Скажи, я ось читав та думав, але у мене виникло тільки одне враження, цей брагинській - ідіот, чи інших вважає такими?
До речі, я не знаю хто це, але його відповіді мені багато пояснили.

Модераторы: dimentiy, Администраторы
Скажи, я ось читав та думав, але у мене виникло тільки одне враження, цей брагинській - ідіот, чи інших вважає такими?
Далеко не ідіот.
Именно так. Но Бодрый прав - идиот бы не дошел до такого кресла. Но иногда должен играть идиота, чтобы оттуда не слететь. Следует отметить - играет максимально реалистично, станиславский бы поверил
Стоп-стоп, я розумію що в сучасних реаліях це звучить фантастично, але великі міста так і будують. Від Стокгольму та Парижу до Китаю та ОАЕ. (Ну може ОАЕ там більше держави в інфраструктурі). Мати торгову площу, хай і під землею, посеред столиці із великими гарантованими потоками...., - не звучить фантастично (Ну для мене). Так дорого, складно із бюрократами та казнакрадами... але це вартує того, щоб входити на падаючому ринку. А із проходами бажаючих будувати від Турок_онурів , до Автострад достатньо.TANK писал(а): ↑16 апр 2025, 19:14Egor, нет, не станет. во-первых строительство большого промежуточного зала - само по себе нетривиальная и очень затратная задача, это не дорогжичи в естественном овраге. во вторых - найти продавцов на подземные работы с соответсвующими гарантиями и плюшками. ну и главное - город построит, а потом все уплывает в частные руки - и это все прекрасно понимают. Это полторасартирыч под землю закапывался - но он сразу закапывался под свою контору, а строил за счет города как переход. Так что никаких плюсов (кроме непосредственного выполнением городом своих функций) это не принесет.
Это же не под асфальтом как в Метрограде. До-ро-го. Да и Метроград стрёмное дешманское место, как по мне. Напоминает вещевой рынок областного центра. Это раз.Egor писал(а): ↑22 апр 2025, 15:32Стоп-стоп, я розумію що в сучасних реаліях це звучить фантастично, але великі міста так і будують. Від Стокгольму та Парижу до Китаю та ОАЕ. (Ну може ОАЕ там більше держави в інфраструктурі). Мати торгову площу, хай і під землею, посеред столиці із великими гарантованими потоками...., - не звучить фантастично (Ну для мене). Так дорого, складно із бюрократами та казнакрадами... але це вартує того, щоб входити на падаючому ринку. А із проходами бажаючих будувати від Турок_онурів , до Автострад достатньо.
Проблема в тому, що так званий інвестор немає грошей. Тому вже кілька десятиліть тягнуть кота за яйця
Скоріш за все, ти сплутав Метроград з підземним переходом під площею Українських Героїв. Бо в Метрограді провели реконструкцію в стилі "дорого/багато"
Я там был последний раз лет пятнадцать назад.
З тих часів багато води сплило і змінилось на краще
*снимает кепочку/шаркает ножкой
- Все же зависит от оператора, концепция сильно ушла вперед подземных ТЦ.
На что намекают, что так делать не стоит?
Да за последние 5-10 лет кучу открыли квазиподезмных ТЦ: например https://www.google.com/maps/place/La+Ca ... FQAw%3D%3DКоржик писал(а): ↑22 апр 2025, 16:28Три. Многие удивятся, но есть мЭтодички как строить правильный ТЦ. Первый каноничный в Киеве это Караван. Обязательное условие парковка. Ну кто с реальным баблом на метро потащится в тот же Метроград? А тачку где парковать?
Четыре. Безопасность. В первую очередь пожарная. Незачем без крайней необходимости загонять людей под землю тысячами. Тем более всё это тряпьё имеет повышенную пожароопасность.
Право можна продати-купити, аби було бажання та гроші… Ну і це ж завжди можна разорвати за бажанням міста.
О май гадебл! Я там был недавно. Как раз сходил в туалет, утром и вечером после/перед поездкой на метро.Egor писал(а): ↑23 апр 2025, 12:46Да за последние 5-10 лет кучу открыли квазиподезмных ТЦ: например https://www.google.com/maps/place/La+Ca ... FQAw%3D%3DКоржик писал(а): ↑22 апр 2025, 16:28Три. Многие удивятся, но есть мЭтодички как строить правильный ТЦ. Первый каноничный в Киеве это Караван. Обязательное условие парковка. Ну кто с реальным баблом на метро потащится в тот же Метроград? А тачку где парковать?
Четыре. Безопасность. В первую очередь пожарная. Незачем без крайней необходимости загонять людей под землю тысячами. Тем более всё это тряпьё имеет повышенную пожароопасность.
Далеко не все с баблом ездят на машине, и тенденция развития под авто в мире точно схлопывается. Огромные ТЦ на окружных перестаю приносить бабло инвесторам.
А окружающий район достаточно состоятельный. Понятно если строить с заделом на формат базара в Стамбуле, то базар и выйдет. Если строить и проектировать с умом…
Нещодавно була інформація щодо ТРЦ в районі Либідської площі :
Бодрый писал(а): ↑11 апр 2025, 22:21Щодо зупинки МЕ "Либідська"
...Архітектор Андрій Пашенько, що працював над проєктом столичного ТРЦ Ocean Plaza, розповів, що Ocean Mall розташований біля метро, а ще довоєнна статистика показувала, що близько 80% відвідувачів прибували сюди саме на громадському транспорті, тоді як лише 20% – на власних авто.
За словами Пашенько, великі ТРЦ зазвичай будують на Кільцевій дорозі або в місцях із хорошою автомобільною доступністю. У центрі більш логічно відкривати об'єкти, орієнтовані на громадський транспорт.
Крім цього, у проєкті передбачено з’єднання Ocean Mall із міською електричкою і вже зараз для цього закладені відповідні конструкції.
https://www.ucsc.org.ua/arhitektor-andr ... 0969630312