Метробудівець писал(а):Согласно ДБН, максимально возможный на перегонах 40/1000
Какие еще будут варианты?
Отсюда сразу возникают вопросы:
1. Как это согласуется с перегоном Берестейская-Шулявская.
2. Как это согласуется с перегоном Голосеевская-Васильковская (какой там, кстати, будет реальный уклон, перепад высот и горизонтальный профиль тоннеля?).
Последний раз редактировалось tov_tob 10 дек 2007, 19:25, всего редактировалось 1 раз.
Метробудівець писал(а):Все уклоны будут согласно нормам, не переживай так.
Возможен вариант - вписать кривые (пример - Шулявская-Берестейская)
И будет серпантин. А разве проекты ещё не утверждены? Ах да, совсем забыл, проекты у нас же утверждают через пару лет после открытия... Тогда "проектанты" выходят и начинают метить люки, составляя "проект"
*Станція "Мечникова". Вихід до магазину "Киянка".
Закинутий навколометро- та залізничний сайт
Оn пк58 до пк46 не более 52 метров (разобрать что именно написано на платформе 173,436 или 174,436 я не могу, но склоняюсь к 4), ~52/1200=0,044 ИМХО - круто, но не критично
Однако на самой Васильковской в районе СТП тоже можно организовать подъём - тогда +100 метров и уже получается точно 0,04 , так что думаю таки вогнали именно в эту цифирь.
Я не волшебник, я только учусь.
Я из того мрачного прошлого, о котором вам, в светлом будущем, остаётся только мечтать.
3.11 Поздовжні уклони ділянок ліній і колій метрополітену слід приймати:
а) найменший – 3 ‰;
б) найбільший - на підземних і закритих наземних ділянках - 38 ‰ при наявності кривизни колій в плані і 40 ‰ при її відсутності;
в) на відкритих наземних ділянках - 35 ‰.
В обґрунтованих випадках дозволяється розміщувати окремі ділянки на горизонтальній площадці при умові забезпечення відводу води. Поздовжній уклон дна водовідвідного лотка повинен бути не менше 2 0/00.
в складних умовах на одній або двох суміжних ділянках (підземних або закритих наземних) загальною довжиною не більше 1500 м, (розділених станцією, або ділянкою перегону довжиною до 500 м) дозволяється з відповідними обґрунтуваннями приймати на головних коліях поздовжній уклон не більше 45 ‰ при відсутності кривизни колій в плані і не більше 43 ‰ при її наявності, передбачуючи при необхідності обмеження швидкості руху поїздів пристроями АТРП. При загальній довжині ділянки з уклоном 45 ‰, або 43 ‰, що дорівнює 1500 м, ділянки, які примикають до іі кінців, слід розміщувати на уклонах не більше 20 ‰ і довжиною не менше 1500 м кожна. Застосування уклонів більше 40 ‰ (або 38 ‰ при наявності кривих в плані) повинно бути узгоджене з заводом - виробником вагонів.