Maksym писал(а):Вони переходять по пішохідних переходах, де їх пропускають авто
Не знаю, чи всюди так, але на повороті, наприклад, із Артема на Обсерваторну на зелений сигнал світлофора пішоходу часто проблематично просто так перейти, бо авто повертають направо і не пропускають майже ніколи.
Це я не про абстрактних водіїв на абстрактник перехрестях, а про те, що бачу ледь не щодня.
Із цим дуже легко боротися. Доведеться злізти з велосипеда, зручно його ухватити за раму і зробити рух ніби ви його кидаєте прямо на машину. Після цього спокійно перейти на свій зелений, оскільки водії будуть змушені зупинитися і пропустити.
Єдине незрозуміло навіщо там велосипедисту переходити по переходу, якщо проїзд прямо по Артема здійснюється по дорозі без будь-яких прблем.
Надійний спосіб перейти дорогу - виставляти щось понад звичний габарит: палицю, рюкзак на витягнутій руці або ногу (не під колеса, а на рівні очей водія). Мало хто з водіїв проігнорує це.
Щодо безпеки руху - ще у 70-х роках в журналі "Юний технік" писали про палиці (пластмаса або синтетика якась), що приєднуються до задньої частини велосипеду та виступають на 50-70 см ліворуч від центру. На кінці палиці розміщений світловідбивний елемент. Дослідження показали, що машини тримаються від таких велосипедів, відповідно, на півметра далі, ніж від інших.
*Станція "Мечникова". Вихід до магазину "Киянка".
Закинутий навколометро- та залізничний сайт
В цьому і фішка, для цього вона і призначена - тримати авто і велосипед подалі один від одного. Нащо ж їхати на відстані відкритої двері від авто? Перші ж відкриті дверцята відправлять водія велосипеда у нокдаун.
*Станція "Мечникова". Вихід до магазину "Киянка".
Закинутий навколометро- та залізничний сайт
Ця фішка не працює у заторах. Або треба пристроїтися за машиною і стояти разом з усіма (и біля вас вже ніхто не пристроїться), або палиця буде дряпати авто, оскільки в пробках доводиться їздити, розходячись із дзеркалами в одиницях сантиметрів (і це в мене руль в кожну сторону виступає на 29 см і я руль контролюю що він може зачепити).
Про дверцята справедливо для запаркованих автівок. У заторі двері відкривають вкрай рідко.
Почитайте перца, проехавшего от Питера до Владика (в ЖЖ есть, емнип). После его поездки, он считает что ему диколо повезло не на эндуре проехать, и если кто-то попытается повторить его подвиг -- ни на чем, кроме эндуры не надо пробовать.
Салій: Будівництво метро на Троєщину - це ганьба! http://tinyurl.com/arn2526
Ceterum autem censeo, Moscovia esse delendam