Метрошные новости

всё новое - хорошо забытое старое

Модераторы: dimentiy, Администраторы

Аватара пользователя
Муркенштейн
Пом. Админа
Пом. Админа
Сообщения: 1811
Зарегистрирован: 14 окт 2004, 13:45
Откуда: Linz

Сообщение Муркенштейн »

FerrariF1racing писал(а):А с чего ты взял что я ношусь ??? В этой трубе плоховато видно, сливаеться все и мелкие ямки не заметны! ( со зрением у меня все отлично )
Самое смешное в том, что у меня ситуация полностью противоположная: со зрением далеко не всё отлично, но тем не менее, именно в этом тоннеле я постоянно развивал одну из самых высоких своих скоростей в метро! При этом ноги не подворачивал ни разу ;).
Chance favors the prepared mind
Я живу в палатке

Аватара пользователя
Sinoptik
Пом. Админа
Пом. Админа
Сообщения: 11436
Зарегистрирован: 04 апр 2003, 13:34
Откуда: Киев

Сообщение Sinoptik »

А с чего ты взял что я ношусь ??? В этой трубе плоховато видно, сливаеться все и мелкие ямки не заметны! ( со зрением у меня все отлично )
Да все нормально там видно.
ИзображениеС уважением,
Sinoptik

Аватара пользователя
FerrariF1racing
Мэр (городской голова)
Мэр (городской голова)
Сообщения: 4139
Зарегистрирован: 11 май 2006, 17:39
Откуда: Киев, Героев Днепра, Минская

Сообщение FerrariF1racing »

Может я в одну и ту же ямку попадал все время, ведь хожу по одной и той же тропе. А может и каблук на туфле плохой...да ладно, не важно.
ККЛ СБЛ СПЛ ПВЛ ЛЛ

Teteraedr
Машинист
Машинист
Сообщения: 494
Зарегистрирован: 13 сен 2005, 11:21
Откуда: Київ

Сообщение Teteraedr »

Київський міський голова підписав розпорядження про закріплення ґрунтів на окремих ділянках київського метрополітену (повідомлення прес-служби КМДА)

Київський міський голова підписав розпорядження про закріплення ґрунтів на окремих ділянках київського метрополітену.
Київський міський голова Леонід Черновецький дав доручення розробити проектно-кошторисну документацію та виконати роботи із закріплення ґрунтів. За словами транспортників, це дасть можливість збільшити швидкість руху на Сирецько-Печерській та Куренівсько-Червоноармійській лініях та підвищити рівень обслуговування пасажирів.

pear_gaf
Машинист
Машинист
Сообщения: 440
Зарегистрирован: 14 окт 2006, 00:16
Откуда: Киев

Сообщение pear_gaf »

К Евро-2012 достроят Подольский мост и 3 новых станции метро


К проведению в Украине Чемпионата Европы по футболу Евро-2012 в Киеве будет достроен Подольский мост, сдано в эксплуатацию 2 тыс. 300 новых гостиничных мест и построено 3 новых станции метро, заявил первый заместитель председателя КГГА Анатолий Голубченко.

Кроме того, по словам Голубченко, для решения транспортных проблем, в Киеве планируется строительство новых развязок на основных магистралях города и реконструкция автодорог.

Как уточнил замгорпредседателя, новые станции планируется построить на линии, которая соединит центр города и Национальный выставочный центр. При этом он добавил, что городские власти намерены приобрести 400-500 новых вагонов метро.

Что касается строительства спортивных сооружений, то, по словам Голубченко, для строительства в Киеве нового стадиона необходимо определиться с его местоположением. Заместитель горпредседателя отметил, что наиболее приемлемыми вариантами является территория возле строящейся станции метро Красный Хутор и Национальный выставочный центр.

Говоря о проблемах с НСК Олимпийский, Голубченко высказал мнение, что решение по недостроенному торгово-развлекательному центру возле стадиона, должно приниматься на уровне Кабмина, так как оно во многом является политическим.

На сегодняшнем заседании в Министерстве регионального развития, президент ФФУ Григорий Суркис заявил о необходимости сноса недостроенного ТРЦ Троицкий, расположенного возле НСК Олимпийский.

Планируется, что в Украине матчи Евро-2012 примут Киев, Донецк, Львов и Днепропетровск как основные города и Одесса и Харьков - как запасные.

Аватара пользователя
Chrome
Начальник СЦБ
Начальник СЦБ
Сообщения: 633
Зарегистрирован: 28 июн 2005, 00:11
Откуда: Київ-Москва
Контактная информация:

Сообщение Chrome »

возле строящейся станции метро Красный Хутор
мой несчастный лес...
Детская любовь к ЗРЭПСу
___
И прошу вас, думайте, прежде чем говорить "европейский стандарт" и "европейские ценности". (C)

AMY
Памятник
Сообщения: 14279
Зарегистрирован: 05 апр 2004, 12:07
Откуда: <censored>

Сообщение AMY »

У метрополітені підвищили вимоги безпеки

http://kmv.gov.ua/news.asp?IdType=1&Id=97713
Київське метро було, є і залишається стратегічним об’єктом, саме тому ми заборонили вхід сторонніх людей до службових приміщень на станціях

У метрополітені посилено вимоги безпеки. Про це прес-службі КМДА повідомив начальник КП «Київський метрополітен» Петро Мірошников. «Київське метро було, є і залишається стратегічним об’єктом, саме тому ми заборонили вхід сторонніх людей до службових приміщень на станціях», - зауважив начальник КП.

Що стосується торговців у метрополітені, то, за словами Петра Мірошникова, в договорах про здійснення торгової діяльності не передбачено вхід до службових приміщень, тому аби не перетворювати службові зони метрополітену на «прохідний двір», було прийнято рішення обмежити доступ до них.

Як повідомили в КП «Київський метрополітен», на станціях з невеликим навантаженням працює 1 пост міліції, на пересадочних та станціях з великим навантаженням працює 2 пости правоохоронців. Крім того, в центрі столиці, зважаючи на великий пасажиропотік на станціях «Майдан Незалежності» Куренівсько-Червоноармійської лінії та «Хрещатик» Святошино-Броварської, працює 3 пости міліціонерів.
:rtfm: :censored:

AMY
Памятник
Сообщения: 14279
Зарегистрирован: 05 апр 2004, 12:07
Откуда: <censored>

Сообщение AMY »

ВИКОНАВЧИЙ ОРГАН КИЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
(КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ)



м. Київ

Про закріплення ґрунтів на окремих дільницях Київського метрополітену

Відповідно до законів України «Про місцеве самоврядування в Україні «Про основи містобудування», з метою закріплення ґрунтів на окремих дільницях Куренівсько-Червоноармійської та Сирецько-Печерської ліній Київського метрополітену:

1. Виконати проектування та роботи із закріплення ґрунтів на окремих дільницях Куренівсько-Червоноармійської та Сирецько-Печерської ліній Київського метрополітену в обсягах, згідно з додатком до цього розпорядження.

2. Проектування та роботи із закріплення ґрунтів виконувати за рахунок коштів, які щорічно передбачаються в міському бюджеті для КП "Київський метрополітен" на інші заходи у сфері електротранспорту.

3. Визначити, КП "Київський метрополітен" замовником розробки проектно-кошторисної документації та виконання робіт із закріплення ґрунтів на окремих дільницях Куренівсько-Червоноармійської та Сирецько-Печерської ліній Київського метрополітену.

4. КП "Київський метрополітен":
4.1. Визначити генеральну проектну та генеральну підрядну організації для виконання проектування та робіт, зазначених в пункті 1 цього розпорядження, згідно з чинним законодавством.
4.2. Розробити та затвердити в установленому порядку завдання на проектування.
4.3. Одержати в Головному управлінні містобудування, архітектури та дизайну міського середовища виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) архітектурно – планувальне завдання.
4.4. Розробити та затвердити в установленому порядку проектно-кошторисну документацію.
4.5. Після виконання підпунктів 4.1.- 4.4. цього розпорядження одержати в управлінні державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) дозвіл на виконання будівельних робіт.
4.6. Одержати в Головному управлінні контролю за благоустроєм та зовнішнім дизайном м. Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) дозвіл на виконання робіт.

5. Відповідальність за безаварійне та своєчасне виконання робіт покласти на в. о. начальника КП "Київський метрополітен" Федоренка В. І.

6. Першому заступнику голови Київської міської державної адміністрації Бассу Д.Я. прийняти рішення щодо висвітлення в засобах масової інформації змісту цього розпорядження.

7. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступників голови Київської міської державної адміністрації згідно з розподілом обов'язків.


Голова Л.Черновецький



Додаток
до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 14.06.2007 № 697

Виконання робіт із закріплення ґрунтів на окремих дільницях Київського метрополітену



1. Сирецько - Печерська лінія

1.1 Дільниці метрополітену, назва робіт
ст. „Позняки"-ст. „Харківська", закріплення грунтів
Ділянка лінії в межах пікетів, колія: ПК 234+00 — ПК 245 +50, І, II
Довжина дільниць, що підлягають закріпленню, пог. м.:[/i] 1150,0
в т.ч. по роках
2007: 575,0
2008: 575,0

1.2 Дільниці метрополітену, назва робіт
ст. „Осокорки"-ст. „Лозняки", закріплення грунтів
Ділянка лінії в межах пікетів, колія: ПК 222+30 — ПК 232+20
Довжина дільниць, що підлягають закріпленню, пог. м.:[/i] 990,0
в т.ч. по роках
2009: 495,0
2010: 495,0

1.3 Дільниці метрополітену, назва робіт
ст. „Славутич"-ст. „Осокорки", закріплення грунтів
Ділянка лінії в межах пікетів, колія: ПК 211+33 — ПК 219+42
Довжина дільниць, що підлягають закріпленню, пог. м.:[/i] 809,0
в т.ч. по роках
2007: 404,0
2008: 405,0

1.4 Дільниці метрополітену, назва робіт
ст. „Видубичі" — ст. „Славитич", закріплення грунтів
Ділянка лінії в межах пікетів, колія: ПК 179+00 — ПК 192+00
Довжина дільниць, що підлягають закріпленню, пог. м.:[/i] 1300,0
в т.ч. по роках
2009: 650,0
2010: 650,0

1.5 Дільниці метрополітену, назва робіт
ст. „Видубичі"-ст. „Славутич", закріплення ґрунтів
Ділянка лінії в межах пікетів, колія: ПК 187+80 — ПК 192+00, основа тунелів
Довжина дільниць, що підлягають закріпленню, пог. м.:[/i] 420,0
в т.ч. по роках
2007: 210,0
2008: 210,0

2. Куренівсько - Червоноармійська лінія

2.1 Дільниці метрополітену, назва робіт
ст. „Т. Шевченка"-ст. „Петрівка", закріплення ґрунтів
Ділянка лінії в межах пікетів, колія: ПК 167+86 — ПК 159+46, І; ПК 165+26 — ПК 159+46, II
Довжина дільниць, що підлягають закріпленню, пог. м.:[/i] 710,0
в т.ч. по роках
2009: 355,0
2010: 355,0

2.2 Дільниці метрополітену, назва робіт
ст. „Контрактова площа" – ст. „Т. Шевченка", закріплення ґрунтів
Ділянка лінії в межах пікетів, колія: ПК 152+00 — ПК150+00, I, II
Довжина дільниць, що підлягають закріпленню, пог. м.:[/i] 200,0
в т.ч. по роках
2009: 100,0
2010: 100,0

2.3 Дільниці метрополітену, назва робіт
ст. „Мінська"–ст. „Героїв Дніпра", закріплення ґрунтів
Ділянка лінії в межах пікетів, колія: ПК 204+35 — ПК 211+82
Довжина дільниць, що підлягають закріпленню, пог. м.:[/i] 205,0
2007: 100,0
2008: 105,0
Крім того: 542,0 п. м. за рахунок інвестора

Обсяги виконання робіт по дільницях, що підлягають закріпленню, п. м., по роках: 2007–2008–2009–2010
Всього, п. м.: 5784,0
в т.ч. по роках
2007: 1289,0
2008: 1295,0
2009: 1600,0
2010: 1600,0

Заступник голови –
керівник апарату Б. Стичинський
:rtfm: :censored:

Аватара пользователя
vv
алкотурист
алкотурист
Сообщения: 4194
Зарегистрирован: 04 апр 2003, 13:34
Откуда: Kiev

Сообщение vv »

AMY писал(а):У метрополітені підвищили вимоги безпеки Київське метро було, є і залишається стратегічним об’єктом, саме тому ми заборонили вхід сторонніх людей до службових приміщень на станціях
типа раньше было разрешено. а кому надо зайти, разрешения спрашивать не будут.
Сто грамм - не "стоп-кран"!

AMY
Памятник
Сообщения: 14279
Зарегистрирован: 05 апр 2004, 12:07
Откуда: <censored>

Сообщение AMY »

типа раньше было разрешено. а кому надо зайти, разрешения спрашивать не будут
Возможно речь идет о цветочниках? Они вон на Минской-Оболони [далее везде...] вовсю служебные помещения в подземных переходах (территория метрополитена) использовали для хранения цветов
:rtfm: :censored:

Reynor
Крыса рельсовая
Крыса рельсовая
Сообщения: 2
Зарегистрирован: 24 апр 2007, 21:48

Сообщение Reynor »

Это везде так. Начальник самой-самой задрыпанной станции, в месяц получает от подобных "цветочников" не менее 1000 уе. Это то, что идет напрямую ему в карман. А для каждой станции есть сумма, которую начальни этой станции должен передать "наверх". Ежемесячно. И в обязательном порядке.
Информация достоверная.

AMY
Памятник
Сообщения: 14279
Зарегистрирован: 05 апр 2004, 12:07
Откуда: <censored>

Сообщение AMY »

Ура! Дениска Ба[К]сc снова покатался на метро!
Смотрите, как он счастлив и гордится собой, позируя перед фотокамерами! Нет, Вы только представьте, теперь каждую неделю он будет [вынужден] совершать подобные подвиги!!!

AMY писал(а):Заступники мера будуть їздити у громадському транспорті
[ "Хрещатик" | 2007-06-14 ]


Перший заступник голови КМДА Денис Басс діставався додому на метро
У супроводі журналістів Денис Якович спустився до столичної підземки

Перший заступник голови КМДА Денис Басс з роботи додому діставався громадським транспортом, а саме на метро. У супроводі журналістів Денис Якович спустився до столичної підземки. «Такі поїздки дають можливість побачити проблеми комунального транспорту зсередини», - зауважив перший заступник. «Як приклад – реклама в транспорті. Ми зараз розробляємо нове Положення про її розміщення, тарифи на оренду площ не змінювали вже кілька років і сьогодні вони давно вже не відповідають ринковим цінам, а збільшення прибутків від оренди площ дасть можливість покращити і якість роботи самого метрополітену», - наголосив Денис Басс.

Денис Якович встиг також поспілкуватися з киянами під час руху від станції «Майдан Незалежності» до «Площі Льва Толстого» Куренівсько-Червоноармійської лінії. Щоправда, журналістів цікавили не лише питання транспорту. Поряд з його будинком представники засобів масової інформації влаштували брифінг на тему підготовки Києва до Євро-2012. «Поряд з Харківською площею є територія розміром 300 га, яка цілком могла б підійти для нового стадіону. Залишилося вирішити питання з Міністерством оборони, якому належать ці землі, і я думаю, що одразу можна буде братися за проект і будівництво цілого спортивного комплексу», - підкреслив Денис Басс.

Втамувавши цікавість журналістів, перший заступник голови КМДА подякував їм за гарну поїздку і поспішив додому.
Изображение Изображение Изображение
Последний раз редактировалось AMY 20 июн 2007, 13:04, всего редактировалось 1 раз.
:rtfm: :censored:

Аватара пользователя
Shak
Машинист
Машинист
Сообщения: 413
Зарегистрирован: 13 июн 2007, 13:22
Откуда: Київ

Сообщение Shak »

А теперь пусть проедеться в метрополитене в час пик и без журналистов... и не одну остановку а так вдоль ветки... и я посмотрю шо он тада скажет... тада уже будут разговоры не про рекламу паршиво наклееную, а еще и про комфорт, которого мы не ощущаем во время пик...

Аватара пользователя
Муркенштейн
Пом. Админа
Пом. Админа
Сообщения: 1811
Зарегистрирован: 14 окт 2004, 13:45
Откуда: Linz

Сообщение Муркенштейн »

... - Пацаны не хотят крови, - неожиданно вступил в разговор Денис-Тутанхамон.
Вовчик так же резко ответил:
- Зато "пацаны" хотят ездить на "Мерсах" и отдыхать в Ницце...
© А.Кивинов, "Полное блюдце секретов"
;)
Chance favors the prepared mind
Я живу в палатке

Аватара пользователя
d3fai13r
Дежурный по станции
Дежурный по станции
Сообщения: 309
Зарегистрирован: 22 сен 2006, 14:14
Откуда: Auckland

Сообщение d3fai13r »

по короткому переходу.... надо было по долгому:)

Ответить