Берлин

Модераторы: dimentiy, Администраторы

Ответить
Аватара пользователя
IRJ
Начальник депо
Начальник депо
Сообщения: 1017
Зарегистрирован: 05 апр 2004, 15:24
Откуда: Neumuenster

Берлин

Сообщение IRJ »

Несколько станций берлинского метро:
http://trans.yuriy.de/goto.php?CurrYear ... &PicSize=S
Möge die Macht mit dir sein!

Аватара пользователя
euhome
Мэр (городской голова)
Мэр (городской голова)
Сообщения: 5888
Зарегистрирован: 05 апр 2004, 10:12
Откуда: Харків

Сообщение euhome »

Мертвый пассажир всю ночь катался по берлинскому метро

http://www.newsru.com/world/24dec2012/dead.html

24.12.2012 13:35

В берлинском метро найден мертвый пассажир - он катался всю ночь по одной из линий, при этом со стороны он выглядел спящим, передает Reuters.

65-летнего пассажира ранним утром в 5:45 по местному времени нашел работник метрополитена на станции "Вайнмайстерштрассе". Пассажир сидел вертикально и ничем не отличался от спящего человека. Железнодорожник пытался его разбудить, потряхивая за плечо, но оказалось, что тот мертв. Он вызвал медиков, но они не смогли ничем помочь, лишь констатировали смерть. Поезда линии U8 пересекают столицу Германии несколько раз в течение ночи с субботы на воскресенье, поэтому время смерти мужчины неизвестно.

"Это очень трагично, - заявила полицейский. - Мы не знаем, как долго мертвый пассажир сидел в вагоне поезда, и не знаем точной причины его смерти". Правоохранитель отметила, что признаков насильственной смерти нет - мужчина, скорее всего, умер сам, по естественным причинам.

По результатам предварительного расследования, не приходится говорить о следах убийства. На понедельник назначено вскрытие, которое должно пролить свет на причины смерти пассажира. О его имени не сообщается.
Світ на всіх у нас один, ба живемо кожний сам...
And we have just one world, but we live in different ones... © Dire Straits

Нестор-летописец
Машинист
Машинист
Сообщения: 407
Зарегистрирован: 08 окт 2010, 12:25

Сообщение Нестор-летописец »

Анонимная перепечатка киевских журналистов
http://prokiev.info/article.php?id=39048

Аватара пользователя
Бодрый
Ванга
Сообщения: 8587
Зарегистрирован: 01 янв 2012, 14:32
Откуда: Севастополь м-н "Лётчики"

Сообщение Бодрый »

Пенсіонер із пістолетом вимагав поступитися місцем у метро

У столиці Німеччини Берліні 78-річний чоловік із пістолетом вимагав у молодої дівчини поступитися йому місцем у метро.

Інцидент стався у другій половині дня в понеділок, 18 грудня, повідомляє поліція Берліна.

За словами свідків, о 16.50 на станції Borsigwerke 78-річний чоловік агресивно вимагав у 25-річної дівчини поступитися йому місцем.

Чоловік заявив, що він – поліцейський і показав дівчині пістолет у продуктовій сумці. Після цього він пішов в інший вагон.
http://fakty.ictv.ua/ua/proisshestvija/ ... m-u-metro/

Аватара пользователя
Бодрый
Ванга
Сообщения: 8587
Зарегистрирован: 01 янв 2012, 14:32
Откуда: Севастополь м-н "Лётчики"

Сообщение Бодрый »

Adidas выпустили кроссовки со встроенным проездным на общественный транспорт

ИзображениеИзображение

Adidas решили отметить 90-летие берлинского метрополитена необычным способом. Специально для жителей столицы выпустили лимитированную серию кроссовок EQT Support 93/Berlin. Об этом сообщает Bild.

На язычке каждой пары напечатан годовой абонемент на проезд в общественном транспорте города. Для оплаты проезда, в том числе и в подземке, достаточно предъявить контролеру хлястик на своих кроссовках.

Для модели использовали те же цвета, что и для системы общественного транспорта Берлина, а вставки напоминают о цвете сидений в метро и автобусах столицы.

Кроссовки станут коллекционной моделью, так как выпущены всего в количестве 500 пар. Стоимость каждой — € 180 (стоимость проездного на месяц в Берлине — € 80). Купить их можно будет 16 января в берлинском флагманском магазине Adidas. Будут ли кроссовки продаваться онлайн, пока неизвестно.

https://data.ua/top-tema/1878849-adidas ... -na-metro/

Аватара пользователя
Бодрый
Ванга
Сообщения: 8587
Зарегистрирован: 01 янв 2012, 14:32
Откуда: Севастополь м-н "Лётчики"

Re: Берлин

Сообщение Бодрый »

Берлінське метро прикрасили краєвиди України

ИзображениеИзображение

На 76 станціях берлінського метро з понеділка, 11 листопада, з’явилися плакати з краєвидами України – Карпат, Києва, Львова та Одеси.
Ініціатором акції, яка триватиме тиждень, виступала організації IWEK e.V, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми звернулися до професійної агенції, яка використовує рекламні площі в метрополітені, співпрацює зі столичним муніципальним транспортом BVG, забронювали 150 місць у зоні А, на станціях у центральному районі міста», - розповіла агентству координаторка проєкту Ганна Слободянюк-Монтавон.

Ідея акції народилася торік. Команда проєкту подала заявку до МЗС України й отримала грант. Спочатку планувалося показати на плакатах 50 винаходів, як українці подарували, світу, адже Берлін – інноваційне місто. Але згодом ідея трансформувалася: на прохання Посольства України у ФРН у метро вирішили розмістити фото українських міст.

Слободянюк-Монтавон також розповіла, що п'ять років тому в Берліні відбулася зустріч українських ініціатив у ФРН. На ній ішлося про те, що, на жаль, Україна в Німеччині «невидима», зусилля окремих організацій, спілок дуже розпорошені, що не сприяє інформуванню про нашу країну.

Після початку російської агресії особливо помітною стала ще одна проблема: дуже багато російськомовних, переважно російських персон виступали як експерти по Україні. Це призводило до формування викривленої думки в німецькому суспільстві.

Тож для популяризації України в Німеччині було вирішено створити платформу та сайт www.ukrainenow.de.

Тут об'єднано понад 50 українських ініціатив і зібрано всю інформацію про українські заходи, а їх за рік проходить близько 700.

«Наше завдання – формування позитивного іміджу України в ФРН, поширення культурного контенту та втілення власних проєктів», - зазначила Ганна Слободянюк-Монтавон.
https://www.ukrinform.ua/rubric-diaspor ... raini.html
Метро на Виноградар в 2026. Метро на Русанівські дачі в 2035
Батько наш Бандера, Україна Мати...

Аватара пользователя
Бодрый
Ванга
Сообщения: 8587
Зарегистрирован: 01 янв 2012, 14:32
Откуда: Севастополь м-н "Лётчики"

Re: Берлин

Сообщение Бодрый »

Станція метро на Музейному острові в Берліні: чим унікальна нова підземка

На Музейному острові в Берліні відкриють станцію метро: чим унікальна

У транспортній компанії BVG повідомили, що 9 липня відкриють нову станцію метро. Вона розташована на Музейному острові в Берліні. Крім унікальної локації, ця зупинки буде ювілейною – 175 в мережі метро.

Станція буде доволі тематичною до свого розташування. Її збудували, що "закрити прогалину" в маршруті та закликати ще більше туристів до музеїв на острові.

Нова станція має назву ідентичну до своєї локації – Museumsinsel ("Музейний острів"). Вона розташована на лінії U5 та матиме кілька виходів на сам Шпрееінзель (дослівно – острів на річці Шпрее).

Підземну станцію метро спроектував швейцарський архітектор Макс Дадлер. Особливістю цього проєкту є склепінчаста стеля темно-синього кольору. Її прикрашають 7 200 світлодіодних ламп, що імітують зоряне небо.

Тут розташовано 5 знаменитих музеїв німецької столиці. З 1999 року унікальний архітектурний та культурний ансамбль включений у Світову спадщину ЮНЕСКО.
https://travel.24tv.ua/muzeynomu-ostrov ... a_n1673216
Метро на Виноградар в 2026. Метро на Русанівські дачі в 2035
Батько наш Бандера, Україна Мати...

Ответить