Новости

Модераторы: dimentiy, Администраторы

Аватара пользователя
Бодрый
Ванга
Сообщения: 8587
Зарегистрирован: 01 янв 2012, 14:32
Откуда: Севастополь м-н "Лётчики"

Re: Новости

Сообщение Бодрый »

Закинуте турецьким «Limak» будівництво метро в Дніпрі може взятися Чехія

Делегації чеських урядовців показали будівельний майданчик недобудованої «Лімаком» станції метрополітену в Дніпрі. Чехи висловили бажання допомогти відновити роботи, тож наразі це питання обговорюється, повідомляє «Дніпро Оперативний» з посиланням на «ДніпроTV».

У Дніпрі побувала делегація урядовців та бізнесменів з Чехії. Гості зустрічалися з владцями, дніпровськими підприємцями та відвідували об'єкти, в які можна інвестувати. Одна з локацій - недобудована станція Дніпровського метрополітену. Чехам розповіли історію будівництва, показали проЄкти. Після цього делегати спустилися під землю.

Директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Ігор Маковцев розповів про прикру ситуацію, коли генеральний підрядник, турецька компанія Limak, на початку повномасштабного вторгнення просто зникла. Наразі триває судовий процес щодо відшкодування підрядником збитків. Перш ніж обрати нового підрядника, вже проводиться повний аудит виконаних робіт і тих, що залишилось.

Наразі триває судовий процес щодо відшкодування підрядником збитків. Перш ніж обрати нового підрядника, вже проводиться повний аудит виконаних робіт і тих, що залишилось.

"Моя перша емоція - це повага, це дуже великий та масштабний проєкт. Я поважаю вашу відданість аби завершити цей проект, тому що це буде дійсно величезний внесок у розвиток громадського транспорту тут, у місті Дніпро, а також у регіоні», - зазначила Бланка Беднарова, представниця міністерства транспорту Республіки Чехія.

Бланка Беднарова наголошує: співпраця та допомога Чехії зараз важлива.

«І оскільки я працюю в галузі транспорту, я тут, щоб бути в контакті, щоб особисто зустрітися з моїми колегами з Міністерства реконструкції та обговорити нашу довгострокову співпрацю в галузі транспорту. Я також зустрілася з колегами з Космічного агентства України, щоб обговорити діяльність, пов'язану з космосом і космічними дослідженнями. І я тут також для того, щоб побачити, як Чеська Республіка може сприяти відновленню України в галузі інфраструктури», - підсумувала вона.

Обидві сторони висловили зацікавленість у співпраці та реалізації спільних проектів. Щодо результатів візиту у метро. Представниця міністерства транспорту Республіки Чехія пообіцяла ознайомити чеських метробудівців з презентацією добудови дніпровського метрополітену, аби ті в свою чергу визначилися, чи зможуть допомогти добудувати метро у нашому місті.

Нагадаємо, раніше Чехія взяла патронат над Дніпром та Дніпропетровською областю.

https://dnepr.express/ua/post/za-kinute ... ya-chehiya
Метро на Виноградар в 2026. Метро на Русанівські дачі в 2035
Батько наш Бандера, Україна Мати...

Ответить