Обзоры прессы

всё новое - хорошо забытое старое

Модераторы: dimentiy, Администраторы

Аватара пользователя
slavutich
Мэр (городской голова)
Мэр (городской голова)
Сообщения: 1647
Зарегистрирован: 20 авг 2008, 11:47
Контактная информация:

Сообщение slavutich »

Sinoptik, Да
-Туда в центр, туда на Ипподром...что не понятно??!

Аватара пользователя
Sinoptik
Пом. Админа
Пом. Админа
Сообщения: 11436
Зарегистрирован: 04 апр 2003, 13:34
Откуда: Киев

Сообщение Sinoptik »

slavutich писал(а):Sinoptik, Да
А чего ж тогода Бодрый говорит, что камер нет?
ИзображениеС уважением,
Sinoptik

Аватара пользователя
Бодрый
Ванга
Сообщения: 8587
Зарегистрирован: 01 янв 2012, 14:32
Откуда: Севастополь м-н "Лётчики"

Сообщение Бодрый »

Был не прав. Прошу простить засранца.
Камеры там имеются. Просто они направлены в спину входящему :
http://forum.metropoliten.kiev.ua/album ... c_id=12551

Аватара пользователя
Sinoptik
Пом. Админа
Пом. Админа
Сообщения: 11436
Зарегистрирован: 04 апр 2003, 13:34
Откуда: Киев

Сообщение Sinoptik »

В общем, как я и предполагал. Опать в переход "бабмань" не нужно. "Самостоятельно" - не всегда хорошо. Некоторым и пользование новыми лифтами доставляет сложности. А здесь приехал -> ДСП увидел -> подошла МУМочка, помогла -> человек попал в метро -> подъемник наверняка остался в рабочем состоянии.
ИзображениеС уважением,
Sinoptik

Аватара пользователя
Бодрый
Ванга
Сообщения: 8587
Зарегистрирован: 01 янв 2012, 14:32
Откуда: Севастополь м-н "Лётчики"

Сообщение Бодрый »

А поговорить: в метро появятся центры помощи пассажирам

На четырех станциях столичного метро оборудуют центры помощи пассажирам, об этом сообщает 44.ua со ссылкой на пресс-секретаря столичного метрополитена Наталью Макогон.

- Кроме "Политехнического института" (крайнее левое окно), с 15 июля мы открываем центр обслуживания пассажиров на "Майдане Независимости" (крайнее левое окно). После будет центр на "Дорогожичах", еще один сейчас прорабатываем, - сказала Макогон.

В центрах можно будет проконсультироваться по вопросам работы карточек и получить всю необходимую информацию о работе метро.
http://kiev.vgorode.ua/news/transport_y ... assazhyram

Аватара пользователя
Бодрый
Ванга
Сообщения: 8587
Зарегистрирован: 01 янв 2012, 14:32
Откуда: Севастополь м-н "Лётчики"

Сообщение Бодрый »

Київський метрополітен через 6 років згадав, що під час будівництва «мосту Кирпи» йому знесли адмінбудинок

Апеляційний суд залишив без задоволення скаргу КП «Київський метрополітен» щодо відновлення адміністративної будівлі метрополітену, яку демонтували у 2011 році під час будівництва залізнично-автомобільного мостового переходу через Дніпро в Києві на залізничній дільниці Київ – Московський – Дарниця. Про це свідчить постанова Київського апеляційного господарського суду від 3 серпня 2017 року.

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/66266833

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/68160809

Йдеться про об’єкт виробничо-технічого призначення загальною площею 1005 кв м, розташований на Набережно-Печерській дорозі, 31-А (ст. метро «Видубичі»).

Будинок знаходився у зоні забудови транспортної розв’язки Дарницького залізнично-мостового переходу. Сам комплекс мостового переходу з підходами розташований на декількох ділянках, зокрема, включає транспортну розв’язку «Видубичі». Розташований тут адмінбудинок метрополітену знесли влітку 2011 року в рамках підготовчих будівельних робіт.

Роком раніше замовник будівництва мостового переходу, на той час – ДТГО «Південно-Західна Залізниця», провів грошову оцінку нерухомості, згідно з якою мав сплатити метрополітену за знесену будівлю 5,15 млн грн грошової компенсації. Цю суму, як свідчать матеріали справи, внесли у статтю «Інші витрати» «Зведеного кошторисного розрахунку вартості будівництва». Однак жодної компенсації комунальне підприємство не отримало.

До суду метрополітен звернувся із позовом щодо відновлення знесеної будівлі лише 30 січня цього року.

24 квітня цього року Господарський суд Києва відмовив у позові «Київського метрополітену», наголошуючи на неефективному способі захисту позивача. До аналогічного висновку дійшов апеляційний суд.
Як встановили суди, відновлення будівлі служб метрополітену є неможливим, оскільки на місці знесеного об’єкту ще у 2013 році завершили будівництво мостового переходу через Дніпро і ввели його в експлуатацію.

Додатково суд апеляційної інстанції зауважив, що позивач має право звернутись до суду з позовом про відшкодування вартості знищеного майна
http://nashigroshi.org/2017/08/30/kyjiv ... inbudynok/
Довідково:
Залізнично-автомобільний міст через Дніпро почали будувати у 2004 році, коли міністром транспорту був Григорій Кирпа. ДТГО «Південно-Західна Залізниця» обрав підрядником робіт ТОВ «Гідроінжбуд».
Початкова вартість підряду становила 466,70 млн грн, однак, у процесі будівництва проект дофінансовували. Згідно з даними аналітичної системи YouControl, упродовж 2010-2012 років залізниця підписала з ТОВ «Гідроінжбуд» контрактів по об’єкту на загальну суму 1,65 млрд грн. Витрати на будівництво покривали за рахунок залучення кредитів та коштів «Укрзалізниці».
ТОВ «Гідроінжбуд» належить Віталію Бурківському із Білої Церкви Київської області. Фірма прописана за адресою масової реєстрації на вул. Гната Юри, 9/414 у Києві.
Бурківський є директором фірм ПП «Буд-Транс» та ТОВ «Холд Груп» Сергія Копистирі – помічника депутата-регіонала V скликання Юрія Каракая. Протягом 2002-2005 років Каракай був помічником тодішнього прем’єр-міністра України Віктора Януковича. Зауважимо, що у часи отримання підряду і будівництва мосту Кирпи ТОВ «Гідроінжбуд» очолював Сергій Копистира.
Відомо, що Сергій Копистира був співзасновником ТОВ «Будсервіс», учасником якого, з-поміж інших, був Юрій Головачов – керівник ПАТ «Київенергоремонт», бенефіціарами якого є Олексій Брусов та Іван Плачков. Останній нині є головою Наглядової ради ПАТ «Київенерго», підконтрольного Рінату Ахметову.
Додамо також, що Віталій Бурківський очолює ТОВ «Інтербуд ТМ», яке ділять Наталія Возна та Арсеній Копистира – брат Сергія Копистирі. Він є зятем директора департаменту аналітичної роботи та організації управління МВС України Михайла Вербенського (двічі екс-заступник міністра внутрішніх справ України – начальник Головного штабу при Юрію Луценку).

Аватара пользователя
Бодрый
Ванга
Сообщения: 8587
Зарегистрирован: 01 янв 2012, 14:32
Откуда: Севастополь м-н "Лётчики"

Сообщение Бодрый »

Кияни заплатять за квартиру чиновника Київського метрополітену

Службові особи КП «Київський метрополітен» розтратили 54 000 000 млн грн місцевого бюджету шляхом перерахування їх на підприємство, яке визнано судом фіктивним.


У червні 2017 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення службовими особами КП “Київський метрополітен” кримінального правопорушення, передбаченого ст. 191 КК України за № 12017100100006110. Було встановлено, що службові особи метрополітену розтратили 54 млн грн з місцевого бюджету шляхом перерахування їх на підприємство, яке визнано судом фіктивним. При цьому, перші 10 млн грн були переведені ще у 2009 році, а більш вагому суму у 44 млн грн посадовці перераховували вже у 2015 році, достовірно знаючи про те, що підприємство, яке “прийме” гроші - фіктивне.

Метро є? Метро – немає!

Втім, уся пікантність ситуації полягає у тому, що за своїм призначенням гроші повинні були стати компенсацією ВАТ “ДОК-3” за їхні будівлі, що розташовані на Подолі по вулиці Межигірській. Саме через цю ділянку місто планувало будувати Подільський мостовий перехід через р. Дніпро та Подільсько-Вигурівську лінію метрополітену. Ту саму нову і довгоочікувану киянами гілку метро, яка нарешті повинна з’єднати Троєщину єдиною мережею транспорту, котра не буде залежати від дорожнього трафіку. Але, все склалося не на користь мешканців столиці.

“ДОК-3” оголосив себе банкрутом і у 2009 році передає всі права вимоги до метрополітену ТОВ «Промислово-інвестиційний союз», який і отримує від комунального підприємства перші 10 млн грн. У 2013 році вироком Подільського районного суду м. Києва по справі № 758/15698/13-к було визнано, що ТОВ “Промислово-Інвестиційний Союз” не мало на меті здійснювати підприємницьку діяльність, оскільки було фіктивно створене для перерахування коштів. Начебто, крапка. Втім, вирок суду щодо фіктивності не завадив чиновникам метрополітену вже у 2015 році здійснити наступний “транш” у розмірі понад 44 млн грн. Знову кінці – у воду! Ані мосту, ані транспортного переходу, ані грошей.

Куди “втекли” гроші?

На квартиру і машину! У ході розслідування того, хто ж причетний до розтрати, стало відомо, що платежі та підписання документів організував фінансовий директор КП «Київський метрополітен» - громадянин Олексій Володимирович Хаймьонов, 1973 року народження. Від своїх дій чиновник не відмовляється і навіть публічно не соромиться визнавати, що саме він організовував проплату коштів на фіктивне підприємство, а сам договір, за яким вказані кошти були перераховані, розірвано у судовому порядку. Така відвертість у словах дивним чином збігається з тим фактом, що чиновник у 2010 році після перерахування 10 млн грн на фіктивне підприємство придбав квартиру за 1,2 млн грн. та автомобіль Volvo вартістю 40 тис. дол. США. При цьому, відповідно до декларації пана Хаймьонова він (разом із дружиною) отримують близько 286 000 гривень доходу на рік. Ймовірно, така суттєва невідповідність у доходах і витратах службової особи комунального підприємства і пояснюється темною схемою з перерахуванням коштів киян на фіктивне підприємство?

Риторичним залишається й питання, а хто ж буде оплачувати ці «розтрати», а з ними - і квартиру з машиною чиновника? Відповідь лежить на поверхні – кияни та гості столиці, які проїдуть трохи дорожче у славетному київському метро.
Источник: http://u-news.com.ua/48559-kiyani-zapla ... ltenu.html

Аватара пользователя
vv
алкотурист
алкотурист
Сообщения: 4171
Зарегистрирован: 04 апр 2003, 13:34
Откуда: Kiev

Сообщение vv »

В огороде бузина, а в Киеве дядька.
Данный товарищ пришел в метрополитен вместе с молодой командой в 2015м.
чиновник у 2010 році після перерахування 10 млн грн на фіктивне підприємство придбав квартиру за 1,2 млн грн. та автомобіль Volvo вартістю 40 тис. дол. США.
Сто грамм - не "стоп-кран"!

Аватара пользователя
euhome
Мэр (городской голова)
Мэр (городской голова)
Сообщения: 5888
Зарегистрирован: 05 апр 2004, 10:12
Откуда: Харків

Сообщение euhome »

В Киеве на всех входах-выходах станций метро установят камеры для распознавания лиц

https://www.44.ua/news/1792814

12:05, 13 сентября 2017

В Киеве планируют на всех входах и выходах станций метро установить камеры с системой распознавания лиц. Об этом в комментарии 44.ua рассказал директор Департамента информационно-коммуникационных технологий, руководитель проекта “Kyiv Smart City” Юрий Назаров.

“Для обеспечения порядка и контроля движения пассажиров мы планируем до конца 2017 года установить камеры видеонаблюдения на входах и выходах всех станциях метрополитена. Система видеоаналитики с распознаванием лиц позволит выявить преступников среди людей, которые передвигаются на этом участке”, - сказал Назаров.

По его словам, в зависимости от количества входов-выходов на отдельной станции метро, планируется установить от 4 до 10 видеокамер на одной станции. Реализация проекта обойдется городскому бюджету в 11 млн грн.

Также в Киеве планируется дооснастить комплексной системы видеонаблюдения в школах, детсадах, больницах, театрах и музеях.

“На этих объектах мы будем еще устанавливать камеры по периметру во дворе и внутреннюю систему мониторинга. То есть теперь охранники этих учреждений будут видеть, какая ситуация происходит в самих зданиях и по периметру”, - добавил директор департамента.

На модернизацию системы видеонаблюдения из городского бюджета выделили 24 млн грн. Работы планируют завершить также до конца текущего года.
Світ на всіх у нас один, ба живемо кожний сам...
And we have just one world, but we live in different ones... © Dire Straits

Аватара пользователя
Бодрый
Ванга
Сообщения: 8587
Зарегистрирован: 01 янв 2012, 14:32
Откуда: Севастополь м-н "Лётчики"

Сообщение Бодрый »

На випадок війни: киянам показали, як метро може стати бомбосховищем

Демонстрація спеціальних технічних заходів пройшла біля ескалаторів на ст. м. “Золоті ворота”.

На випадок НП спеціальні гермозатвори закривають метро і створюють відсіки, які можуть забезпечити автономне життєзабезпечення.

Городянам показали, як працює один з таких гермозатворів біля ескалаторів на ст. м. “Золоті ворота”.
Як пояснили в управлінні цивільного захисту міста, на випадок НП гермозатвори можуть приховати до 360 тисяч осіб.
https://narodna-pravda.ua/2017/09/24/na ... hovyshhem/

Аватара пользователя
Бодрый
Ванга
Сообщения: 8587
Зарегистрирован: 01 янв 2012, 14:32
Откуда: Севастополь м-н "Лётчики"

Сообщение Бодрый »

З Київського метрополітену стягнули 155 млн гривень на користь компанії "Укррослізінг"

Перевізник заборгував за поставлені вагони метро

Виконавча служба стягнула з рахунків комунального підприємства "Київський метрополітен" 155 млн гривень на користь підприємства "Укррослізинг". Про це у Facebook повідомив народний депутат Юрій Левченко з посиланням на рішення Київського апеляційного господарського суду.

"Виконавці стягнули 155 млн гривень з КП "Київський метрополітен", - написав депутат.

Згідно з рішенням суду, столичний перевізник повинен сплатити борг компанії ТОВ "Укррослізинг" за 100 вагонів метро. Загальна сума заборгованості становить близько 2 млрд гривень.

З стягнутих 155 млн гривень 140,329 млн гривень спрямовані стягувачу і понад 15,5 млн гривень склав виконавчий збір.
Повний текст читайте тут: https://www.rbc.ua/ukr/news/kievskogo-m ... 44687.html

Анатолий
п/п-к Очевидность
п/п-к Очевидность
Сообщения: 7669
Зарегистрирован: 16 фев 2006, 17:37
Откуда: из Киева

Сообщение Анатолий »

Бодрый писал(а):На випадок війни: киянам показали, як метро може стати бомбосховищем

Демонстрація спеціальних технічних заходів пройшла біля ескалаторів на ст. м. “Золоті ворота”.

На випадок НП спеціальні гермозатвори закривають метро і створюють відсіки, які можуть забезпечити автономне життєзабезпечення.

Городянам показали, як працює один з таких гермозатворів біля ескалаторів на ст. м. “Золоті ворота”.
Як пояснили в управлінні цивільного захисту міста, на випадок НП гермозатвори можуть приховати до 360 тисяч осіб.
https://narodna-pravda.ua/2017/09/24/na ... hovyshhem/
При использовании ядерного оружия киевское метро станет братской могилой для 360 тысяч людей. Такой заголовок ПРАВИЛЬНЫЙ.

Аватара пользователя
Бодрый
Ванга
Сообщения: 8587
Зарегистрирован: 01 янв 2012, 14:32
Откуда: Севастополь м-н "Лётчики"

Сообщение Бодрый »

У київському метро чи не щодня поліція вилучає зброю і вибухівку

Десятки пістолетів, автомати, гвинтівки і гранатомет вилучила поліція Києва під час практичного етапу операції "Зброя та вибухівка", яка проходить з 3 вересня цього року, повідомив заступник голови Національної поліції України - начальник ГУ Нацполіціі Києва Андрій Крищенко.

"З 3 вересня проходить операція "Зброя та вибухівка". Ми вилучаємо дуже багато зброї, посилили перевірки, зокрема, в метрополітені", - сказав А.Крищенко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, вилучається зброя, яку везуть військовослужбовці із зони АТО, у людей, які готувалися до скоєння злочинів, у тих, хто вже скоїв злочин. "Ми затримали людину за вчинення розбійного нападу, провели у нього вдома обшук і вилучили гранати, обладнання для виготовлення патронів", - розповів начальник поліції Києва.

"Практично через день вилучаємо патрони, гранати, вибухівку. Я вже не кажу про наркотики, холодну зброю. Одне із завдань цієї операції, в тому числі, - це вилучення зброї в громадських місцях", - сказав А.Крищенко.

За його словами, на транснаціональні угруповання, які торгують зброєю, співробітники поліції в ході проведення операції не виходили, але на минулому тижні затримали спільно з СБУ групу, у якої вилучили арсенал зброї та боєприпасів, а також обладнання для переробки зброї та внесення змін до маркування.

А.Кріщенко повідомив, що станом на сьогодні під час операції вилучено 2 автомати, 23 пістолети, 3 гвинтівки, один гранатомет, більше 4 тисяч патронів, 14 гранат, два вибухових пристрої.
http://ua.interfax.com.ua/news/general/451130.html

TANK
пра-пра-правнук Лыбеди
пра-пра-правнук Лыбеди
Сообщения: 9700
Зарегистрирован: 20 июл 2006, 16:42
Откуда: Киев

Сообщение TANK »

гранатомет? бггг

а могли просто принять закон об оружии...
Удачи на дорогах!
(В т.ч.железных!!)

Аватара пользователя
straus
Начальник депо
Начальник депо
Сообщения: 1163
Зарегистрирован: 22 окт 2008, 18:08

Сообщение straus »

TANK писал(а):гранатомет? бггг
Да, было (в метро). Только мне кажется было два случая, возможно во втором был непригоден для стрельбы.
Объяснять оппонентам свою точку зрения надо спокойно и методично, вводя поправки на направление ветра, износ ствола и температуру снаряда.

Ответить