Всё о Киеве.
Модераторы: dimentiy, Администраторы
- dimentiy
- Злой литовец
- Контактная информация:
На левом берегу повсеместно по районам в 23:00. На шоссе и проспектах может быть и по-другому, наверное.
– Как правильно и удобно искать по форуму: инструкция
- DFAW
- Мэр (городской голова)
- Контактная информация:
Ну разные ситуации бывают.mindok писал(а):00:50 - 1:03 балкон в будинку навпроти
Судя по всему гуляли до 5 утра, я и до 7 гулял, было дело

Полез в исходникиTANK писал(а):0.40, 1.38 - темень, фонарей нет вообще. на 2.37 - чудо. Я о включении.
15.04 20:38 - 23:22 (+ в 22:20 свет вырубили на несколько минут)
16.04 20:40 - 23:20
17.04 20:41 - 23:20
Субъективная освещённость связана с погодой, 15 просто всё небо было затянуто грозой
Я не волшебник, я только учусь. 
Я из того мрачного прошлого, о котором вам, в светлом будущем, остаётся только мечтать.

Я из того мрачного прошлого, о котором вам, в светлом будущем, остаётся только мечтать.
Отвлеку от света на другие энергоносители.
Вывесили на подъезде объявление об установке газовых счетчиков. Причем бесплатно.
И еще требуют поверку водяных счетчиков. Вот только в конторы, которые делают такую поверку на дому дозвонится нереально. Может кто подскажет телефончик, куда можно обратиться по этому вопросу?
Вывесили на подъезде объявление об установке газовых счетчиков. Причем бесплатно.
И еще требуют поверку водяных счетчиков. Вот только в конторы, которые делают такую поверку на дому дозвонится нереально. Может кто подскажет телефончик, куда можно обратиться по этому вопросу?
- DFAW
- Мэр (городской голова)
- Контактная информация:
По газу
У меня сейчас отвод от стояка идёт трубой 3/4, расход газа пиковый более 3 куба/час
Они ставили счетчики на 1,6 куба немереного размера, который при больших расходах начинает невероятно врать, при этом ставят его криво варенным трубами 1/2
Собираюсь ставить в следующем году Гранд-4, при чем буду ставить без сварки, установка трубы позволяет
По воде, поверкой счетчика должен заниматься поставщик услуг сам и за свой счёт, есть судебное решение, не успел сегодня проконсультироваться как правильно посылать, но уже обещал узнать
Я отказалсяСогласно статье 2 закона Украины «Об обеспечении коммерческого учета природного газа» подача газа осуществляется только при условии его учета. Однако в статье четко установлены сроки, когда и где должны наступить эти условия. В домах, где газ используется комплексно, с января 2012 года эти условия уже наступили. В домах, где газ используется для подогрева воды и приготовления пищи, такие условия наступят с 1 января 2016 года. В домах, где есть только газовая плита, эти сроки отодвинуты до 1 января 2018 года. Другими словами до наступления этих сроков никто не имеет права лишить газа квартиросъемщика либо собственника жилья.
У меня сейчас отвод от стояка идёт трубой 3/4, расход газа пиковый более 3 куба/час
Они ставили счетчики на 1,6 куба немереного размера, который при больших расходах начинает невероятно врать, при этом ставят его криво варенным трубами 1/2
Собираюсь ставить в следующем году Гранд-4, при чем буду ставить без сварки, установка трубы позволяет
По воде, поверкой счетчика должен заниматься поставщик услуг сам и за свой счёт, есть судебное решение, не успел сегодня проконсультироваться как правильно посылать, но уже обещал узнать

Могу возразить. Коллеге в Вишневом ставили не такие, а гораздо меньше по размеру. Попрошу, пускай сфоткает, выложу. И она больше чем довольна. Правда дом без г/в, но с газовой колонкой. Экономия за первый месяц составила порядка 30 грн в месяц. Летом, когда будут на даче - и того меньше расход, естественно экономия еще больше. Не выгодны счетчики только тем, у кого прописан один человек в квартире, а живет 5-6. И то, не факт. Так что в принципе я отказываться не собираюсь, по крайней мере посмотрю что будут ставить.DFAW писал(а):По газу
А подробнее можно? Желательно иметь на руках подобное судебное решение, и с ним топать в ЖЭК. Хотя справедливости ради надо отметить, что счетчики на воду стоят уже 12 лет, х.з. какая погрешность уже у них сейчас.DFAW писал(а):По воде, поверкой счетчика должен заниматься поставщик услуг сам и за свой счёт, есть судебное решение, не успел сегодня проконсультироваться как правильно посылать, но уже обещал узнать
- DFAW
- Мэр (городской голова)
- Контактная информация:
В Киеве ставят только Самгаз, по тому что у КиевГаза тендер выиграла ТОВ "ГазТранзит"
У меня колонка и плита, мне надо 3,2 или 4, 3,2 у них не было, а размер 4-ки у Самгаза - вообще одоробло
Для плиты - хватит 1,6 с головой.
В области ставят Гранд
У меня колонка и плита, мне надо 3,2 или 4, 3,2 у них не было, а размер 4-ки у Самгаза - вообще одоробло

Для плиты - хватит 1,6 с головой.
В области ставят Гранд

Да, очень интересна вода. Когда-то уже раз поверяли (в общем-то ничего сложного, какое-то ФОП, приехали, сняли, поверили, привезли, поставили, опломбировали), но ессно за деньги (было это года 3-4 назад, вроде взяли не особо много тогда). Но все же не хотелось бы попасть на перевод воды на общие основания (ибо там 11 кубов холодной и 3,5 куба горячей на человека, что при двух человеках дает порядка 10 раз больше оплаты по холодной и 3 раз больше оплаты по горячей воде - а в связи с двукратным подорожанием воды это будет особое попадалово), но и поверять раз в 3 года тоже как-то не слишком ли часто?
- sashman
- Мэр (городской голова)
- Контактная информация:
Згідно вимог абзацу третього п. 9 Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України № 630 від 21.07.2005 року періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) квартирних засобів обліку проводяться за рахунок виконавця.
Відповідно до норм ст. 1 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» №1875-ІV від 24.06.2004 року виконавець - суб'єкт господарювання, предметом діяльності якого є надання житлово-комунальної послуги споживачу відповідно до умов договору.
Океания всегда воевала с Ост-Азией
А все не так просто:
И кому верить? И как аргументировать?Хто оплачує повірку лічильників?
Хто має платити за повірку лічильників води — господар квартири чи організація, яка надає послуги?
А. ПОНОМАРЬОВА,
м. Ужгород
Сергій МАРТИНЧУК,
директор департаменту житлової політики Мінрегіону:
— Згідно зі статтею 11 Закону «Про метрологію та метрологічну діяльність» (далі — закон) засоби вимірювальної техніки, на які поширюється державний метрологічний нагляд, дозволяється застосовувати лише за умови, якщо вони пройшли повірку або державну метрологічну атестацію.
Частиною другою статті 28 закону встановлено, що підприємства, організації та фізичні особи зобов’язані своєчасно (з урахуванням установлених міжповірочних інтервалів) подавати засоби вимірювальної техніки на повірку.
Частиною третьою статті 28 закону встановлено, що порядок подання фізичними особами, що не є суб’єктами підприємницької діяльності—власниками засобів вимірювальної техніки (результати вимірювань якими використовуються для здійснення розрахунків за спожиті для побутових потреб електричну і теплову енергію, газ і воду), на періодичну повірку цих засобів та оплати за роботи, пов’язані з повіркою, встановлюється Кабінетом Міністрів. Періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) зазначених засобів вимірювальної техніки здійснюються за рахунок підприємств і організацій, які надають послуги з електро-, тепло-, газо- і водопостачання.
Крім того, статтею 46 закону встановлено, що фізичні особи оплачують метрологічні роботи, пов’язані із здійсненням на госпрозрахункових засадах повірки засобів вимірювальної техніки, в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів.
Отже, зазначеним законом не передбачено звільнення споживачів—фізичних осіб, які є власниками квартирних засобів обліку, від оплати робіт (послуг), пов’язаних з повіркою цих приладів.
Згідно з пунктом 24 Порядку формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 01.06.2011 № 869, витрати з проведення періодичної повірки, обслуговування і ремонту квартирних засобів обліку води та теплової енергії, у тому числі їх демонтажу, транспортування та монтажу після повірки, визначаються відповідно до укладених договорів між виконавцем та субпідрядником, який виконує зазначені послуги, з розрахунку на один квартирний засіб обліку води та теплової енергії і нараховуються щомісяця споживачеві у складі послуги залежно від кількості таких засобів обліку шляхом додавання плати за проведення періодичної повірки, обслуговування і ремонту квартирних засобів обліку води та теплової енергії, у тому числі їх демонтажу, транспортування та монтажу після повірки, до загальної вартості послуг.
Постановою Вищого адміністративного суду України від 07.02.2013 в адміністративній справі за позовом фізичної особи про визнання частково незаконною постанови Кабінету Міністрів від 01.06.2011 №869 встановлено: «...Отже, проведення періодичної повірки, обслуговування і ремонту квартирних засобів обліку води та теплової енергії, у тому числі їх демонтажу, транспортування та монтажу після повірки здійснюється за рахунок виконавця зазначених послуг, а витрати, понесені виконавцем, включаються у тариф на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та сплачуються споживачем щомісячно».
Враховуючи вищевикладене, якщо періодична повірка, обслуговування і ремонт квартирних засобів обліку води та теплової енергії, у тому числі їх демонтаж, транспортування та монтаж після повірки, не входять до переліку послуг з утримання будинку та прибудинкової території, ці роботи оплачуються безпосередньо споживачем на підставі договору з уповноваженими центральним органом виконавчої влади у сфері метрології на проведення повірки метрологічним центром, територіальним органом або повірочною лабораторією підприємства чи організації.
Maksym, никогда не читай и не копируй умозаключения всякого зброда. Точно так же живет налоговоя - пропечатал в "налоговом веснике" мнение младшего практиканта обьединенной мухосранско-запердрыщенской инспекции - и шабаш. и пошли по всей украине проверки. кто-то платит, кто-то в судах в пух и прах этот бред разбивают.
sashman выше закон выложил.
жеки сами все делают, сантехники на пузырь клянчат. уже 2 раза проходил.
по газу - DFAW, ЕМНИП от магистрали до потребителя должно быть не более 4 резьбовых/фланце-прижимных соединений. Ну и экономия - мне с колонкой и плитой и 3/4 трубой на косо-кривых вваренных на 1/2 фланцах поставили круглый 2.5 кубовый - денег за газ стало платиться меньше....
sashman выше закон выложил.
жеки сами все делают, сантехники на пузырь клянчат. уже 2 раза проходил.
по газу - DFAW, ЕМНИП от магистрали до потребителя должно быть не более 4 резьбовых/фланце-прижимных соединений. Ну и экономия - мне с колонкой и плитой и 3/4 трубой на косо-кривых вваренных на 1/2 фланцах поставили круглый 2.5 кубовый - денег за газ стало платиться меньше....
Удачи на дорогах!
(В т.ч.железных!!)
(В т.ч.железных!!)