфурт-Хан.
Нагадаємо, 18 червня авіакомпанія Wizz Air почала виконувати рейси за новим маршрутом з аеропорту "Львів" в аеропорт Берлін-Шенефельд (Німеччина). З квітня Wizz Air також літає зі Львова до Вроцлава.
Світ на всіх у нас один, ба живемо кожний сам...
And we have just one world, but we live in different ones... © Dire Straits

Аватара пользователя
Бодрый
Ванга
Сообщения: 8587
Зарегистрирован: 01 янв 2012, 14:32
Откуда: Севастополь м-н "Лётчики"

Сообщение Бодрый »

Директор «Борисполя»: Рано чи пізно Київ стане містом трьох аеропортів

Третій аеропорт у Гостомелі міг би повністю бути профінансований за рахунок бізнесу, зазначив Рябікін

Генеральний директор аеропорту «Бориспіль» Павло Рябікін в інтерв'ю «Главкому» заявив, що рано чи пізно Київ стане містом трьох аеропортів.
Нещодавно Рябікін озвучив ідею перекинути Ryanair у Гостомель (Міжнародний аеропорт Антонов), яка викликала неоднозначну реакцію у суспільства.

«Ідея полягала не в тому, щоб перевести саме цю авіакомпанію в Гостомель. Ми живемо у глобальному світі, де обсяг авіаперевезень зростає темпами, що випереджують усі прогнози. І ми є частиною цього глобального світу. Київ також показує великий приріст населення. Ми розуміємо, що пропускні потужності двох аеропортів мають обмеження. І рано чи пізно Київ стане містом трьох аеропортів. А прихід таких компаній, як Ryanair, - привід переосмислити інфраструктуру цілого столичного регіону», - пояснив Рябікін.

За його словами, Ryanair попросив особливі умови, які можна було б організувати в Гостомелі.

«І таким чином відкрити третій аеропорт, що дуже важливо і знаково. Це перше. Друге. Відкриття нового аеропорту - це нові робочі місця, які сьогодні Гостомелю ой як потрібні. Нині найбільша денна міграція з передмість Києва йде саме зі боку Ірпеня-Гостомеля-Бучі. За розрахунками транспортників, із цього напрямку в Київ в’їжджають щоденно 250 тисяч людей. В аеропорті «Бориспіль», за нашими підрахунками, маємо близько 20 тисяч робочих місць. З них лише чотири тисячі дає сам аеропорт. Все інше - це сфера обслуговування, компанії, що працюють на території аеропорту, відкривають тут сервісні центри. Умовно, якщо б розташували аеропорт «Бориспіль» у Гостомелі, це б зменшило середню денну міграцію з цього регіону в Київ, що важливо. Ми ж бачимо столичні затори», - зазначив генеральний директор аеропорту «Бориспіль».

Рябікін підкреслив, що коли говорив про Гостомель, то вів мову про унікальний шанс для уряду розвивати цілий мікрорегіон.

«Колись треба зробити перший крок, що дозволить пройти дорогу довжиною в тисячу миль. І привід для цього кроку з’являється не щодня. Ryanair - був такий привід. Зараз про це говорити, напевно, вже неможливо. Бо ми підготували все для його приходу. Коли я говорив про Гостомель, то вів мову про унікальний шанс для уряду розвивати цілий мікрорегіон. І цим шансом, на жаль, не скористалися з незрозумілих мені причин. Хоча тут потрібна була лише політична воля. Більш того, сьогодні, думаю, такий проект міг би повністю бути профінансований за рахунок бізнесу. Державних інвестицій потрібно було б лише трошки – підлатати дорогу на території Гостомеля. Тому що до цього міста траса зроблена вже непогано. Ось у цьому полягала ідея. Це не було бажання позбутися перевізника. Я просто розумію, що наступного разу такий шанс нам випаде не скоро... Філія «Борисполя» теж була б можлива. Мене запитували, хто буде інвестувати і хто дасть технологію. Можу сказати, що ми в змозі це зробити силами нашого підприємства», - резюмував він.

Нагадаємо, на нараді у прем’єр-міністра Гройсмана щодо розвитку ринку авіаперевезень в Україні було прийнято рішення, що «Бориспіль» буде розвиватися, як хабовий аеропорт, оскільки ця модель вже довела свою економічну ефективність.
http://glavcom.ua/news/direktor-borispo ... 23879.html

Аватара пользователя
Антошка
Начальник метрополитена
Начальник метрополитена
Сообщения: 1254
Зарегистрирован: 25 сен 2011, 10:11
Откуда: Киев
Контактная информация:

Сообщение Антошка »

Сначала пускай загрузят Борисполь, откроют законсервированный терминал например.

TANK
пра-пра-правнук Лыбеди
пра-пра-правнук Лыбеди
Сообщения: 9714
Зарегистрирован: 20 июл 2006, 16:42
Откуда: Киев

Сообщение TANK »

три терминала, например))))

Но главное - эти сказки про Гостомель уже утомляют - он никогда не будет пассажирским, это чисто военный аэродром. Его даже в качестве запасного не рассматривают, только аварийный.
Удачи на дорогах!
(В т.ч.железных!!)

Аватара пользователя
dimentiy
Злой литовец
Сообщения: 9311
Зарегистрирован: 26 дек 2005, 19:54
Откуда: Зять городов русских
Контактная информация:

Сообщение dimentiy »

Есть много бывших чисто военных аэродромов, которые стали пассажирскими со всеми вытекающими (как пример, EDJA/FMM). Всё зависит от экономики.

От себя добавлю, что был очень удивлён огромному транзиту в утренний час пик через Борисполь. Его объём превышал количество выходящих в город пассажиров. Чисто теоретически, при должном складе ума у менеджмента МАУ (во что я не верю) и Борисполя, через несколько лет они смогут загрузиться под завязку (при отсутствии форс-мажора) на всех терминалах. Жуляны развивать некуда, так что могут появиться варианты.

Но не стоит забывать, что вместо GML (или NNN :-D ) может третим стать какой-нибудь ZTR (хотя готовность его аэродрома куда хуже на текущий момент).
– Как правильно и удобно искать по форуму: инструкция

Аватара пользователя
Klovsky
Мэр (городской голова)
Мэр (городской голова)
Сообщения: 12484
Зарегистрирован: 05 апр 2004, 16:02
Откуда: Localhost sweet home
Контактная информация:

Сообщение Klovsky »

Какие причины и насколько именно ограничивают "Жуляны"?
*Станція "Мечникова". Вихід до магазину "Киянка".
Закинутий навколометро- та залізничний сайт

Аватара пользователя
Антошка
Начальник метрополитена
Начальник метрополитена
Сообщения: 1254
Зарегистрирован: 25 сен 2011, 10:11
Откуда: Киев
Контактная информация:

Сообщение Антошка »

Может ужасный старый терминал? Его же не реконструировали?

Аватара пользователя
Klovsky
Мэр (городской голова)
Мэр (городской голова)
Сообщения: 12484
Зарегистрирован: 05 апр 2004, 16:02
Откуда: Localhost sweet home
Контактная информация:

Сообщение Klovsky »

Он переполнен? Люди отказываются от полётов из-за него?
*Станція "Мечникова". Вихід до магазину "Киянка".
Закинутий навколометро- та залізничний сайт

Аватара пользователя
XAN
Мэр (городской голова)
Мэр (городской голова)
Сообщения: 5355
Зарегистрирован: 02 окт 2008, 17:02
Откуда: Копенгаген

Сообщение XAN »

Антошка писал(а):Может ужасный старый терминал? Его же не реконструировали?
Как бы там 3 новых построили к 2012. Из них один на консервации.
...до 29 ноября 2010 - не было ни единого разрыва!

Аватара пользователя
Антошка
Начальник метрополитена
Начальник метрополитена
Сообщения: 1254
Зарегистрирован: 25 сен 2011, 10:11
Откуда: Киев
Контактная информация:

Сообщение Антошка »

Klovsky писал(а):Он переполнен? Люди отказываются от полётов из-за него?
Когда нет выбора, то никто не откажется, но выбор все таки есть.
XAN писал(а): Как бы там 3 новых построили к 2012. Из них один на консервации.
Я думал только 2 построили.

Ответить