ЖД-транспорт :-)

Модераторы: dimentiy, Администраторы

berest
Механик
Механик

Re: ЖД-транспорт :-)

Сообщение berest »

Да, 100%, но вы же уже заедитили свое сообщение и удалили оттуда про "всюди". Получается, что все таки не всюди? :wink:
ЛиС писал(а):
19 май 2025, 19:54
Про "стукає" - пояснив вище - це не лише стики.
Как и я обьяснил выше, что не говорю о строении всего полотна, а лишь исключительно о стыках/стуке от них. Отличать умею.

ЛиС
Мэр (городской голова)
Мэр (городской голова)

Сообщение ЛиС »

berest писал(а):
19 май 2025, 20:01
Да, 100%, но вы же уже заедитили свое сообщение и удалили оттуда про "всюди". Получается, что все таки не всюди? :wink:
Всюди. Можливо при редагуванні помилково прибрав.
berest писал(а):
19 май 2025, 20:01
Как и я обьяснил выше, что не говорю о строении всего полотна, а лишь исключительно о стыках/стуке от них. Отличать умею.
Інвентарні рейки - довжина 12.5 або 25 метрів. Довше просто не бере коліукладчик. Думаю, що 25 метрів можна побачити навіть неозброєним оком. Вийдіть на будь-якій зупиночній платформі на перегоні і подивіться в обидва боки. Знайдіть вже ті бісові стики нарешті. :wink: Можете навіть сфотографувати, і довести, що я балабол.

dimentiy
Злой литовец
Контактная информация:

Сообщение dimentiy »

berest, если сварные швы не вылизывать до идеального состояния, то стук будет в любом случае. И отличать его на слух из вагона... Ну, я не знаю, как ты это делаешь :) Там состояние что швов, что стыков сильно влияет на звук от них.
– Как правильно и удобно искать по форуму: инструкция

ЛиС
Мэр (городской голова)
Мэр (городской голова)

Сообщение ЛиС »

dimentiy, навіть якщо припустити, що зварні шви недостатньо гарно оброблені, це все одно мінімум 800 метрів, а ніяк не 25. Пліть зварюється на заводі, і там обробка настільки нормальна, що в пліті місць зварювання навіть непомітно. І "руками" в колії їх ніхто не варить, а КРСМ не лише варить, а ще і шліфує.

berest
Механик
Механик

Сообщение berest »

Огого, ото накинулися як коршуни)) 8-)

Друзи, я большую часть своей жизни езжу в ФРГ и Швейцарии. В Украине меня мало, ездил тоже мало. Проверять состояние полотна Украины - и максимально не интересное мне занятие, и не представляется возможным. Меня хватает максимум на этот форум, и то когда есть время и настроение. Лично для себя я доказывать тоже ничего не хочу, потому что и так есть с чем сравнивать с 2001-го года, и своим рецепторам и знаниям я доверяю на 101%.

Была конкретная прямая речь от Лис, которую он уже стер, а именно: "всюди"(= во всей стране). На это я и ответил конкретными примерами, что "всюди" - уже не сходится. Это субьективно. Я ничего не снимаю, участки/местоположение не запоминаю кроме обобщенных тощо. Поэтому и попросил карту/диаграммы инфраструктуры, если такие имеются у УЗ.
dimentiy писал(а):
19 май 2025, 20:56
berest, если сварные швы не вылизывать до идеального состояния, то стук будет в любом случае. И отличать его на слух из вагона... Ну, я не знаю, как ты это делаешь :) Там состояние что швов, что стыков сильно влияет на звук от них.
Сварные стыки шлифуют для этого, иначе просто не будут допущены, как и нет смысла, если нет постобработки. А разница между сварным и когда стык на рельсовой накладке - есть на слух и даже кузок/подвеску. Еще более разница очевидна, когда по параллельному пути через окно стыки тоже на накладках держатся :wink: . А инвентарные это по 25м или что либо еще - уже не интересно(но да, серии стуков, соответственно точно не 800м). Но этого добра было предостаточно на перегонах.

ЛиС
Мэр (городской голова)
Мэр (городской голова)

Сообщение ЛиС »

berest писал(а):
19 май 2025, 22:10
Была конкретная прямая речь от Лис, которую он уже стер, а именно: "всюди"(= во всей стране). На это я и ответил конкретными примерами, что "всюди" - уже не сходится.
Я ж зауважив - всюди, і від своїх слів не відмовляюся. Можливо випадково стер.
berest писал(а):
Поэтому и попросил карту/диаграммы инфраструктуры, если такие имеются у УЗ.
Ну можливо десь у керівників колійного господарства і є для "манагерів", я такого не бачив.
berest писал(а):
(но да, серии стуков, соответственно точно не 800м). Но этого добра было предостаточно на перегонах.
Знову "за рибу гроші". Ви от прямо з секундоміром заміряли щоб так безапеляційно стверджувати? Я вище навів приклад приблизної довжини ділянки, і часу за який ця блок-ділянка проїжджається. Навіть при швидкості 80 км/год 2.5 км це менше двох хвилин. А 800 метрів відповідно 36 секунд. Навіть при швидкості 40 км/год 25 метрів ланкової колії подолає за 2 секунди. Умовно - стукіт має бути взагалі просто постійним. Так що вибачайте, але ваші рецептори Вас таки підводять ;)

berest
Механик
Механик

Сообщение berest »

1) Не подводят и не засекал, не было цели.
2) Серии стуков - это серии стуков. А раз они были, аксиома "всюди" по всей стране - уже не валидна(как минимум лично для меня). Никак не каждые 36 сек(это вечность) проезд по одной секции всеми кол.парами, хотя и такие тоже были, спору нет. Возможно это были серии из 25м.
3) Могу только благословить. Запускайте хоть TGV :wink: .

ЛиС
Мэр (городской голова)
Мэр (городской голова)

Сообщение ЛиС »

berest писал(а):
19 май 2025, 23:19
2) Серии стуков - это серии стуков. А раз они были, аксиома "всюди" по всей стране - уже не валидна(как минимум лично для меня). Никак не каждые 36 сек(это вечность) проезд по одной секции всеми кол.парами, хотя и такие тоже были, спору нет. Возможно это были серии из 25м.
Нехай буде так. При такому формулюванні достатньо і одного пергеону щоб термін "всюди" не працював. Знаєте, самому стало цікаво. Якщо буде можливість, спробую пошукати таку статистику.
Доречі Ви неправі, термін "всюди" я не прибирав. Він є і в моєму дописі і у Вашому цитуванні мого допису. Чому Ви раптом вирішили, що я щось прибирав не знаю. Не вірите мені - запитайте у dimentiy, він має бачити коли востаннє редагувався допис.
А 25м рейки "інвентарними" називаються тому, що на них збирають РШР, а потім після певного строку(пропуск певної кількості т/км брутто) заміняють на 800м пліті, які вже в колії зварюються в більш довгі. Цілком припускаю, що саме на таких перегонах Ви і чули отой стукіт. Тернопіль і Хмельницький - якраз в 24 були масштабні "вікна", за Львів-Перемишль не скажу, не знаю.
berest писал(а):
19 май 2025, 23:19
3) Могу только благословить. Запускайте хоть TGV :wink: .
Та яке там в біса ТЖВ, якщо навіть ті перегони, які колись "вилизували" для Хю на Львів мають купу обмежень швидкості. Хіба що онуки дочекаються такого чуда.

berest
Механик
Механик

Сообщение berest »

ЛиС писал(а):
20 май 2025, 01:05
Доречі Ви неправі, термін "всюди" я не прибирав. Він є і в моєму дописі і у Вашому цитуванні мого допису. Чому Ви раптом вирішили, що я щось прибирав не знаю. Не вірите мені - запитайте у dimentiy, він має бачити коли востаннє редагувався допис.
- Да, пардон, беру свои слова назад, он действительно есть. На пару постов выше, чем я смотрел. Это я заработался уже, в очі бавлюсь :beer:

По остальному: у меня чисто спортивный интерес)). Будет возможность найти подобную информацию - сам бы с радостью ознакомился для личного понимания. Не будет - не беда.
ЛиС писал(а):
А 25м рейки "інвентарними" називаються тому, що на них збирають РШР, а потім після певного строку(пропуск певної кількості т/км брутто) заміняють на 800м пліті, які вже в колії зварюються в більш довгі. Цілком припускаю, що саме на таких перегонах Ви і чули отой стукіт.
- Да, я знаю что это, даже безбалласт(не в Украине) часто собирается и подается на инвентарных, а потом замена на постоянные. Вероятнее всего инвентарные и были. Просто удивлен, таких участков оказалось больше чем я ожидал, в 2024-2025х годах...
ЛиС писал(а):
Та яке там в біса ТЖВ, якщо навіть ті перегони, які колись "вилизували" для Хю на Львів мають купу обмежень швидкості. Хіба що онуки дочекаються такого чуда.
- А почему ИС+ до Перемышля не пускают маршрутом ИС+ через Коростень? Экономия ˜2х часов - это же существенное преимущество, учитывая что этот поезд как правило забивается по самые помидоры с самого Киева. Ну или хотя бы 1 пускать через Тернополь, текущим маршрутом, а другой через Коростень.

Юрик
Мэр (городской голова)
Мэр (городской голова)

Сообщение Юрик »

Klovsky писал(а):
17 май 2025, 19:58
Юрик писал(а):
17 май 2025, 06:50
А манія гігантизму совка дає знати по собі і нині.
Он, пасажирські платформи на 24 вагони.
Об'єднання потягів за певних обставин має сенс. Там і 24 може бути мало.
Добре тут показано.
Я тобі нагадаю, у тих дебілів всього було - "мало".
Танків тільки до біса було.
Помийка нічого розумного не могла вигадати, наприклад двоповерховий вагон.

Юрик
Мэр (городской голова)
Мэр (городской голова)

Сообщение Юрик »

ЛиС писал(а):
19 май 2025, 19:54
berest писал(а):
19 май 2025, 19:11
Что тогда по всей остальной стране и не ключевым маршрутам - ума не приложу. Ну и опять таки: "безстикові колії на перегонах від прохідного прохідного світлофорів - норма, і всюди." - мягко говоря не верится. Особенно про "всюди" :D .
... блок-ділянка між прохідними в середньому 2-2.5км при тризначній системі сигналізації і 1-1.5км при чотирьохзначній....
Ти трохи відстав від життя.
При "тоналці", наскільки я памятаю, блок діляники щось не більше 1,5 км.
При тризначній числовій кодовій від допустимого мінімуму до максимуму 2,6 км

TANK
пра-пра-правнук Лыбеди
пра-пра-правнук Лыбеди

Сообщение TANK »

дяденьки, а разве тык-дык-тык-дык - это не от знака качества на колесе? я думал тише стало просто потому, что советские колеса списывают потихоньку :veryhappy:

Это я к чему - с накладок начинали, закончили ТЖВ))))
Последний раз редактировалось TANK 20 май 2025, 15:51, всего редактировалось 1 раз.
Удачи на дорогах!
(В т.ч.железных!!)

ЛиС
Мэр (городской голова)
Мэр (городской голова)

Сообщение ЛиС »

berest писал(а):
20 май 2025, 01:44
- Да, я знаю что это, даже безбалласт(не в Украине) часто собирается и подается на инвентарных, а потом замена на постоянные. Вероятнее всего инвентарные и были.
berest Мушу публічно визнати, в даній дискусії я таки виявився балаболом. Термін "всюди" не проходить, бо я забув, що в нас ще існують дільниці(в основному на ЛьвЗал в "є-нях" або на малодіяльних дільницях(Льв-Перемишль до них теж належить) на "дереві". А там плітей не може бути в принципі. Як то кажуть "сором на мою сиву башку". Колега з структури "П" нагадав. Ось його пряма мова відносно мого питання про "всюди". Не статистика в %, але якось так:
Ну, в принципі так і є. Окрім мабуть Львівської з-ці. Там є захолустя з дерев'яними шпалами, то там точно не пліті лежать
А безбаластні технології ми ще на початку 90х вивчали. Да, одна з мох залізничних спеціальностей - бригадир колії. Але працювати не довелося, був виключно на виробничій практиці, а далі вже пішов по шляху руховиків(двіженцєв). І з колійниками перетиналися вже з огляду роботи в структурі "Д".
Ось тільки їх так і не запровадили на УЗ. Можливо, десь колись.
berest писал(а):
20 май 2025, 01:44
- А почему ИС+ до Перемышля не пускают маршрутом ИС+ через Коростень? Экономия ˜2х часов - это же существенное преимущество, учитывая что этот поезд как правило забивается по самые помидоры с самого Киева. Ну или хотя бы 1 пускать через Тернополь, текущим маршрутом, а другой через Коростень.
До повномасштабки саме так і було - 705 через Коростень, 715 через Тернопіль. Буквально в перший день це з зрозумілих причин прибрали, а ось чому не повернули пізніше - хз. Це треба великого начхальника всєя УЗ ака Пєрцовського питати. Правда я у нього вже забанений, бо ставив незручні питання. Він взагалі всіх залізничників, які своїми коментами псують "гарну картинку" тупо банить Якось так.
TANK писал(а):
20 май 2025, 13:24
дяденьки, а разве тык-дык-тык-дык - это не от знака качества на колесе? я думал тише стало просто потому, что советские колеса списывают потихоньку
Драстє! Ти ж формулу площі круга знаєш? 2пі*ерквадрат. Ось квадрат і стукає :D

TANK
пра-пра-правнук Лыбеди
пра-пра-правнук Лыбеди

Сообщение TANK »

ЛиС, мы хоть сопроматных академиев и не кончали, но даже 1000% гуманитарии знают, что колесо не площадью круга катится, а торцом - так шо нас не проведешь - знак какчества там! ))))))))))))) но попытка сохранить главную железнодорожную тайну - однозначно заслуживает уважения!))))))))))))))))))
Удачи на дорогах!
(В т.ч.железных!!)

Бодрый
Нострадамус

Залізниця

Сообщение Бодрый »

Нові плани для залізничного маршруту Київ — Біла Церква: що перевірили під час інспекції

У Київській області відбулася повторна інспекція залізничного маршруту Київ — Фастів — Біла Церква — Миронівка — Трипілля-Дніпровське — Київ

Про це повідомляє голова КОВА Микола Калашник.

Перевірку здійснили за участю керівника АТ"Укрзалізниця" Олександра Петрцовського, голів районних державних адміністрацій Фастівського, Бучанського, Обухівського та Білоцерківського районів, а також очільників місцевих громад.

Під час інспекції вони оглянули низку залізничних станцій, зокрема вокзал у місті Біла Церква та станцію Миронівка, де перевірили стан укриттів.

Зокрема, інспекційна група відзначила належне впорядкування територій, облаштування паркувальних майданчиків, місць для торгівлі, а також проведення поточного ремонту інфраструктури.

У рамках планів розвитку передбачено створення перехоплювальних хабів на окремих станціях з метою покращення мобільності жителів, що дозволить ефективно поєднувати пересування автомобілями або велосипедами з користуванням електричками.

Про це повідомляє голова КОВА Микола Калашник.

Перевірку здійснили за участю керівника АТ"Укрзалізниця" Олександра Петрцовського, голів районних державних адміністрацій Фастівського, Бучанського, Обухівського та Білоцерківського районів, а також очільників місцевих громад.

Під час інспекції вони оглянули низку залізничних станцій, зокрема вокзал у місті Біла Церква та станцію Миронівка, де перевірили стан укриттів.

Зокрема, інспекційна група відзначила належне впорядкування територій, облаштування паркувальних майданчиків, місць для торгівлі, а також проведення поточного ремонту інфраструктури.

У рамках планів розвитку передбачено створення перехоплювальних хабів на окремих станціях з метою покращення мобільності жителів, що дозволить ефективно поєднувати пересування автомобілями або велосипедами з користуванням електричками.

"Окремо плануємо створити на деяких станціях перехоплювальні хаби — місця, де мешканці зможуть залишити свій автомобіль або велосипед і пересісти на електричку. Це дозволить швидше та зручніше добиратися до Києва, особливо в години пік. Але ще є над чим працювати — зокрема, треба постійно утримувати території в належному стані та покращити вигляд деяких ділянок", - йдеться в дописі.

Під час виїзду вони також обговорювали шляхи скорочення часу поїздки з Білої Церкви до Києва.

"Мета таких виїздів — не просто побачити ситуацію на місці, а почути людей, зрозуміти їхні потреби та прийняти конкретні управлінські рішення. Наша з Укрзалізницею спільна мета – надавати якісні логістичні послуги для мешканців і гостей Київщини. Київщина має бути прикладом якісного публічного простору", - зазначає Микола Колашник.
https://bc.espreso.tv/suspilstvo-novi-p ... inspektsii
Метро на Виноградар в 2027. Метро на Русанівські дачі в 2035
Батько наш Бандера, Україна Мати...

Ответить