При этом технически и практически, обеспечить инклюзивность можно и нужно, но одна платформа тут ничем не поможет, слишком точечно
Киев Пасажирский
Модераторы: dimentiy, Администраторы
- dimentiy
- Злой литовец
- Контактная информация:
Re: Киев Пасажирский
Потому что мы с тобой пытаемся прилепить здравый смысл к УЗ, когда последняя действует лишь в ключе пиара 
При этом технически и практически, обеспечить инклюзивность можно и нужно, но одна платформа тут ничем не поможет, слишком точечно
– Как правильно и удобно искать по форуму: инструкция
Рампи (пересувні) для інклюзивності для низьких платформ приклади (швидкознайдені).
Данія, Амстердам (звичайний електропотяг), Велика Британія, Лондон (швидкісний потяг):
Данія, Амстердам (звичайний електропотяг), Велика Британія, Лондон (швидкісний потяг):
ну да, вместо того, чтобы один раз сделать высокую платформу - можно создать целую индустрию рамп, подьемников, пандусов, запихивателей и выпихивателей дисэйблов из ПС. Только зачем?
И еще - в нашем исполнении 50/50 это будут "американские горки", при виде которых дисэйбл сдаст билеты. Львовская "стометровка" - лучший пример из последнего.
И еще - в нашем исполнении 50/50 это будут "американские горки", при виде которых дисэйбл сдаст билеты. Львовская "стометровка" - лучший пример из последнего.
Удачи на дорогах!
(В т.ч.железных!!)
(В т.ч.железных!!)
Гм.. я приклади привів для тих платформ, що не планують перебудувати на високі (не замість, а разом).
Звичайно, що краще щоб всі зупинки були зручними, але не маємо цього на київському вокзалі.
Звичайно, що краще щоб всі зупинки були зручними, але не маємо цього на київському вокзалі.
- dimentiy
- Злой литовец
- Контактная информация:
Та і одного вокзалу замало. Можна зайти (буде) в поїзд на Київ-Пас, але не вийти з нього в умовному Миргороді чи Олександрії.
PS: у мене був досвід із кріслом колісним, тому я впевнений, що з тим станом інфраструктури в країні в цілому я б обирав для подорожі тільки приватний автотранспорт. І наявність такої платформи не змінило б нічого в цьому. Але повторюсь, висока платформа звісно зручніше вцілому.
PS: у мене був досвід із кріслом колісним, тому я впевнений, що з тим станом інфраструктури в країні в цілому я б обирав для подорожі тільки приватний автотранспорт. І наявність такої платформи не змінило б нічого в цьому. Але повторюсь, висока платформа звісно зручніше вцілому.
– Как правильно и удобно искать по форуму: инструкция
Напевно, на Заході також не на кожній станції. На фото в Амстердамі якраз нецентральний вокзал (на якому високі платформи).
Конкретно с Европой пример с высокой(стандартизированной, условно говоря) платформой вообще не валиден, потому что там зоопарк ПС. У одноэтажного TGV зона высадки/посадки(как и самих дверей) будет одной, у двухэтажного TGV другая, у двухэтажного региональника Бомбардье - третяя, у ICE - четвертая, у нового Stadler Giruno - вообще в уровень с платформой и т.д. Так что трапы это нормальная практика, не вижу тут никаких проблем. Более того в нормальных современных ПС эти трапы уже давно автоматизированы и интегрированы в сам ПС.
Касаемо Украины: да, было бы неплохо. Только главное чтоб потом не было как на раисе с ласточками
Касаемо Украины: да, было бы неплохо. Только главное чтоб потом не было как на раисе с ласточками
berest, так у нас же не в ПС интегрируют, а на платформе....
Удачи на дорогах!
(В т.ч.железных!!)
(В т.ч.железных!!)
Україні все одно краще притримуватись норм висоти серії 380, 550, 760, 960 мм.
Європейський стандарт TSI PRM дозволяє висоту платформи 550 та 760 мм. У особливих випадках дозволені висоти 380 та 960 мм. Для нових транспортних засобів максимальна висота сходинки під час посадки на платформи, що відповідають TSI PRM, становить +230 та -160 мм. (Це тільки для нового, тим часом залишаються в країнах платформи із "національними" висотами.)
І тоді виникає реальність, коли нові поїзди будують з рівнем підлоги, який ніяк не співпадає з платформою.
Приклад: різниця висоти входу міського та регіонального транспортного засобу (60 мм) на різних висотах стандартних платформ, яка дозволяє використовувати прості пандуси.
Європейський стандарт TSI PRM дозволяє висоту платформи 550 та 760 мм. У особливих випадках дозволені висоти 380 та 960 мм. Для нових транспортних засобів максимальна висота сходинки під час посадки на платформи, що відповідають TSI PRM, становить +230 та -160 мм. (Це тільки для нового, тим часом залишаються в країнах платформи із "національними" висотами.)
І тоді виникає реальність, коли нові поїзди будують з рівнем підлоги, який ніяк не співпадає з платформою.
Приклад: різниця висоти входу міського та регіонального транспортного засобу (60 мм) на різних висотах стандартних платформ, яка дозволяє використовувати прості пандуси.