ЖД-транспорт :-)

Модераторы: dimentiy, Администраторы

berest
Дежурный по станции
Дежурный по станции

Re: ЖД-транспорт :-)

Сообщение berest »

Да, 100%, но вы же уже заедитили свое сообщение и удалили оттуда про "всюди". Получается, что все таки не всюди? :wink:
ЛиС писал(а):
19 май 2025, 19:54
Про "стукає" - пояснив вище - це не лише стики.
Как и я обьяснил выше, что не говорю о строении всего полотна, а лишь исключительно о стыках/стуке от них. Отличать умею.

ЛиС
Мэр (городской голова)
Мэр (городской голова)

Сообщение ЛиС »

berest писал(а):
19 май 2025, 20:01
Да, 100%, но вы же уже заедитили свое сообщение и удалили оттуда про "всюди". Получается, что все таки не всюди? :wink:
Всюди. Можливо при редагуванні помилково прибрав.
berest писал(а):
19 май 2025, 20:01
Как и я обьяснил выше, что не говорю о строении всего полотна, а лишь исключительно о стыках/стуке от них. Отличать умею.
Інвентарні рейки - довжина 12.5 або 25 метрів. Довше просто не бере коліукладчик. Думаю, що 25 метрів можна побачити навіть неозброєним оком. Вийдіть на будь-якій зупиночній платформі на перегоні і подивіться в обидва боки. Знайдіть вже ті бісові стики нарешті. :wink: Можете навіть сфотографувати, і довести, що я балабол.

dimentiy
Злой литовец
Контактная информация:

Сообщение dimentiy »

berest, если сварные швы не вылизывать до идеального состояния, то стук будет в любом случае. И отличать его на слух из вагона... Ну, я не знаю, как ты это делаешь :) Там состояние что швов, что стыков сильно влияет на звук от них.
– Как правильно и удобно искать по форуму: инструкция

ЛиС
Мэр (городской голова)
Мэр (городской голова)

Сообщение ЛиС »

dimentiy, навіть якщо припустити, що зварні шви недостатньо гарно оброблені, це все одно мінімум 800 метрів, а ніяк не 25. Пліть зварюється на заводі, і там обробка настільки нормальна, що в пліті місць зварювання навіть непомітно. І "руками" в колії їх ніхто не варить, а КРСМ не лише варить, а ще і шліфує.

berest
Дежурный по станции
Дежурный по станции

Сообщение berest »

Огого, ото накинулися як коршуни)) 8-)

Друзи, я большую часть своей жизни езжу в ФРГ и Швейцарии. В Украине меня мало, ездил тоже мало. Проверять состояние полотна Украины - и максимально не интересное мне занятие, и не представляется возможным. Меня хватает максимум на этот форум, и то когда есть время и настроение. Лично для себя я доказывать тоже ничего не хочу, потому что и так есть с чем сравнивать с 2001-го года, и своим рецепторам и знаниям я доверяю на 101%.

Была конкретная прямая речь от Лис, которую он уже стер, а именно: "всюди"(= во всей стране). На это я и ответил конкретными примерами, что "всюди" - уже не сходится. Это субьективно. Я ничего не снимаю, участки/местоположение не запоминаю кроме обобщенных тощо. Поэтому и попросил карту/диаграммы инфраструктуры, если такие имеются у УЗ.
dimentiy писал(а):
19 май 2025, 20:56
berest, если сварные швы не вылизывать до идеального состояния, то стук будет в любом случае. И отличать его на слух из вагона... Ну, я не знаю, как ты это делаешь :) Там состояние что швов, что стыков сильно влияет на звук от них.
Сварные стыки шлифуют для этого, иначе просто не будут допущены, как и нет смысла, если нет постобработки. А разница между сварным и когда стык на рельсовой накладке - есть на слух и даже кузок/подвеску. Еще более разница очевидна, когда по параллельному пути через окно стыки тоже на накладках держатся :wink: . А инвентарные это по 25м или что либо еще - уже не интересно(но да, серии стуков, соответственно точно не 800м). Но этого добра было предостаточно на перегонах.

ЛиС
Мэр (городской голова)
Мэр (городской голова)

Сообщение ЛиС »

berest писал(а):
19 май 2025, 22:10
Была конкретная прямая речь от Лис, которую он уже стер, а именно: "всюди"(= во всей стране). На это я и ответил конкретными примерами, что "всюди" - уже не сходится.
Я ж зауважив - всюди, і від своїх слів не відмовляюся. Можливо випадково стер.
berest писал(а):
Поэтому и попросил карту/диаграммы инфраструктуры, если такие имеются у УЗ.
Ну можливо десь у керівників колійного господарства і є для "манагерів", я такого не бачив.
berest писал(а):
(но да, серии стуков, соответственно точно не 800м). Но этого добра было предостаточно на перегонах.
Знову "за рибу гроші". Ви от прямо з секундоміром заміряли щоб так безапеляційно стверджувати? Я вище навів приклад приблизної довжини ділянки, і часу за який ця блок-ділянка проїжджається. Навіть при швидкості 80 км/год 2.5 км це менше двох хвилин. А 800 метрів відповідно 36 секунд. Навіть при швидкості 40 км/год 25 метрів ланкової колії подолає за 2 секунди. Умовно - стукіт має бути взагалі просто постійним. Так що вибачайте, але ваші рецептори Вас таки підводять ;)

berest
Дежурный по станции
Дежурный по станции

Сообщение berest »

1) Не подводят и не засекал, не было цели.
2) Серии стуков - это серии стуков. А раз они были, аксиома "всюди" по всей стране - уже не валидна(как минимум лично для меня). Никак не каждые 36 сек(это вечность) проезд по одной секции всеми кол.парами, хотя и такие тоже были, спору нет. Возможно это были серии из 25м.
3) Могу только благословить. Запускайте хоть TGV :wink: .

ЛиС
Мэр (городской голова)
Мэр (городской голова)

Сообщение ЛиС »

berest писал(а):
19 май 2025, 23:19
2) Серии стуков - это серии стуков. А раз они были, аксиома "всюди" по всей стране - уже не валидна(как минимум лично для меня). Никак не каждые 36 сек(это вечность) проезд по одной секции всеми кол.парами, хотя и такие тоже были, спору нет. Возможно это были серии из 25м.
Нехай буде так. При такому формулюванні достатньо і одного пергеону щоб термін "всюди" не працював. Знаєте, самому стало цікаво. Якщо буде можливість, спробую пошукати таку статистику.
Доречі Ви неправі, термін "всюди" я не прибирав. Він є і в моєму дописі і у Вашому цитуванні мого допису. Чому Ви раптом вирішили, що я щось прибирав не знаю. Не вірите мені - запитайте у dimentiy, він має бачити коли востаннє редагувався допис.
А 25м рейки "інвентарними" називаються тому, що на них збирають РШР, а потім після певного строку(пропуск певної кількості т/км брутто) заміняють на 800м пліті, які вже в колії зварюються в більш довгі. Цілком припускаю, що саме на таких перегонах Ви і чули отой стукіт. Тернопіль і Хмельницький - якраз в 24 були масштабні "вікна", за Львів-Перемишль не скажу, не знаю.
berest писал(а):
19 май 2025, 23:19
3) Могу только благословить. Запускайте хоть TGV :wink: .
Та яке там в біса ТЖВ, якщо навіть ті перегони, які колись "вилизували" для Хю на Львів мають купу обмежень швидкості. Хіба що онуки дочекаються такого чуда.

berest
Дежурный по станции
Дежурный по станции

Сообщение berest »

ЛиС писал(а):
20 май 2025, 01:05
Доречі Ви неправі, термін "всюди" я не прибирав. Він є і в моєму дописі і у Вашому цитуванні мого допису. Чому Ви раптом вирішили, що я щось прибирав не знаю. Не вірите мені - запитайте у dimentiy, він має бачити коли востаннє редагувався допис.
- Да, пардон, беру свои слова назад, он действительно есть. На пару постов выше, чем я смотрел. Это я заработался уже, в очі бавлюсь :beer:

По остальному: у меня чисто спортивный интерес)). Будет возможность найти подобную информацию - сам бы с радостью ознакомился для личного понимания. Не будет - не беда.
ЛиС писал(а):
А 25м рейки "інвентарними" називаються тому, що на них збирають РШР, а потім після певного строку(пропуск певної кількості т/км брутто) заміняють на 800м пліті, які вже в колії зварюються в більш довгі. Цілком припускаю, що саме на таких перегонах Ви і чули отой стукіт.
- Да, я знаю что это, даже безбалласт(не в Украине) часто собирается и подается на инвентарных, а потом замена на постоянные. Вероятнее всего инвентарные и были. Просто удивлен, таких участков оказалось больше чем я ожидал, в 2024-2025х годах...
ЛиС писал(а):
Та яке там в біса ТЖВ, якщо навіть ті перегони, які колись "вилизували" для Хю на Львів мають купу обмежень швидкості. Хіба що онуки дочекаються такого чуда.
- А почему ИС+ до Перемышля не пускают маршрутом ИС+ через Коростень? Экономия ˜2х часов - это же существенное преимущество, учитывая что этот поезд как правило забивается по самые помидоры с самого Киева. Ну или хотя бы 1 пускать через Тернополь, текущим маршрутом, а другой через Коростень.

Юрик
Мэр (городской голова)
Мэр (городской голова)

Сообщение Юрик »

Klovsky писал(а):
17 май 2025, 19:58
Юрик писал(а):
17 май 2025, 06:50
А манія гігантизму совка дає знати по собі і нині.
Он, пасажирські платформи на 24 вагони.
Об'єднання потягів за певних обставин має сенс. Там і 24 може бути мало.
Добре тут показано.
Я тобі нагадаю, у тих дебілів всього було - "мало".
Танків тільки до біса було.
Помийка нічого розумного не могла вигадати, наприклад двоповерховий вагон.

Юрик
Мэр (городской голова)
Мэр (городской голова)

Сообщение Юрик »

ЛиС писал(а):
19 май 2025, 19:54
berest писал(а):
19 май 2025, 19:11
Что тогда по всей остальной стране и не ключевым маршрутам - ума не приложу. Ну и опять таки: "безстикові колії на перегонах від прохідного прохідного світлофорів - норма, і всюди." - мягко говоря не верится. Особенно про "всюди" :D .
... блок-ділянка між прохідними в середньому 2-2.5км при тризначній системі сигналізації і 1-1.5км при чотирьохзначній....
Ти трохи відстав від життя.
При "тоналці", наскільки я памятаю, блок діляники щось не більше 1,5 км.
При тризначній числовій кодовій від допустимого мінімуму до максимуму 2,6 км

TANK
пра-пра-правнук Лыбеди
пра-пра-правнук Лыбеди

Сообщение TANK »

дяденьки, а разве тык-дык-тык-дык - это не от знака качества на колесе? я думал тише стало просто потому, что советские колеса списывают потихоньку :veryhappy:

Это я к чему - с накладок начинали, закончили ТЖВ))))
Последний раз редактировалось TANK 20 май 2025, 15:51, всего редактировалось 1 раз.
Удачи на дорогах!
(В т.ч.железных!!)

ЛиС
Мэр (городской голова)
Мэр (городской голова)

Сообщение ЛиС »

berest писал(а):
20 май 2025, 01:44
- Да, я знаю что это, даже безбалласт(не в Украине) часто собирается и подается на инвентарных, а потом замена на постоянные. Вероятнее всего инвентарные и были.
berest Мушу публічно визнати, в даній дискусії я таки виявився балаболом. Термін "всюди" не проходить, бо я забув, що в нас ще існують дільниці(в основному на ЛьвЗал в "є-нях" або на малодіяльних дільницях(Льв-Перемишль до них теж належить) на "дереві". А там плітей не може бути в принципі. Як то кажуть "сором на мою сиву башку". Колега з структури "П" нагадав. Ось його пряма мова відносно мого питання про "всюди". Не статистика в %, але якось так:
Ну, в принципі так і є. Окрім мабуть Львівської з-ці. Там є захолустя з дерев'яними шпалами, то там точно не пліті лежать
А безбаластні технології ми ще на початку 90х вивчали. Да, одна з мох залізничних спеціальностей - бригадир колії. Але працювати не довелося, був виключно на виробничій практиці, а далі вже пішов по шляху руховиків(двіженцєв). І з колійниками перетиналися вже з огляду роботи в структурі "Д".
Ось тільки їх так і не запровадили на УЗ. Можливо, десь колись.
berest писал(а):
20 май 2025, 01:44
- А почему ИС+ до Перемышля не пускают маршрутом ИС+ через Коростень? Экономия ˜2х часов - это же существенное преимущество, учитывая что этот поезд как правило забивается по самые помидоры с самого Киева. Ну или хотя бы 1 пускать через Тернополь, текущим маршрутом, а другой через Коростень.
До повномасштабки саме так і було - 705 через Коростень, 715 через Тернопіль. Буквально в перший день це з зрозумілих причин прибрали, а ось чому не повернули пізніше - хз. Це треба великого начхальника всєя УЗ ака Пєрцовського питати. Правда я у нього вже забанений, бо ставив незручні питання. Він взагалі всіх залізничників, які своїми коментами псують "гарну картинку" тупо банить Якось так.
TANK писал(а):
20 май 2025, 13:24
дяденьки, а разве тык-дык-тык-дык - это не от знака качества на колесе? я думал тише стало просто потому, что советские колеса списывают потихоньку
Драстє! Ти ж формулу площі круга знаєш? 2пі*ерквадрат. Ось квадрат і стукає :D

TANK
пра-пра-правнук Лыбеди
пра-пра-правнук Лыбеди

Сообщение TANK »

ЛиС, мы хоть сопроматных академиев и не кончали, но даже 1000% гуманитарии знают, что колесо не площадью круга катится, а торцом - так шо нас не проведешь - знак какчества там! ))))))))))))) но попытка сохранить главную железнодорожную тайну - однозначно заслуживает уважения!))))))))))))))))))
Удачи на дорогах!
(В т.ч.железных!!)

Бодрый
Нострадамус

Залізниця

Сообщение Бодрый »

Нові плани для залізничного маршруту Київ — Біла Церква: що перевірили під час інспекції

У Київській області відбулася повторна інспекція залізничного маршруту Київ — Фастів — Біла Церква — Миронівка — Трипілля-Дніпровське — Київ

Про це повідомляє голова КОВА Микола Калашник.

Перевірку здійснили за участю керівника АТ"Укрзалізниця" Олександра Петрцовського, голів районних державних адміністрацій Фастівського, Бучанського, Обухівського та Білоцерківського районів, а також очільників місцевих громад.

Під час інспекції вони оглянули низку залізничних станцій, зокрема вокзал у місті Біла Церква та станцію Миронівка, де перевірили стан укриттів.

Зокрема, інспекційна група відзначила належне впорядкування територій, облаштування паркувальних майданчиків, місць для торгівлі, а також проведення поточного ремонту інфраструктури.

У рамках планів розвитку передбачено створення перехоплювальних хабів на окремих станціях з метою покращення мобільності жителів, що дозволить ефективно поєднувати пересування автомобілями або велосипедами з користуванням електричками.

Про це повідомляє голова КОВА Микола Калашник.

Перевірку здійснили за участю керівника АТ"Укрзалізниця" Олександра Петрцовського, голів районних державних адміністрацій Фастівського, Бучанського, Обухівського та Білоцерківського районів, а також очільників місцевих громад.

Під час інспекції вони оглянули низку залізничних станцій, зокрема вокзал у місті Біла Церква та станцію Миронівка, де перевірили стан укриттів.

Зокрема, інспекційна група відзначила належне впорядкування територій, облаштування паркувальних майданчиків, місць для торгівлі, а також проведення поточного ремонту інфраструктури.

У рамках планів розвитку передбачено створення перехоплювальних хабів на окремих станціях з метою покращення мобільності жителів, що дозволить ефективно поєднувати пересування автомобілями або велосипедами з користуванням електричками.

"Окремо плануємо створити на деяких станціях перехоплювальні хаби — місця, де мешканці зможуть залишити свій автомобіль або велосипед і пересісти на електричку. Це дозволить швидше та зручніше добиратися до Києва, особливо в години пік. Але ще є над чим працювати — зокрема, треба постійно утримувати території в належному стані та покращити вигляд деяких ділянок", - йдеться в дописі.

Під час виїзду вони також обговорювали шляхи скорочення часу поїздки з Білої Церкви до Києва.

"Мета таких виїздів — не просто побачити ситуацію на місці, а почути людей, зрозуміти їхні потреби та прийняти конкретні управлінські рішення. Наша з Укрзалізницею спільна мета – надавати якісні логістичні послуги для мешканців і гостей Київщини. Київщина має бути прикладом якісного публічного простору", - зазначає Микола Колашник.
https://bc.espreso.tv/suspilstvo-novi-p ... inspektsii
Метро на Виноградар в 2027. Метро на Русанівські дачі в 2035
Батько наш Бандера, Україна Мати...

Ответить