Метро на Виноградаре

о тоннелях, о мостах, о коммуникациях, о метро-2, мосты и переходы, торговые центры

Модераторы: dimentiy, Администраторы

Аватара пользователя
Бодрый
Ванга
Сообщения: 8587
Зарегистрирован: 01 янв 2012, 14:32
Откуда: Севастополь м-н "Лётчики"

Re: Метро на Виноградаре

Сообщение Бодрый »

Київрада виділила землю під нові станції метро

Комісія Київради з питань екології погодила виділення землі в розмірі 0,75 ГА для будівництва станцій метро «Мостицька» і «Проспект Правди».

Рішення Комісії повинні підтримати ще кілька комісій Київради та проголосувати за них на сесії.

Фахівцями було проведено попереднє обстеження ділянок. Вони виявили, що там немає рослинності у вигляді цінних порід дерев. Проте, там є американські клени, а також фруктові дерева – багато з них уражені хворобами.

Як свідчить рекомендація Комісії, після будівництва павільйонів метро, територія будівництва буде інтегрована в зелену зону. Там будуть висаджувати нові дерева і зроблять благоустрій.

Варто нагадати, що Початок довгоочікуваного будівництва метро на Виноградарі стало найгучнішою новиною цієї зими. Тисячі киян з полегшенням зітхнули, дізнавшись, що протягом двох років у Подільському районі з'являться станції "Мостицька" і "Проспект Правди". Але не встигли жителі столиці порадіти, як на засіданні Постійної комісії Київради з питань транспорту, зв'язку і реклами повідомили про тимчасове урізання коштів на це будівництво. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Витрати на метро зменшать на 290 млн

У ході розгляду питання щодо коригування Програми економічного і соціального розвитку та бюджету р. Києва на 2019 представники профільного Департаменту повідомили про кілька змін щодо виділення коштів на транспортні об'єкти міста.

А відбудеться це в результаті розподілу залишків фінансування "митного експерименту" і змін у виділенні додаткових коштів спецфонду - Державного фонду регіонального розвитку.
https://m.znaj.ua/capital/215211-kijivr ... -rishennya
Метро на Виноградар в 2026. Метро на Русанівські дачі в 2035
Батько наш Бандера, Україна Мати...

Аватара пользователя
Бодрый
Ванга
Сообщения: 8587
Зарегистрирован: 01 янв 2012, 14:32
Откуда: Севастополь м-н "Лётчики"

Re: Метро на Виноградаре

Сообщение Бодрый »

ИзображениеИзображение
Може в когось є скрін платіжки ?
Метро на Виноградар в 2026. Метро на Русанівські дачі в 2035
Батько наш Бандера, Україна Мати...

Аватара пользователя
euhome
Мэр (городской голова)
Мэр (городской голова)
Сообщения: 5895
Зарегистрирован: 05 апр 2004, 10:12
Откуда: Харків

Re: Метро на Виноградаре

Сообщение euhome »

Две станции метро на Виноградарь планируют открыть в декабре 2021 года

https://for-ua.com/article/1171526

19.03.2019 13:35

В конце декабря 2021 года в эксплуатацию планируют ввести две новых станции Сырецко-Печерской ветки столичного метро «Мостицкая» и «Проспект Правды». Об этом заявил мэр Киева Виталий Кличко, представляя планы активной фазы работ по строительству метрополитена на Виноградарь, сообщили ForUm’у в пресс-службе городского головы.

Презентация проходила и при участии Президента Петра Порошенко.

«Никого не надо убеждать в том, насколько необходимо увеличение количества станций столичного метрополитена. Киев растет. Ежегодно в городе становится на 200 тыс. жителей больше. Это только по официальным данным. И метрополитен - самый массовый вид общественного транспорта. Ежедневно столичным метро пользуется более полутора миллионов пассажиров», - отметил Кличко.

Мэр столицы спустился в монтажную шахту на глубину 40 метров. С ее помощью будут спускать и поднимать строительное оборудование.

Кличко также отметил, что в планах городской власти, кроме первых двух станций, строительство еще двух станций метро Сырецко-Печерской линии - «Виноградарь» и «Маршала Гречко». Протяженность нового участка из 4 станций будет составлять почти 7,5 километров. Также построят новое электродепо, поскольку длина линии превышает 20 км.

Развитие линии предусмотрено от станции «Сырец» в направлении пересечения улиц Белицкая и Северо-Сырецкая, далее по ул. Межевой до пересечения с проспектом Правды с перспективой дальнейшего продолжения этой линии до площади Тараса Шевченко. Введение их в эксплуатацию позволит перевозить по этой ветке метро 34 тыс. пассажиров в час. Общая стоимость строительства 4 станций составит, по расчетам на сегодня, более 11 млрд гривен.

Почти 6 млрд грн будет стоить городу строительство двух станций первой очереди - «Мостицкой» и «Проспекта Правды».

«Мы с вами находимся на строительной площадке у станции метро «Сырец», с которой начинаются основные строительные работы. До этого шли подготовительные. Сейчас здесь проходят работы по раскрытию монтажно-демонтажных шахт и подготовка к обустройству подъемного оборудования и спуску технологического оборудования. Задача у метростроевцев четкая - делать все качественно и с соблюдением сроков. Еще раз подчеркну: в течение ближайших двух лет первые две станции метро на Виноградарь мы должны ввести в эксплуатацию! Киев развивается и меняется. И мы делаем все, чтобы обновлять и развивать городскую инфраструктуру», - подчеркнул мэр столицы.

Напомним, Кабинет Министров Украины в рамках программ инфраструктурного развития регионов направит около 2,5 млрдгрн на финансирование проекта строительства линии метро на столичный жилой массив Виноградарь.

9 ноября в системе публичных закупок ProZorro завершился аукцион на строительство ветки метро.

ForUm
Світ на всіх у нас один, ба живемо кожний сам...
And we have just one world, but we live in different ones... © Dire Straits

Wonder
Машинист
Машинист
Сообщения: 446
Зарегистрирован: 22 июл 2007, 14:55

Re: Метро на Виноградаре

Сообщение Wonder »

Какое-то нелепое название станции проспект Правды. Почему правды - с большой буквы, это ведь с 2017 года не в честь газеты "Правда"?

Аватара пользователя
Бодрый
Ванга
Сообщения: 8587
Зарегистрирован: 01 янв 2012, 14:32
Откуда: Севастополь м-н "Лётчики"

Re: Метро на Виноградаре

Сообщение Бодрый »

На сьогодні це робоча назва. Можливо, станція буде мати назву "Виноградар"
Метро на Виноградар в 2026. Метро на Русанівські дачі в 2035
Батько наш Бандера, Україна Мати...

Santehnik
Мэр (городской голова)
Мэр (городской голова)
Сообщения: 3013
Зарегистрирован: 29 янв 2007, 16:49
Откуда: Киев

Re: Метро на Виноградаре

Сообщение Santehnik »

Бодрый писал(а):
01 ноя 2019, 16:05
Може в когось є скрін платіжки ?
Можна його заново зробити :)
https://spending.gov.ua/new/disposers/0 ... /122282260

Сподіваюсь цього року побачимо і другий платіж, адже.

https://espreso.tv/news/2019/11/01/metr ... zhetu_2019
31 жовтня Верховна Рада України підтримала законопроєкт, що передбачає зміни до бюджету 2019 року

Законопроєкт № 2283 про внесення змін до держбюджету на 2019 рік підтримали 291 народних обранців, передає НВ.Бізнес.

Законопроект, зокрема, збільшує ряд видатків:

• 1 млрд грн для виплати заробітної плати шахтарям та недопуску відключення шахт від електропостачання;

• 1,4 млрд грн для підвищення рівня грошового забезпечення військовослужбовців Держприкордонслужби, Служби безпеки, Національної гвардії, Головного управління розвідки Міноборони, Управління державної охорони до рівня виплат у Збройних Силах.

• 500 млн грн для резервного фонду на забезпечення ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у разі їх настання.

Крім цього, фінансування соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, збільшено на 354,6 млн грн, а фінансування заходів із соціальної, трудової та професійної реабілітації осіб з інвалідністю - на 787 млн грн.

У ході розгляду законопроекту нардепи також підтримали поправку, яка передбачає фінансування будівництва гілки метро до столичного житлового масиву Виноградар за рахунок державного бюджету.
Якщо бути точним, то в бюджеті мова йде про списання боргу Києва перед державою на сумму яка буде витрачена на будівництво метро.
Вложения
kmb_2.png

Аватара пользователя
Бодрый
Ванга
Сообщения: 8587
Зарегистрирован: 01 янв 2012, 14:32
Откуда: Севастополь м-н "Лётчики"

Re: Метро на Виноградаре

Сообщение Бодрый »

Віталій Кличко перевірив, як триває будівництво метро на Виноградар

Мер Києва Віталій Кличко провів виїзну нараду на будівельному майданчику ділянки Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» на житловий масив Виноградар. Генеральний підрядник будівництва запевнив, що будівництво двох нових станцій метро завершать вчасно.

«Місто виконує всі зобов’язання перед підрядником. І головний підрядник теж має виконувати свої зобов’язання. Сьогодні тут ми почули, що роботи тривають за графіком і до кінця 2021 року станції метро на Виноградар будуть відкриті», – сказав мер Києва.

За договором між містом та головним підрядником – ПАТ «Київметробуд», вартість будівництва обійдеться бюджету столиці майже у 6 мільярдів гривень.

Станом на сьогодні місто вже надало кошти на виконання робіт та придбання специфічного обладнання – понад два з половиною мільярди гривень.

«Роботи тривають інтенсивно, вже зроблені підпірні стінки на глибину 25 метрів. Будівництво метро для нас є пріоритетом. Зокрема, йдеться про подовження Сирецько-Печерської лінії метрополітену і будівництво двох нових станцій – «Мостицька» та «Проспект правди». Ділянка, за нашими підрахунками, матиме пропускну здатність у 34-36 тисяч пасажирів на годину», – сказав Віталій Кличко.

На сьогодні вже закінчені демонтажні роботи там, де нова ділянка приєднується до існуючої лінії метрополітену – за станцією «Сирець».

На період будівництва перевлаштовують вентиляцію. Ствол шахти біля станції «Сирець» вже облаштували вантажними ліфтами для транспортування людей і матеріалів до існуючих тунелів. Продовжується облаштування будівельних майданчиків та спорудження огороджуючої конструкції методом «стіна в ґрунті» на майданчиках для будівництва вентиляційних вузлів станції «Мостицька» і в перегінних тунелях від станції «Мостицька» до проспекту Правди.

Сьогодні будмайданчики під’єднують до інженерних мереж міста, прокладають під’їздні і внутрішні дороги. Переносять міські інженерні мережі і комунікації, що заважають будівництву.

Основні обсяги робіт будуть виконуватися під час будівництва тунелів і станційних комплексів.
Фото по https://kyivcity.gov.ua/news/vitaliy_kl ... inogradar/

======================================================================



Метро на Виноградар в 2026. Метро на Русанівські дачі в 2035
Батько наш Бандера, Україна Мати...

Аватара пользователя
Бодрый
Ванга
Сообщения: 8587
Зарегистрирован: 01 янв 2012, 14:32
Откуда: Севастополь м-н "Лётчики"

Re: Метро на Виноградаре

Сообщение Бодрый »

Зі слів працівників ПАТ "Київметробуд" щит спробують запустити вже в грудні
ИзображениеИзображение
Більше фото по
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... ef=m_notif
Метро на Виноградар в 2026. Метро на Русанівські дачі в 2035
Батько наш Бандера, Україна Мати...

Анатолий
п/п-к Очевидность
п/п-к Очевидность
Сообщения: 7677
Зарегистрирован: 16 фев 2006, 17:37
Откуда: из Киева

Re: Метро на Виноградаре

Сообщение Анатолий »

Vadim писал(а):
17 ноя 2019, 20:44
Где участок находится? Наверное в районе ул. Милославской.
Админ, конечно, акбар! Но, улица Милославская находится на другом конце города, даже на другом берегу...

Аватара пользователя
dimentiy
Злой литовец
Сообщения: 9310
Зарегистрирован: 26 дек 2005, 19:54
Откуда: Зять городов русских
Контактная информация:

Re: Метро на Виноградаре

Сообщение dimentiy »

Тогда поясни, пожалуйста, суть сего комментария. В сообщении указано что конкретно и где ведётся.
– Как правильно и удобно искать по форуму: инструкция

Аватара пользователя
tov_tob
Мэр (городской голова)
Мэр (городской голова)
Сообщения: 12165
Зарегистрирован: 25 фев 2005, 12:56
Откуда: Город на трех холмах
Контактная информация:

Re: Метро на Виноградаре

Сообщение tov_tob »

Метро на Виноградарь. Ноябрь 2019
https://tov-tob.livejournal.com/152423.html
Здесь могла быть моя подпись...

Аватара пользователя
Sascha
Начальник СЦБ
Начальник СЦБ
Сообщения: 839
Зарегистрирован: 05 апр 2004, 18:01
Откуда: Киев

Re: Метро на Виноградаре

Сообщение Sascha »

Класс! А чего на схеме "Проспект Правды" с островной платформой?
Sascha

Аватара пользователя
tov_tob
Мэр (городской голова)
Мэр (городской голова)
Сообщения: 12165
Зарегистрирован: 25 фев 2005, 12:56
Откуда: Город на трех холмах
Контактная информация:

Re: Метро на Виноградаре

Сообщение tov_tob »

Схема схематична :)
Хотелось показать, что там два тоннеля параллельно другу дуг + общие границы станций.
В следующей версии, возможно, чуток переделаю, чтобы не было неоднозначности.
Здесь могла быть моя подпись...

Аватара пользователя
Бодрый
Ванга
Сообщения: 8587
Зарегистрирован: 01 янв 2012, 14:32
Откуда: Севастополь м-н "Лётчики"

Re: Метро на Виноградаре

Сообщение Бодрый »

Метро на Виноградар в 2026. Метро на Русанівські дачі в 2035
Батько наш Бандера, Україна Мати...

Аватара пользователя
Vadim
Админ
Админ
Сообщения: 3857
Зарегистрирован: 04 апр 2003, 13:34
Откуда: Kiev
Контактная информация:

Re: Метро на Виноградаре

Сообщение Vadim »

На кой мне тут ссылка на Киевметрострой? На фасебок меня не пускает, типа регистрируйся. А на кой оно мне надо, если я им не пользуюсь.
Злой админ
Chris De Burgh - Moonlight & Vodka

Ответить