Кстати, фантазёра попёрли с должности досрочно.
Андрій Саук від партії «Голос» склав свої депутатські повноваження в Броварській міськраді. Хто замість нього?
https://brovary.net.ua/andrij-sauk-vid- ... mist-noho/
14.12.2022
Депутат від партії «Голос» Андрій Саук склав свої депутатські повноваження в Броварській міськраді. 20 із 27 депутатів проголосували «за» під час засідання позачергової сесії міськради 12 грудня.
О, диво, депутати на чолі з міським головою з першого разу (!) відпустили чи не найактивнішого депутата з донедавна опозиційної партії, який генерував важливі для громади ініціативи, частину з яких вдалося реалізувати.
Із останніх – створення Програми часткової компенсації вартості закупівлі генераторів для забезпечення потреб ОСББ/ ЖБК.
«За» дострокове складання депутатських повноважень Сауком проголосували 20 депутатів із 27 присутніх.
Думки самого «Голосу» з цього приводу розділилися: Ірина Веремчук підтримала заяву Андрія Саука, Леонід Черепейнік – не голосував. «Проти» під час голосування була лише депутатка із ЄС Богдана Драч.
Заяву про дострокове складання депутатських повноважень Андрій Саук написав у день непересічної позачергової сесії 1 грудня, коли депутати від «Голосу» пішли в коаліцію з командою Сапожка. Це сталося після того, як міський голова примусово «ротував» 7 членів своєї команди та по одному з фракцій «Удар» і «Батьківщина» за те, що вони підтримали пропозицію вже екс-секретаря міськради Сергія Богуцького про створення тимчасової контрольної комісії з перевірки використання бюджетних коштів.
Андрій добровільно склав депутатський мандат. Проте протягом двох тижнів у Броварській міськраді Ігор Сапожко «почистив» ряди неугодних на 10 із 38 депутатів.
«7 років я віддав служінню Броварській громаді. Час рухатись вперед. Я вдячний всім, хто мене підтримував у цьому служінні. Ви неймовірні! Ви і є та сила, яка рухає це місто хай невеликими кроками, але в майбутнє, а не в минуле. На заміну мені приходить не менш потужний представник громади – Вадим Мутило! Я залишаюсь у Броварах, в Україні», – написав Андрій Саук на своїй сторінці у Фейсбуці.
Сам Саук на засідання «регламентної» комісії та сесію не прийшов.