Поскольку в статье упоминается и метро на Теремки и на Троещину - кину сюда:
З коштів на будівництво метро у Києві заберуть 18 млн. грн.
Із коштів стабілізаційного фонду Держбюджету на пам’ятники для Києва КМДА просить у уряду 18 млн. грн., 10 млн. грн. – на пам’ятник Мазепі, 8 млн. грн. – на інші.
Про це повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій ГОЛУБЧЕНКО в інтерв’ю “Українській правді”.
За його словами, з урахуванням того, що на будівництво метро планують виділити порядка 200 млн. грн., то з цих коштів 10 млн. грн. для пам’ятника – не критичне вилучення.
“Це не велика сума. Я вам можу сказати, що коли на якийсь об`єкт виділено 15 мільйонів, а ти забираєш 10, то це дуже болюче. Набагато болючіше, ніж з 200 мільйонів взяти 10. Ми зацікавлені виділити ці кошти з державного бюджету, а не з місцевого. Бо до державного бюджету можна знову звернутись і сказати "дайте на метро додатково, тому що нам же треба закінчити метро, ми ж не могли пам`ятник будувати за рахунок свого бюджету", - пояснив він.
А.ГОЛУБЧЕНКО також відзначив, що наразі Київ не отримав обіцяних коштів на метро, саме тому не вдалося реалізувати плани з будівництва метро.
“Станції - "Голосіївську", "Деміївську" і "Васильківську" - ми б уже добудували, якби в цьому році були виділені відповідні кошти. У минулому нам теж коштів не вистачило, бо почалась криза, ми перестали отримувати нормальну дохідну частину, а в цьому році навіть з тих виділених 200 мільйонів ми не отримали ще ні копійки.
Думаю, ці станції відкриють або в кінці цього року, або в першому кварталі наступного”, - додав перший заступник міського голови Києва.
А щодо будівництво метро на Троєщину, то А.ГОЛУБЧЕНКО зазначив, що треба провести тендер на виконавця вже розробленого проекту. За його словами, перші роботи можуть бути розпочаті вже цього року.
источник:
http://kiev.unian.net/ukr/detail/663
P.S>
Уже 18 млн. Раньше было 10 - только на памятник Мазепе. М-да...