Тарифы, средства контроля и оплата проезда

всё новое - хорошо забытое старое

Модераторы: dimentiy, Администраторы

Klovsky
Мэр (городской голова)
Мэр (городской голова)
Контактная информация:

Re: Тарифы, средства контроля и оплата проезда

Сообщение Klovsky »

Яке підприємство займається розміщенням реклами в метро? Не КП КМ же.
Як КП КМ, якими заходами буде підвищувати прибуток?
*Станція "Мечникова". Вихід до магазину "Киянка".
Закинутий навколометро- та залізничний сайт

dimentiy
Злой литовец
Контактная информация:

Сообщение dimentiy »

Rider писал(а):
02 май 2026, 19:30
От тільки підприємство не проводить ані модернізації задля скорочення витрат на електроенергію (скільки там 1 км руху обходиться? Наче 3.4-3.6 кВт)
Rider, нікого не захищаю та не прикриваю, але цікаво, які саме модернізації тут пропонуються? Я бачу лише два шляхи вирішення: або зменшення швидкості руху, або заміна/скорочення кількості РС.

Ну і в цілому, з приводу модернізацій, це як раз на СБЛ було виконано не так давно. За японські гроші на КВБЗ було виконано заміну ТЕД та іншої електроніки, що вже суттєво знизило витрати. Це був не окремий поїзд або два — там 135 вагонів модернізовано, з оцінками зниження витрат е/е до 40%. Але то був кіотський протокол. Впевнений, що за власний кошт зараз це задорого та не дуже можливо.
– Как правильно и удобно искать по форуму: инструкция

TANK
пра-пра-правнук Лыбеди
пра-пра-правнук Лыбеди

Сообщение TANK »

Ну как бы да, но не совсем... Когда "самураи" приехали, все кричали о возможности НАКОНЕЦ-ТО использовать рекупирацию - и да, в результате получить 40% экономии... Просто замена движков на асинхрон такой экономии не даст, да и рекупирацию использовать нельзя - погорит старый ПС. Прошло уже сколько - 10 лет? За это время хоть на одной СТП хоть что-то пытались хотя бы проектировать?
Удачи на дорогах!
(В т.ч.железных!!)

ivanmelwise
Механик
Механик
Контактная информация:

Сообщение ivanmelwise »

Ой, да фиг с ней, с этой рекуперацией… Почему систему управления двигателем не поменять на транзисторную? Одно только это даст экономию электроэнергии.

Klovsky
Мэр (городской голова)
Мэр (городской голова)
Контактная информация:

Сообщение Klovsky »

У нас на форумі в таких випадках пропонують: "Лопату дати?"

ivanmelwise
Механик
Механик
Контактная информация:

Сообщение ivanmelwise »

Паяльник. Але краще мітлу або всім відоме спеціальне манаття.
Власне, питання не риторичне. Є якась нездоланна причина? Вартість проектування/переобладнання?

Я розумію, що економічно обґрунтована вартість, — це умовність. Як економічно обґрунтована мінімальна зарплата. Яку ми не обговорюємо чомусь. А для недорозвинутих країн це десь 500 л бензину.

Rider
Мэр (городской голова)
Мэр (городской голова)
Контактная информация:

Сообщение Rider »

dimentiy писал(а):
05 май 2026, 00:20
Rider писал(а):
02 май 2026, 19:30
От тільки підприємство не проводить ані модернізації задля скорочення витрат на електроенергію (скільки там 1 км руху обходиться? Наче 3.4-3.6 кВт)
Rider, нікого не захищаю та не прикриваю, але цікаво, які саме модернізації тут пропонуються? Я бачу лише два шляхи вирішення: або зменшення швидкості руху, або заміна/скорочення кількості РС.
Ну і в цілому, з приводу модернізацій, це як раз на СБЛ було виконано не так давно. За японські гроші на КВБЗ було виконано заміну ТЕД та іншої електроніки, що вже суттєво знизило витрати. Це був не окремий поїзд або два — там 135 вагонів модернізовано, з оцінками зниження витрат е/е до 40%. Але то був кіотський протокол. Впевнений, що за власний кошт зараз це задорого та не дуже можливо.
10 років тому не тільки РС на СБЛ модернізували, взагалі по місту хоч якісь рухи або ініціативи були.

Щодо вартості модернізації: 1 вагон = $1 млн. (станом на 2015-2016 роки). На фоні тих сум, які зараз місто витрачає на геть безглузді мостики та парки, це копійки, а якщо враховувати підняття тарифів на е/е, то це питання пріоритетів, але воно риторичне.

Мене дивує відсутність рухів в напрямку модернизації при щорічних ремонтах ескалаторів. Почута мною цифра споживання настільки нереальна, що я хочу ще перепровірити її, бо це щось за межами мого розуміння.

Юрик
Мэр (городской голова)
Мэр (городской голова)

Сообщение Юрик »

ivanmelwise писал(а):
05 май 2026, 11:27
Ой, да фиг с ней, с этой рекуперацией… Почему систему управления двигателем не поменять на транзисторную? Одно только это даст экономию электроэнергии.
А як ти думаєш, звідки взялась там рекуперація, га?

Klovsky
Мэр (городской голова)
Мэр (городской голова)
Контактная информация:

Сообщение Klovsky »

Rider писал(а):
05 май 2026, 18:39
На фоні тих сум, які зараз місто витрачає на геть безглузді мостики та парки, це копійки, а якщо враховувати підняття тарифів на е/е, то це питання пріоритетів, але воно риторичне.
А це народ винен. Хліба та видовищ хоче. Парки та містки - це видовища. Тільки перестануть будувати містки та різати дерева садити парки - почнуться закиди про відсутність розвитку міста. І не від 10 активістів, а від мільйона пересічних киян.
Витратять на модернізацію вагонів - почнуться питання на кшталт "а тепер воно менше споживає електрики - так коли зроблять як у Харкові безкоштовний транспорт? Хочу на шару!!! Ну, мам!...".
Rider писал(а):
05 май 2026, 18:39
Мене дивує відсутність рухів в напрямку модернизації при щорічних ремонтах ескалаторів. Почута мною цифра споживання настільки нереальна, що я хочу ще перепровірити її, бо це щось за межами мого розуміння.
Яка модернізація? Рекуперація, щоб у вечірній пік умовна "Арсенальна" виробляла на спуску ескалаторів електрику?

Ответить