Stadler в Україні

Модераторы: dimentiy, Администраторы

Ответить
Аватара пользователя
Бодрый
Ванга
Сообщения: 8587
Зарегистрирован: 01 янв 2012, 14:32
Откуда: Севастополь м-н "Лётчики"

Stadler в Україні

Сообщение Бодрый »

Швейцарська Stadler побудує два заводи в Харкові - в. о. мера

Компанія Stadler (Швейцарія), що випускає трамваї, потяги для залізниці та метрополітену, побудує в Харкові два заводи на 4 тис. робочих місць, повідомив в. о. міського голови Харкова Ігор Терехов.

"6 жовтня буде підписано договір зі швейцарською компанією Stadler. Після підписання документа міськрада розпочне переговори з фірмою, щоб "Електроважмаш" став одним із суміжних підприємств компанії", - наводить слова Терехова прес-служба заводу "Електроважмаш", який мер відвідав із офіційним візитом у четвер.

Як повідомлялося, наприкінці серпня Міністерство інфраструктури, АТ "Укрзалізниця" і Stadler CIS AG, Stadler Rail AG (Швейцарія) та Швейцарське агентство зі страхування експортних ризиків SERV підписали Меморандум про взаєморозуміння, який визначає засади співпраці та механізм спільної роботи сторін з питань розвитку сектору залізничного транспорту в Україні.

У рамках співпраці зі Stadler заплановано закупити 30 приміських електропоїздів виробництва цієї компанії для Києва, ще 30 будуть розподілені між Харковом і Дніпром. Співпраця також передбачає локалізацію виробництва Stadler в Україні.

На сьогодні в Україні тестується електропоїзд Stadler Flirt, а Харкову компанія надала трисекційний трамвай для експлуатаційних випробувань.

Під час візиту на "Електроважмаш" Терехов також повідомив, що трамвайний парк міста через чотири роки буде повністю оновлений.

Раніше про створення виробництва трамваїв на території бізнес-парку "Екополіс ХТЗ" спільно з міською владою заявляв власник групи DCH Олександр Ярославський, і на осінь цього року намічена презентація нового трамвая, який, як зазначав Терехов, - повний аналог трамваїв Skoda.

Серед номенклатури продукції заводу "Електроважмаш" - тягове електрообладнання для залізничного та міського транспорту.
https://ua.interfax.com.ua/news/investments/769733.html
Метро на Виноградар в 2026. Метро на Русанівські дачі в 2035
Батько наш Бандера, Україна Мати...

Ответить