На небі

Обо всём и не только

Модераторы: dimentiy, CARCASS, Администраторы

Ответить
Yaroslav
Начальник метрополитена
Начальник метрополитена
Сообщения: 1239
Зарегистрирован: 01 июн 2009, 17:39
Откуда: Київ

На небі

Сообщение Yaroslav »

А тим часом на небі метеорне шоу
http://www.wz.lviv.ua/news/39589
У ніч на 13 серпня очікується рекордний метеоритний дощ. Один з найяскравіших метеорних потоків, щорічно з’являється у серпні з боку сузір’я Персея (звідси і назва Персеїд)і відбудеться в ніч з 12 на 13 серпня. Щороку у серпні наша планета рухається по своїй орбіті через метеорний потік Персеїд, який є найпотужнішим зі всіх періодичних метеорних потоків. Він відомий як «серпневий зорепад».

Персеїди - явище щорічне. Цей метеорний потік, що з'являється з боку сузір'я Персея, проявляє активність з 17 липня по 24 серпня.

У 2013 році пік метеоритного дощу Персеїд припадає на безмісячну ніч, що дасть можливість побачити зорепад. Метеори будуть пролітати зі швидкістю до 212 000 км / год, і далеко від міських вогнів можна буде побачити до 100 окремих об’єктів на годину. Завдяки великому розміру ядра комети Свіфта-Туттля, що відокремлюються від неї фрагменти також мають значні розміри і здатні при входженні в атмосферу провокувати яскраве світіння. В астрономії такі метеори з підвищеною яскравістю називають болідами. У НАСА припускають, що Персеїди 2013 будуть особливо численними, а кількість виниклих болідів поб’є всі рекорди.

Найкращий час споглядання - з 20:30 вечора до 4:30 ранку.

TANK
пра-пра-правнук Лыбеди
пра-пра-правнук Лыбеди
Сообщения: 9698
Зарегистрирован: 20 июл 2006, 16:42
Откуда: Киев

Сообщение TANK »

Да, вчера пиво подсвечивалось метеоритиками. Жаль что в киеве больше половины из них не видно - слишком светло, но я не в кииви). Я малую даже разбудил посмотреть.
Удачи на дорогах!
(В т.ч.железных!!)

Helgi
Начальник депо
Начальник депо
Сообщения: 974
Зарегистрирован: 24 фев 2006, 15:15

Сообщение Helgi »

Да, я вчерась с женой тоже вспомнил молодость, выехали за Гостомель посмотреть Персеиды.

Ответить