Наш мер проявил инициативу... куда спасибо написать?
За ініціативи Леоніда Черновецького проїзд в міському транспорті подешевшає (фото)
Леонід Черновецький взяв участь у засіданні Антимонопольного комітету України з питань тарифів на проїзд у комунальному транспорті
Київський міський голова Леонід Черновецький взяв участь у засіданні Антимонопольного комітету України з питань тарифів на проїзд у комунальному транспорті. Про це повідомляє прес-служба КМДА.
«З’ясувалося, що з головою Антимонопольного комітету Олександром Івановичем ми сповідуємо одну ідеологію – християнську. Я знаю цю людину як справедливу, принципову. Він чесний, порядний чиновник. У нього скромне помешкання в Новобіличах порівняно з іншими можновладцями і він не гребує користуватися міським метро», – зазначив мер.
Він наголосив, що підвищення тарифів на сьогоднішній день є економічно обґрунтованим, але в умовах економічної та фінансової кризи, в першу чергу, треба дбати про захист людей, які заощаджують кожну копійку.
«Відповідно до нашої філософії, де багаті повинні платити за бідних, я прийняв рішення знизити тарифи на проїзд у метро на 30 коп., у наземному транспорті – на 50 коп., а різницю міська влада компенсуватиме з міського бюджету», – заявив Леонід Черновецький.
В.о. голови АМКУ Олександр Мельниченко висловив підтримку Київському міському голові. «Ми пливемо в одному човні і підтримуємо мера Києва в новому тарифоутворенні. Це рішення є єдино можливе і правильне», – сказав він.
Водночас Леонід Черновецький зауважив, що розуміє необхідність розвитку столичного транспорту. «Я переконаний, що столичний транспорт має виглядати гідно. На сьогодні, на відміну від інших областей, київський транспорт найкращий в Україні. Ми постійно оновлюємо його рухомий склад і на багатьох маршрутах він практично не відрізняється від європейського», – зауважив він.