ЖД-транспорт :-)
Модераторы: dimentiy, Администраторы
Re: ЖД-транспорт :-)
Окрім навантаження на вісь є ще таке поняття, як динамічний вплив на колію. Тому саме так, один 150 впливає більше ніж 3х50.
Тому що TANK іноді, до прутня, фантазер.
А манія гігантизму совка дає знати по собі і нині.
Он, пасажирські платформи на 24 вагони.
"дебіли, бля" (с) сірожа лашадка
А я знаю? могу предположить, что вопрос в длительности прилагаемого усилия в конкретной точке. например, можно скрепкой всю жизнь пользоваться, а можно начать ее гнуть пальцами - и она просто сломается. хотя точка изгиба скрепки та же самая.
Удачи на дорогах!
(В т.ч.железных!!)
(В т.ч.железных!!)
- Klovsky
- Мэр (городской голова)
- Контактная информация:
*Станція "Мечникова". Вихід до магазину "Киянка".
Закинутий навколометро- та залізничний сайт
- Коржик
- Мэр (городской голова)
А где была регулярная эксплуатация составов по 150 вагонов?
Языком трясти - не поезд вести!
Хочу Ипподром к лету с челноком по первому пути до ВЦ.
Предсказал челнок ВЦ-Ипподром
А вот первенство идеи челнока Сырец-Мостицкая упустил
Правобережная - лучший вариант для переименования ККЛ
- Коржик
- Мэр (городской голова)
Лепота!Klovsky писал(а): ↑17 май 2025, 19:58Об'єднання потягів за певних обставин має сенс. Там і 24 може бути мало.
Добре тут показано.
Но можно не только удлинять составы, но и вводить двуэтажные вагоны и высокоскоростные поезда, что и произошло.
- Klovsky
- Мэр (городской голова)
- Контактная информация:
Високошвидкісних (понад 200 км/год) в нас немає.
Крім того, треба ж ще врахувати вплив навіть руху до 160 км/год на інші поїзди, які не рухаються так швидко, тому не все так просто. І витрати на експлуатацію високі.
Двоповерхових потягів у нас дуже мало.
Тому найдешевше було просто об'єднати поїзди.
Крім того, треба ж ще врахувати вплив навіть руху до 160 км/год на інші поїзди, які не рухаються так швидко, тому не все так просто. І витрати на експлуатацію високі.
до регулярки не дошло, и именно по этой причине.
т.е. все как обычно - не подумать на будущее, на перспективу, не создатьKlovsky писал(а): ↑18 май 2025, 10:34Високошвидкісних (понад 200 км/год) в нас немає.
новое - а просто "так дешевле" и пошло все в пень.... Кстати, вопли ЖД о необходимости пускать европуть через ровно-житомиры-ирпени - из той же оперы. Вместо >200 кмч - получим электричку. ну а шо, так деды ездили! а если шо - вагонов добавим! совок сдох, но продолжает жить в головах....
Удачи на дорогах!
(В т.ч.железных!!)
(В т.ч.железных!!)
- Klovsky
- Мэр (городской голова)
- Контактная информация:
Не совок, а капіталізм.
ТЕО - потрібно техніко-економічне обґрунтування.
Якщо доцільно - можна і гіперлуп. А ні - тоді ні.
Якщо найдоцільніша стадіон електричка - то стадіон електричка.
ТЕО - потрібно техніко-економічне обґрунтування.
Якщо доцільно - можна і гіперлуп. А ні - тоді ні.
Якщо найдоцільніша стадіон електричка - то стадіон електричка.
бугогаа, так те же годы, что и с грузовыми - середина 80))) максимальная концентрация маразма совка, выжимание всех оставшихся "соков" из старых заделов...
вот во всем мире капиталисты тупые! и ТЖВ запускают, и легкие товарняки, чтобы путь не гробить, и зачем-то электрички используют - а ведь можно просто ТЖВ тормозить! Нихрена они в капитализме не понимают! Вот мы щяс их научим!

Удачи на дорогах!
(В т.ч.железных!!)
(В т.ч.железных!!)
- Коржик
- Мэр (городской голова)
Сам себе противоречишь.
где я себе противоречу? дебилам в голову пришла идея удлинять поезда - пускали и товарняки и пассажирку удлиненные. не взлетело, регулярки нет и не было. все.
Удачи на дорогах!
(В т.ч.железных!!)
(В т.ч.железных!!)
Завантажених - ніде. Були експерименти практично на всіх залізницях для умовних "рекордів" і розгляду можливості постійної експлуатації. Не зайшло, час на обробку таких поїздів і маневрова робота з ними зводили нанівець всю умовну "економію". Причому як під електровозами, так і під тепловозами. З тепловозами "гралися" на Південній, якщо не помиляюсь, то на ділянці Кременчук-Ромодан-Ромни-Бахмач. А 100-120 порожнякових напіввагонників - у нас на ПЗз до 2014 регулярно. Призначенням Брянськ і Основа. І також з заходу через Фасів-2 на південь("вугільні", "залізнорудні" маршрути) Вчепили б і більше, але 120 - це максимум на один ВЛ80, бо далі обмеження по компресорах. Більше просто не відкачає ГМ.
"Головняк" з їх пропуском був ще той, враховуючи що станцій, які можуть прийняти таку умовну "на бік" не так вже й багато.
В екстремальних умовах (наприклад велике "вікно", і треба зекономити умовну "нитку" пропуску) має сенс, і то не завжди. Той же К-Пас, в часи коли база відстою була в Тетереві, "вставав в позу зю", коли приганяли т.зв. "тетерівську банду"(30-35 пасажирських вагона при одному локомотиві), тому їх приймали/відправляли виключно вночі, в години найменшої кількості поїздів, бо склад перекривав всю горловину, а інколи і дві. І вже потім його "рвали" на частини і затягували в депо.
Ну такое...ЛиС писал(а): ↑15 май 2025, 23:38Про безстикову колію на весь пергін - це на Гребінківській дільниці. 100% знаю про перегін Баришівка - Бориспіль, які ще перегони там вкладені за такою ж методикою точно не скажу. Так само є десь на Південній на тому ж маршруті до Харкова. Які саме - не цікавився. Ну а звичайні безстикові від "точки" до "точки" - то це в принципі стандарт. Я навіть не знаю, де в нас на перегонах лежить на постійній основі ланкова колія.
Конкретно по этому перегону вопросов действительно '0'. И в целом по Харьковскому направлению ситуация неплохая, признаю, но в процентном соотношении от общего числа укр.линий(км) - это сколько? Сколько таких условных Барышевок-Борисполей еще во всей стране?
- Ездил в начале декабря 24-го в Харьков на ИС+, перегонов где стыки стучат(не стрелки) по прежнему выше крыши.
- Идем дальше: ИС+ Киев-Перемышль - тут ситуация гораздо хуже. В районе Тернополя и Хмельницкого - стучит. Львов - Перемышль - тоже стучит. От Винницы по напрвлению Киева - признаю, видимо какой-то свежий участок, и тихо, и заварено, и даже разогнались до 140-150(по памяти), но недолго...
Что тогда по всей остальной стране и не ключевым маршрутам - ума не приложу. Ну и опять таки: "безстикові колії на перегонах від прохідного прохідного світлофорів - норма, і всюди." - мягко говоря не верится. Особенно про "всюди"

Я тут полностью на стороне TANK-a. А если оно где-то и "- норма, і всюди.", то это наверное начиная с Польши. Там сразу слышно и чувствуется как только пересаживаешься. Аж засыпаешь от скуки.
Тут без вопросов. Охотно верю)).ЛиС писал(а): ↑15 май 2025, 23:38Бінго! Саме "рівня полотна", а не окремої його частини - суто безстикових колій. Тут впливає купа факторів. Ті ж таки підкладки, скріплення, навіть банальна "гума"(гумові підкладки під металеві підкладки), своєчасна виправка і рихтовка колій. До цього всього - шалена нестача персоналу тих же колійників. Можна, як в тому старому анекдоті, хоч 3 фари на лоба вчепити, але толку від цього - 0. Якщо при штатному розкладі в умовних 50 монтерів працює 15, то як думаєте, яка якість того ремонту буде? Неправильно написав. Не ремонту, бо ремонтом займаються ЦМКРи(бувші "КМСи"), поточного утримання. Виходять з положення - обмеження швидкості накидали, найбільш "гострі" ділянки підлатали, і чекають на черговий середній чи капітальний ремонт.
Більше того, не варто забувати, що в нас змішаний вантажно-пасажирський рух, в якому умовно "легкий" вантажний поїзд - це хіба що складом порожніх. А поїзди вагою менше 3.5К тонн і довжиною менше 50+ вагонів вважаються "неповносоставними"Ну і як вище писав - ті ж таки допуски для вантажних вагонів. Купа маленьких повзунів на колісній парі, які начебто в "межах дозволеного"
теж не додає "здоров'я" колії.
Ну... Це Ваше право. Тоді можу порадити лише одне - вийти "в поле" і пройтися по будь-якому перегону пару кілометрів. Ну або(як варіант) проїхатися в останньому тамбурі останнього вагона, щоб з вікна видно було колії. Чи уважно спостерігати декілька кілометрів з вікна за сусідньою колією. І знайти нарешті ті бісові стики і їх кількість.

Або скористатися математикою - блок-ділянка між прохідними в середньому 2-2.5км при тризначній системі сигналізації і 1-1.5км при чотирьохзначній. За який час поїзд при умовній швидкості 100+ подолає таку відстань? Максимум - 1 хв 30 секунд. Так? Ось Вам і відповідь на питання. Звичайно, що створюється враження, що ніяких безстикових колій не існує

Звідки ж я знаю, в якому ПЧ і як відносяться до поточного утримання колій після ремонту? Десь "вилизують" так, щоб після проходу колієвимірівача т.зв. "бальність"(умовно - штрафні бали за план і профіль колії) наближалася до 0, а десь - щоб не вилізли за "дозволені" межі і не влупили після проходу "швидкість не більше 25 км/год". Після "свіжого" ремонту ситуація завжди вцілому непогана, а ось з подальшим поточним утриманням...
Последний раз редактировалось ЛиС 19 май 2025, 20:24, всего редактировалось 2 раза.