Метро на Виноградаре

о тоннелях, о мостах, о коммуникациях, о метро-2, мосты и переходы, торговые центры

Модераторы: dimentiy, Администраторы

Аватара пользователя
Klovsky
Мэр (городской голова)
Мэр (городской голова)
Сообщения: 12483
Зарегистрирован: 05 апр 2004, 16:02
Откуда: Localhost sweet home
Контактная информация:

Re: Метро на Виноградаре

Сообщение Klovsky »

На БСА не метрошного діаметру щит.
ИзображениеИзображение
*Станція "Мечникова". Вихід до магазину "Киянка".
Закинутий навколометро- та залізничний сайт

Аватара пользователя
Bomberman
Мэр (городской голова)
Мэр (городской голова)
Сообщения: 2483
Зарегистрирован: 05 апр 2004, 15:54
Откуда: Kyiv / Toronto

Re: Метро на Виноградаре

Сообщение Bomberman »

Vyacheslav писал(а):
10 янв 2020, 15:10
Чому не двома щитами підуть?
На такій короткій ділянці немає сенсу йти двома щитами. Жодного прискорення це не дасть, а потрібно мати два щити з відповідними витратами на це.
Не тратьте, куме, сили, спускайтеся на дно

Аватара пользователя
Бодрый
Ванга
Сообщения: 8587
Зарегистрирован: 01 янв 2012, 14:32
Откуда: Севастополь м-н "Лётчики"

Re: Метро на Виноградаре

Сообщение Бодрый »

Деньги освоили: В «Киевметробуде» прояснили ситуацию со строительством ветки метро на Виноградарь

До декабря 2021 года ветка столичного метрополитена от станции «Сырец» до новой станции метро «Виноградарь» вряд ли будет достроена.

Об этом 16 января во время пресс-конференции заявил бывший главный инженер строительства ветки метро на Виноградарь Евгений Шатайкин, передал корреспондент ГолосUA.

На вопрос журналиста «Будет ли достроена эта ветка метро до декабря 2021 года, учитывая смену руководства ПАО «Киевметробуд»?, Шатайкин ответитил: «Нет, скорей всего, нет. Задержка строительства идет с задержкой не менее, чем 7-8 месяцев».

Во время пресс-конференции глава Набсовета ПАО «Киевметробуд» Олег Токарев заявил, что в «Киевметробуде» в 2019 году произошла смена генерального директора. С момента смены руководства работа по строительству ветки метро начала замедляться.

«1 млрд 600 млн гривен (выделенные на строительство ветки метро на Виноградарь – авт.) пропали! В течение года мы боролись, делали замечания (новому генеральному директору ПАО) Кобелю. На совещаниях я говорил, что метро не строится, так нельзя, нельзя отлучать специалистов-профессионалов от этого объекта. К этому не прислушивались. Потом было объявлено собрание, на котором акционерам сказали, что если так дальше пойдет, то мы метро не увидим. Впервые за всю 70-летнюю историю строительства метро в Киеве процесс строительства не курирует генеральный директор (Кобель). (...) После того, как он занял должность, деньги уходили... Я не знаю, куда. С этим разберутся правоохранительные органы. Но факт тот, что они ушли», - сказал он.

В комментарии ГолосUA Е.Шатайкин сказал, что хоть во время пресс-конференции перед ним и стояла табличка с должностью главного инженера строительства ветки метро до жилмассива «Виноградарь», он уже не является главным инженером: «Я сейчас не главный инженер. Меня отстранили».

При этом в пресс-релизе организаторов пресс-конференции говорилось, что «фактически по состоянию на конец 2019 года было выполнено лишь 2,5% от запланированных работ на общую сумму 150 млн грн, в то же время было освоено 1,6 млрд грн бюджетных средств».

На вопрос журналиста ГолосUA «Так эти деньги – 1,6 млрд грн – не пропали, а потрачены на строительство ветки метро?», Шатайкин ответил: «Тут не так надо было написать: они не освоены, а потрачены. Но, понимаете, потратили не совсем на то, на что нужно».

Во время пресс-конференции Шатайкин уточнил: «Перекладка коммуникаций стоит 300 млн грн, на сегодня (16 января 2020 года) выполнены работы на 1,5 млн грн. Далее: стена в грунте ограждающей конструкции. Должно быть выполнено 5 тысяч 200 погонных метров, на сегодня выполнено 800 метров».
https://golos.ua/i/728679

=====================================================================

Терміни запуску метро на Виноградар відкладаються на рік - голова наглядової ради "Київметробуду"

Терміни завершення будівельних робіт із продовження Сирецько-Печерської вітки столичного метрополітену відкладаються на рік, повідомив голова наглядової ради ПАТ "Київметробуд", що є генпідрядником проекту, Олег Токарев під час прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер.

"Зірвано терміни на рік. На рік переноситься запуск", - сказав він.

"Я думаю, що не буде (завершено будівництво згідно з запланованими термінами - ІФ). На сьогодні відставання щонайменше на 7-8 місяців", - повідомив головний інженер будівництва метро на Виноградар Євген Шатайкін.

За його словами, наразі роботи тривають не в повному обсязі. "Відтоді Олександра Метелицю фактично усунули від вирішення проблем, розпочалися систематичні невиконання графіка. Ми були відведені від процесу закупівлі техніки. Техніка, яку закуплено, на сьогодні не працює в повному обсязі з тими швидкостями, які ми закладали. Ми катастрофічно відстаємо від графіка", - додав Шатайкін.

Крім того, керівний партнер юридичної фірми "Ілляшев та партнери" Михайло Ілляшев зазначив, що робиться все можливе для відновлення запису про нового гендиректора "Київметробуду" в держреєстрі.

Він також прокоментував заяву Міністерства юстиції про поновлення на посаді директора ПАТ "Київметробуд" і внесення відповідних коригувань до держреєстру.

"Міністр нічого не анулював, жодних рішень наглядової ради він не скасовував і не міг скасувати, оскільки це поза компетенцією Мін'юсту. Найімовірніше, йдеться про висновки, які зробила комісія при Мін'юсті, що нотаріус, який вносив зміни до реєстру, допустив технічну помилку. На сьогодні ці документи буде подано нотаріусу, щоб знову було внесено відповідні зміни", - пояснив Ілляшев, наголосивши, що заява міністерства не ставить під сумнів законність рішень наглядової ради.

При цьому він підтвердив, що в судах перебувають справи, які стосуються законності обрання наглядової ради та призначення гендиректора, однак він вважає їх безперспективними.

Як повідомлялося, наприкінці грудня-2019 Міністерство юстиції України поновило Василя Кобіля на посаді генерального директора ПАТ "Київметробуд" (с. Чайки Києво-Святошинського району), що є генпідрядником із продовження Сирецько-Печерської вітки столичного метрополітену.

Згідно з даними Єдиного держреєстру, станом на 16 січня гендиректором "Київметробуду" є Василь Кобіль.

Раніше 17 грудня акціонери ПАТ "Київметробуд" (Київ) вирішили достроково припинити повноваження наглядової ради компанії та обрати її новий склад. У результаті нова наглядова рада звільнила Василя Кобіля і призначила на його місце нового гендиректора - Олександра Метелицю.

20 грудня в Києві відбувся протест працівників "Київметробуду" проти зміни складу наглядової ради та правління компанії, з заявами про рейдерське захоплення підприємства.

У свою чергу Олег Токарев під час прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" заявив, що причина зміни керівництва - незадовільні темпи будівництва метро в бік житлового масиву Виноградар.

"Сума тендера - 6 млрд грн. Наприкінці року було отримано аванс - 2,6 млрд грн. За рік, який ми прожили з генеральним директором Кобілем Василем, витрачено 1 млрд грн і виконано, але не підписано замовником, роботи на 150 млн грн . Від суми контракту це лише 2,5%. Тому 17 грудня наглядова рада вирішила звільнити Кобіля і призначити на посаду гендиректора Метелицю Олександра Миколайовича", - повідомив він.

При цьому він також заявив про спробу рейдерського захоплення підприємства невідомими особами.

У свою чергу Михайло Ілляшев повідомив про поширення "низки міфів" про захоплення підприємства та припустив, що "проблему інспірував колишній керівник".

Як повідомлялося, комунальне підприємство "Київський метрополітен" у 2018 році уклало договір про виконання будівельних робіт із продовження Сирецько-Печерської лінії метро з "Київметробудом", який став переможцем тендера на ProZorro.

У рамках першої черги робіт на ділянці майже в 4 км передбачається побудувати дві станції - "Мостицька" і "Проспект правди" - та відгалуження в бік станції "Виноградар" для подальшого продовження лінії.

Передбачалося, що роботи триватимуть до 2021 року, а їх бюджет становитиме 5 млрд 993 млн грн.
https://ua.interfax.com.ua/news/press-c ... 35982.html
Метро на Виноградар в 2026. Метро на Русанівські дачі в 2035
Батько наш Бандера, Україна Мати...

Нестор-летописец
Машинист
Машинист
Сообщения: 407
Зарегистрирован: 08 окт 2010, 12:25

Re: Метро на Виноградаре

Сообщение Нестор-летописец »

Не знаю, насколько месяцев отстают, вроде бы работают над трассой, сегодня побывал в конце направления к станции условно (пр. Правды), фотографировал метров за 100-120 от пр. Правды, смотрел как бульдозер уже равнял трассу под заливку стен, и дальше "планировал" рельеф, вроде бы работают метростроевцы, а насколько они отстают от графика, ну в этом у каждого своя правда, у строителей и критиков сроки отставания точно не совпадают. По поводу строителей, то в одном из репортажей Авдокушина (вторая половина ноября) они с ним пошутили, что щит запустят еще до Нового (2020) Года, а на сегодня, насколько известно, щит не только не запустили, был бы снимок с его монтажом в камере, и то было бы сенсацией.

Аватара пользователя
Бодрый
Ванга
Сообщения: 8587
Зарегистрирован: 01 янв 2012, 14:32
Откуда: Севастополь м-н "Лётчики"

Re: Метро на Виноградаре

Сообщение Бодрый »

Нестор-летописец писал(а):
16 янв 2020, 16:11
По поводу строителей, то в одном из репортажей Авдокушина (вторая половина ноября) они с ним пошутили, что щит запустят еще до Нового (2020) Года, а на сегодня, насколько известно, щит не только не запустили, был бы снимок с его монтажом в камере, и то было бы сенсацией.
- "А есть хотя бы ориетировочная дата, когда должен первый щит стартовать?"
tov_tob:
- "По моему мнению запустят в начале весны, но это лишь мое мнение."
Метро на Виноградар в 2026. Метро на Русанівські дачі в 2035
Батько наш Бандера, Україна Мати...

Нестор-летописец
Машинист
Машинист
Сообщения: 407
Зарегистрирован: 08 окт 2010, 12:25

Re: Метро на Виноградаре

Сообщение Нестор-летописец »

Бодрый писал(а):
16 янв 2020, 16:35
Нестор-летописец писал(а):
16 янв 2020, 16:11
По поводу строителей, то в одном из репортажей Авдокушина (вторая половина ноября) они с ним пошутили, что щит запустят еще до Нового (2020) Года, а на сегодня, насколько известно, щит не только не запустили, был бы снимок с его монтажом в камере, и то было бы сенсацией.
- "А есть хотя бы ориетировочная дата, когда должен первый щит стартовать?"
tov_tob:
- "По моему мнению запустят в начале весны, но это лишь мое мнение."
Кто же знает? Пока продолжается борьба за "булаву", это явно будет влиять на сроки, а судебная система у нас, по моему мнению, это разрушитель любого созидания, чье действие/бездействие только стимулирует хаос, а не способствует быстрому устранению проблем. И если бы Киеврада (или "зелень" какая сверху) назначила ревизора по освоению средств на это строительство, не факт, что стало бы лучше, скорее возникла бы дополнительная коррупционная составляющая.

Аватара пользователя
Бодрый
Ванга
Сообщения: 8587
Зарегистрирован: 01 янв 2012, 14:32
Откуда: Севастополь м-н "Лётчики"

Re: Метро на Виноградаре

Сообщение Бодрый »

Як на мене, то в Україні потрібно запроважувати відповідальність кінцевих бенефіціарів за невиконані зобов'язання підприємств, власниками яких вони є. Довели нецільове використання коштів - прошу пана відшкодувати
Метро на Виноградар в 2026. Метро на Русанівські дачі в 2035
Батько наш Бандера, Україна Мати...

Аватара пользователя
Бодрый
Ванга
Сообщения: 8587
Зарегистрирован: 01 янв 2012, 14:32
Откуда: Севастополь м-н "Лётчики"

Re: Метро на Виноградаре

Сообщение Бодрый »

Метро на Виноградар будують за планом: в КМДА заперечують заяву про зрив робіт

Метро будують згідно з графіком і роботи на рік не відкладають

У КМДА спростовують інформацію з приводу зриву графіка будівництва метро на Виноградар . "Це не правда", – повідомили сайту "Сёня" в міськадміністрації.

Інформацію, озвучену 16 січня працівниками "Київметробуду", також спростували в метрополітені.

"На даний момент всі роботи на будівельних майданчиках по об'єкту "Метро на Виноградар" ведуться згідно плану", – повідомила сайту "Сёня" Наталка Макогон, радник начальника Київського метрополітену.

Нагадаємо, 16 січня на прес-конференції голова наглядової ради "Київметробуду" заявив, що відставання від графіка будівництва метро на Виноградар становить рік. За словами головного інженера об'єкта, техніка працює не на повну силу.
хттпс:/segodnya.ua/ua/kiev/ktransport/sryv-stroyki-metro-na-vinogradar-v-kgga-oprovergayut-zayavlenie-nachalnikov-kievmetrostroya-1388654.html
Метро на Виноградар в 2026. Метро на Русанівські дачі в 2035
Батько наш Бандера, Україна Мати...

Нестор-летописец
Машинист
Машинист
Сообщения: 407
Зарегистрирован: 08 окт 2010, 12:25

Re: Метро на Виноградаре

Сообщение Нестор-летописец »

Может кому интересно, как сейчас выглядит конец участка, где будет станция под рабочим названием пр. Правды. Вчерашние снимки.
На снимке 1 это место, куда уже добрались метростроевцы, от него до пр. Правды метро 100-120, здесь пока лишь планировка трассы;
http:// /i9/b0d73cbf57579716 ... 7548/1.jpg

на снимке 2 ларьки и заборы, которые находятся на направлении трассы на упомянутых метрах, снимок сделан от края пр. Правды;
http:// /i9/9d953edce8f1e988 ... 7548/2.jpg

снимок 3 тоже сделан в направлении трассы, но уже за проспектом;
http:// /i9/711b2db3a1803336 ... 7548/3.jpg

и снимок 4, сделан с разворота на 180 градусов с того же места что и снимок 3, здесь будет котлован будущей станции, это якобы улица Межевая (во всяком случае так считается), слева для ориентировки стенка "Сильпо", оно изображено на интернет-картах (ЛЭП не видно, так как провода как раз висели здесь сверху над моей головой на месте съемки).
http:// /i9/7a2bbf4b6346d9fe ... 7548/4.jpg

Нестор-летописец
Машинист
Машинист
Сообщения: 407
Зарегистрирован: 08 окт 2010, 12:25

Re: Метро на Виноградаре

Сообщение Нестор-летописец »

Вот еще новость, суды подключились к драке.
https://censor.net.ua/news/3170442/sud_ ... vinogradar
Возникает мысль, арест счетов КМС судом, это чье "ноу-хау", кому выгодно сорвать строительство ветки на Виноградарь. Если нельзя будет работать со счетами, тогда ведь точно не уложаться в сроки и, возможно, не на год, и "никто не будет виноват". Известно, когда нелюстрированный Печерский суд, впрочем как и все другие (нелюстрированные) суды, подключается к какому-нибудь делу с серьезным конфликтом интересов, как правило, всё заканчивается скандальным решением, или в ущерб государству в целом, или, как минимум, "на шкоду місцевій громаді".

Аватара пользователя
Бодрый
Ванга
Сообщения: 8587
Зарегистрирован: 01 янв 2012, 14:32
Откуда: Севастополь м-н "Лётчики"

Re: Метро на Виноградаре

Сообщение Бодрый »

МЕТРО В КИЄВІ БУТИ!

З огляду на з’явлення останнім часом неправдивої інформації щодо ПАТ «Київметробуд» та стану будівництва метро на Виноградар для шановних киян та гостей міста, наша компанія заявляє.
17 грудня 2019 року Токарєв О.М., як один із акціонерів ПАТ «Київметробуд», за юридичного та фактичного сприяння адвокатського об’єднання «Ільяшев і Партнери» зробив незаконну спробу проведення загальних зборів акціонерів та подальшого призначення нового генерального директора підприємства. Сьогодні дане питання вже є предметом розгляду суду, який, сподіваємося, найближчим часом зробить оцінку таким діям. За фактом незаконних дій у Державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців щодо спроби зміни генерального директора порушено кримінальну справу.
Товариство, решта акціонерів та трудовий колектив виважено та помірковано ставляться до таких спроб незаконних дій та продовжує чесно та сумлінно виконувати свою роботу.
Ми хочемо запевнити суспільство, що не дивлячись на спроби скомпрометувати роботу наших працівників Товариство працює в штатному режимі: всі системи, включно з технологічними ланцюжками, функціонують нормально, люди і техніка на всіх будівельних майданчиках активно працюють, метро будується з дотриманням графіку, про що можна пересвідчитися в будь-який день на будівельному майданчику.
За останній рік ми пройшли довгий та тернистий шлях відновлення роботи ПАТ «Київметробуд». Після задоволення заяви пана Метелиці (який намагається знов очолити компанію) щодо складання його повноважень генерального директора ПАТ «Київметробуд» за станом здоров’я у 2018 році товариством було погашено понад 20 млн грн заборгованості по заробітній платі, відновлено виконання раніше укладених договорів, отримано новий портфель замовлень, в тому числі щодо будівництва метро на Виноградар.
Ми виконали одну із надважких задач – не тільки відновили колектив професіоналів, які змушені були вже звільнитися та шукати нову роботу з причин великої заборгованості із заробітної плати, але і посилили його новими кадрами. Бо будь-який бізнес, будь-які амбітні плани приречені на поразку, якщо у них відсутня основа - люди, які втілюють всі ідеї в життя.
Сьогодні саме ці люди кожного дня працюють на благо киян та міста. Вони будують нову гілку метро яку так довго очікували кияни!
Так! Злагоджено працююча компанія зазвичай може стати об’єктом для нападу та спекуляцій лише з єдиною метою – отримання доступу до фінансових ресурсів. Але ми хочемо підкреслити, що в жодному випадку не збираємося порушувати плани щодо будівництва метрополітену та обіцяємо метро на Виноградар киянам!
Дякуємо нашому колективу за його самовіддану та професійну роботу!
Джерело: сторінка ПАТ "Київметробуд" в ФБ
Метро на Виноградар в 2026. Метро на Русанівські дачі в 2035
Батько наш Бандера, Україна Мати...

Аватара пользователя
Бодрый
Ванга
Сообщения: 8587
Зарегистрирован: 01 янв 2012, 14:32
Откуда: Севастополь м-н "Лётчики"

Re: Метро на Виноградаре

Сообщение Бодрый »

215 (ствол на Стеценка)

215/2 та 214/1
Метро на Виноградар в 2026. Метро на Русанівські дачі в 2035
Батько наш Бандера, Україна Мати...

Аватара пользователя
Бодрый
Ванга
Сообщения: 8587
Зарегистрирован: 01 янв 2012, 14:32
Откуда: Севастополь м-н "Лётчики"

Re: Метро на Виноградаре

Сообщение Бодрый »

А в нас до запуску щита в роботу розбивають об нього пляшку шампаньського ?
Мінськ. Відео на 5 сек.:
Метро на Виноградар в 2026. Метро на Русанівські дачі в 2035
Батько наш Бандера, Україна Мати...

Аватара пользователя
Бодрый
Ванга
Сообщения: 8587
Зарегистрирован: 01 янв 2012, 14:32
Откуда: Севастополь м-н "Лётчики"

Re: Метро на Виноградаре

Сообщение Бодрый »

Нестор-летописец писал(а):
17 янв 2020, 07:34
Может кому интересно, как сейчас выглядит конец участка, где будет станция под рабочим названием пр. Правды. Вчерашние снимки.
На снимке 1 это место, куда уже добрались метростроевцы, от него до пр. Правды метро 100-120, здесь пока лишь планировка трассы;
http:// /i9/b0d73cbf57579716 ... 7548/1.jpg
До проспекту Правди від того місця десь 150 метрів
ИзображениеИзображение
Метро на Виноградар в 2026. Метро на Русанівські дачі в 2035
Батько наш Бандера, Україна Мати...

Нестор-летописец
Машинист
Машинист
Сообщения: 407
Зарегистрирован: 08 окт 2010, 12:25

Re: Метро на Виноградаре

Сообщение Нестор-летописец »

Бодрый писал(а):
18 янв 2020, 16:30
Нестор-летописец писал(а):
17 янв 2020, 07:34
Может кому интересно, как сейчас выглядит конец участка, где будет станция под рабочим названием пр. Правды. Вчерашние снимки.
На снимке 1 это место, куда уже добрались метростроевцы, от него до пр. Правды метро 100-120, здесь пока лишь планировка трассы;
http:// /i9/b0d73cbf57579716 ... 7548/1.jpg
До проспекту Правди від того місця десь 150 метрів
ИзображениеИзображение
Навіть якщо й так, у даній ситуації 30 метрів некритично, непринципово і нецікаво.
Дещо цікавіше тут інше, (адже вже скоро треба буде на цьому відрізку робити "стіну в грунті"), коли ж метробуд збирається і чи зможе без зайвих нервів і клопотів "посунути" край автокооператива, що "вилазить" на шляху до проспекта. Судячи зі стану його паркану, зробленого з якихось підручних матеріалів, зводився гараж десь у першій половині "бурхливих" 1990-х, адже під час облаштування автокооператива (комусь, очевидно, було дуже потрібно) він "дещо" "заліз" на вулицю.
План будівництва і дозвіл на нього, майже напевне, узгоджували через хабарі, в ті роки багато шматків землі було захоплено під імпровізовані гаражи у міста.
Але я не здивуюся, якщо у членів цього кооперативу зараз з'явиться "креативна" думка, як у одного з персонажів кінострічки "Гараж" (якого грав Невинний): "А нельзя ли трассу подвинуть", і сумніваюся, що так просто, як у фільмі, знесуть їх кілька автомобільних лігвищ. Мабуть, автомобілісти покажуть "правильно" оформлені на них рішенням міськради, чи районної ради, папірці, і будуть вимагати за їх знесення "апетитні" компенсації.

Ответить