Дороги України

Обо всём и не только

Модераторы: dimentiy, CARCASS, Администраторы

Ответить
Аватара пользователя
Бодрый
Ванга
Сообщения: 8587
Зарегистрирован: 01 янв 2012, 14:32
Откуда: Севастополь м-н "Лётчики"

Re: Дороги України

Сообщение Бодрый »

ЯК ПЛАНУЮТЬ РОЗБУДУВАТИ ДОРОГИ НА ЛЬВІВЩИНІ. В АГЕНТСТВІ ВІДНОВЛЕННЯ НАЗВАЛИ ТРИ ПРОЄКТИ

На об’їзній дорозі Львова дуже інтенсивний рух – нею користуються близько 30 тисяч автомобілів щодоби.

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області має готові проєкти щодо розвитку дорожньої інфраструктури в області. Зокрема, є рішення щодо об’їзної Львова, щодо ділянки північної об’їзної та щодо західного обходу міста. Є готові проєкти та рішення по ремонту європейського та міжнародного значення, зокрема, дороги Львів – Рава-Руська, Львів – Краківець, Львів – Шегині. Про це під час дискусії Tvoemisto.tv повідомив речник державного агентства Іван Бондар.

«Станом на сьогодні ми готові виносити ці проєкти на фінансування. В тісній співпраці з громадами при майбутньому ремонті тих доріг передбачаємо і велодоріжки, і безпекові, і екологічні фактори. Більше того, якщо ми говоримо про Львівщину не лише у напрямку кордону, а загалом, то у нас досить розвинена мережа доріг. Разом з тим маємо нові проєкти будівництва. Один з них – це концесійна дорога Львів – Краківець. У ширшому розумінні вона могла би продовжуватись до Бродів і Рівного», – сказав він.

Детальніше про проєкти:

* Ремонт дороги Львів – Рава-Руська: на сьогодні є готовий проєкт капітального ремонту з обходами деяких міст (Куликова, Рави-Руської). Цей проєкт пропрацювали з 5 громадами, які розташовані вздовж цієї дороги. Він готовий на винесення фінансування. Можливо, його фінансуватиме ЄБРР у найближчому майбутньому;

* Ремонт дороги Львів-Шегині: капітальний ремонт з частковою реконструкцією дороги;

* Ремонт дороги Львів-Краківець: йдеться як про ремонт існуючої дороги, так і, можливо, майбутнє будівництво нової дороги з продовженням до Бродів та Рівного.

До слова, йдеться про близько 60 км кожної з цих доріг. Якщо говорити безпосередньо про будівельний період, то впродовж двох років, за словами Івана Бондара, можна реалізувати їх повністю.

Нагадаємо, що «Медіа-хаб «Твоє місто» організовував публічну дискусію на тему «Львів як транспортний хаб: зручне місто для мешканців та швидкий шлях від/до кордону». На ній спільно з архітекторами, експертами з містобудування, інженерами, керівниками управлінь транспорту міста та області обговорили важливі візійні питання, що стосуються розвитку транспорту, архітектури, проєктування нових об’єктів забудови та загалом розвитку інфраструктури у Львові.
https://tvoemisto.tv/news/yak_planuyut_ ... 60881.html
Метро на Виноградар в 2026. Метро на Русанівські дачі в 2035
Батько наш Бандера, Україна Мати...

Аватара пользователя
Бодрый
Ванга
Сообщения: 8587
Зарегистрирован: 01 янв 2012, 14:32
Откуда: Севастополь м-н "Лётчики"

Re: Дороги України

Сообщение Бодрый »

Кабмін виділив 17 мільярдів на ремонт доріг

Кабінет Міністрів виділив 17,1 мільярда гривень на утримання доріг за рахунок невикористаних минулого року коштів держбюджету.
Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні у п'ятницю, 23 лютого, повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram.

"Спрямовано Державному агентству відновлення та розвитку інфраструктури залишок коштів спеціального фонду державного бюджету у сумі 17,1 млрд гривень, який утворився на 1 січня 2024 року", – написав депутат.

Йдеться про кошти, що надійшли до Дорожного фонду у попередні роки та не використані у 2023 році. Їх спрямують на нову бюджетну програму "Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення".

Крім того, Кабмін затвердив Порядок використання коштів державного бюджету, передбачених для розвитку мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення у 2024 році.

"Порядком визначено... розподіл бюджетних коштів за напрямами використання; перелік обʼєктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення, та обсягів їх фінансування за рахунок коштів державного бюджету", – додав Мельничук.

Як повідомлялося, законом "Про державний бюджет на 2024 рік" надходження до Дорожнього фонду передано до загального фонду держбюджету. Також скасовано субвенцію місцевим бюджетам на дороги місцевого значення (у 2023 році на це було передбачено 16 млрд грн).

Водночас на ремонт та утримання доріг у 2024 році мають спрямувати залишки невикористаних у минулому році коштів держбюджету. Крім того, кошти на ремонт доріг та мостів виділятимуть з резервного фонду в окремих випадках.
https://mbiz.censor.net/news/3475082/ka ... mont_dorig
Метро на Виноградар в 2026. Метро на Русанівські дачі в 2035
Батько наш Бандера, Україна Мати...

Ответить